ASI DSE Labdarúgás - Havi összefoglaló - 2024. február

Februárban szépen lassan beindult a szezon, a felkészülés mellett a hó vége felé egyre több mérkőzésen próbálhattuk ki magunkat. Labdarúgó Szakosztályunk összefoglalója következik. 

U7 (2017/2018)

Február elég izgalmasan telt a legkisebbek számára is. Volt edzőmeccs a Vasas csapata ellen, lehetőségünk volt részt venni egy tornán Budakalászon, ahol nagyon sok dolgot viszont láttam az edzéseken tanultakból. Az edzéseken főleg a labdavezetéseket és az 1v1 elleni játékokat gyakoroltuk.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző


U8 (2016)

Egyre jobban összeszokunk a srácokkal, kezdem megismerni őket, ki miben jó, miben kell fejleszteni őket. A február még felkészülési időszak, nincs mérkőzés, csak edzések. Az edzéseken még mindig a legalapvetőbb dolgokat gyakoroljuk: labdavezetés (mindkét lábbal), passzok és az 1v1 elleni párharcok. Már van előrelépés, haladnak a fiúk, de még mindig sokat kell mondani, magyarázni nekik, nem használják a gyengébb lábukat. Ezek a dolgok lassítják az edzéseket, és az egyéni fejlődésüket is, ezért kérem, hogy gyakoroljanak, amikor tudnak edzésidőn kívül is. Még mindig hosszú út áll előttünk, de jön a március, amikor már többször meg kell majd mutatni magukat, ezért bízom benne, hogy ez további igyekezetre és bizonyításra sarkallja majd őket!

Szentkatolnay Miklós, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U8 2024. 2. hó


U9 (2015)

Három edzőmérkőzést is sikerült lekötni, így jobban lemérhettük, hol tartunk. Korosztályos keretünk mindkét fele meg tudta mutatni, mennyire sikerült elsajátítani az edzésen tanultakat. A Honvéd, III. Kerületi TVE és az Újpest FC elleni edzőmeccseken jó visszajelzéseket kaphattunk a gyerekekről. A meghatározott cél a jó átadás-átvételek (főleg a játék folytatását figyelembe véve), illetve a játék felépítése, a labdakihozatal játékhelyzeteinek felismerése, illetve a labdavesztés utáni helyzet felismerésére épült. A hónap utolsó hétvégéjén pedig immár egy élesebb helyzetben, a Gold Talent Kupán szerepelt mindkét sorunk (kezdő és haladó csapatokra kiírt verseny), ahol a „B” keretünk az elmúlt évhez képest hatalmas fejlődést mutatva veretlenül végzett az élen. „A” keretünk szintén veretlenül, a későbbi elsőt is legyőzve (két döntetlent begyűjtve) lett ezüstérmes. A mutatott játék mindkét csapatrésznél bíztató, bár a helyzetkihasználáson van javítani való, de szezonkezdésnek remek bemutatkozás volt. Következő hónapban a futsal, Bozsik és Kölyökliga küzdelmeken lehet a februári mérkőzésekből tanulva még előrébb lépni.

Zsimala György, utánpótlás edző


U10 (2014)

Elkezdődött a futsal szezon, a Bozsik szezon kezdete az elmaradt torna miatt még várat magára. Mondhatjuk, hogy vállalható kezdés a felkészülést követően. Kezdem azt hinni lassan, hogy a srácoknál elértem azt a szintet, mikor már nem vagyunk képesek olyan látványos fejlődésre, csak nagyon kicsi lépésekre, ezért is lehet, hogy néha olyan érzésem van, mintha megrekedtünk volna valahol. Minden erőmmel azon vagyok, hogy innen kimozduljunk, de ehhez a gyerekek partnerségére is szükség lesz.

Balogh Richárd, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U10 2024. 2. hó


U11 (2013)

Február hónap gyorsan elröppent. Elindultak a Tavaszi Futsal fordulók, ahol sajnos vereséggel indítottuk el a szezont, de játékban jobbak voltunk ellenfelünknél. Részt vettünk a 4Tainerz tornán, ahol sajnos magunkhoz képest nem sikerült jól teljesítenünk. Több 8+1-es mérkőzést játszottunk az U12-es Eötvös SE és egyesületen belül az idősebb U12-es korosztállyal is. Edzéseken a létszámfölényes játékhelyzeteken és a nagyobb létszámú labdatartásokon volt a főszerep. Az edzéslátogatottság és a gyerekek edzéshez való hozzáállása szokás szerint nagyon jó volt.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U11 2024. 2. hó


U12 (2012)

Február hónapban befejeződött a BLSZ Téli futsal tornája. A sorozatban 12 mérkőzést játszottunk, amely során 4 győzelem, egy döntetlen mellett 7 vereség szerepelt a nevünk mellett. Rúgtunk 36 gólt és 49-et kaptunk. A sorozatban minden futsal játékengedélyes játékos pályára lépett és szinte mindenki szerzett legalább egy gólt. A nagyon erős Mészöly Focisuli volt az, ahol nem sikerült betalálnunk. Összességében elégedett voltam a srácokkal, bár a Mészöly Focisuli még igen, de a Cső-Montage már nem hengerelt le minket, valamint a Testvériség ellen már szemre is tetszetősen és eredményesen játszottak. Hiányérzetem a Csepel ellen volt, azokból a mérkőzésekből jobban kellett volna kijönnünk. Azt azonban meg kell említenem, hogy februárban is sérülés és betegséghullám sújtott minket. Akadt olyan mérkőzés, ahol mindösszesen 8 játékos állt rendelkezésemre. Viszont biztató volt, hogy a Mészöly Focisuli kivételével minden csapatnak sikerült gólt rúgnunk.

A hónap folyamán játszottunk egy edzőmérkőzést a Budapesti Honvéd U13-as csapatával, amelyt 5:1-re megnyertünk. Lendületesen, labdaéhesen játszottak a srácok, remélem, a bajnokságra is átmentenek valamennyit a lendületből. A hónap során Kristóf csapatával is játszottunk egy jó iramú gyakorló mérkőzést. Mindketten láttuk a javítani való dolgokat.

Az edzésmunkával nem lehettem maradéktalanul elégedett. A korábban említett betegség és sérüléshullám miatt továbbra is csak ritkán tudtunk nagyobb létszámban együtt edzeni. Ezért február hónapban is az egyéni képzések, a kis létszámos játékok és az egyéni technikák csiszolása került a fókuszba. Fokozott hangsúlyt helyeztem a kapura lövések gyakorlására, ösztönözve a csemetéket a lövések bátor elvállalására. Folytattuk a passzok gyakorlását, a hibák javításával.

A futsal edzések kifejezetten hasznosak voltak és nagy sikernek örvendtek a srácok körében. A tanultakat pedig fokozatosan látom a pályán. Csapatépítés gyanánt pedig néhányan voltunk az Újpest-Fradi Derbyn is.

Dávid József, utánpótlás edző


U13 (2011)

A februári hónap az edzőmeccseké volt. Nagyon sok volt a betegünk, volt farsang, síelés, szóval minden. Az edzéslátogatottság 68%-os volt, nem vagyok tőle boldog. 3 db 8+1-es és 2 db 10+1-es meccset játszottunk a hónapban. A labdaszerzésünk kezd összeállni, próbálunk minél magasabban labdát szerezni. Az U14 elleni meccsek edzésen tökéletesek voltak a területvédekezés gyakorlására, a kisebbek ellen pedig az egészpályás letámadást tudtuk gyakorolni. Amivel nem állunk jól, az a labda nélküli mozgások, beindulások, helyzetkihasználás és kommunikáció. Ezekben lépnünk kell előre, ha eredményesek szeretnénk lenni tavasszal.

Laskai Tamás, utánpótlás edző


U14 (2010)

Február hónap a felkészülésről és a felkészülési mérkőzésekről szólt. Az edzéseken az 1v1-től indulva átismételtük az eddig tanultakat egészen a nagyobb létszámú játékszituációkig, mind labdabirtoklásban, mind pedig labdaszerzőként.

Minden hétvégére jutott egy mérkőzés, ahol a srácok meg tudták mutatni a hétközben gyakoroltakat. A februári felkészülési mérkőzéseken C, B és D szintű csapatokkal is találkoztunk, név szerint a REAC, a BVSC, a Mészöly Focisuli és a Kelen Talents csapatával. Ezeken a mérkőzéseken egyedül a BVSC csapata tudta legyőzni a gárdát, a REAC és a Kelen Talents csapata ellen mi örülhettünk, a Mészöly elleni meccs pedig döntetlennel végződött. A játékunk ezeken a meccseken még messze volt az elvárt szinttől. A hónap végén lejátszottuk első tavaszi tétmeccsünket is az UDSE ellen, ahol sajnos a vártnál simább vereséget szenvedtünk. Az edzéslátogatás ebben a hónapban is jó volt, de azért előfordultak betegségek és sérülések, amelyek hátráltatták a munkát, de az örömteli, hogy ezek minden esetben indokolt hiányzások voltak.

Brunovszky Dávid, utánpótlás edző


U15 (2009)

A felkészülésünk nem úgy sikerült, mint ahogyan szerettem volna, mint ahogy azt az előző havi értékelésben is írtam. Az edzőmérkőzések nem sikerültek, nem azt láttam, mint amit elvártam volna. A téli futsal rájátszás is szörnyű volt, mind hozzáállásban, mind játékban, így a 9. helyezést értük el az összesítéseben, amit, ha úgy nézek, nem rossz, csak a srácokban több van. Edzéslátogatottságunk nem a legjobb, szinte minden edzést kicsit át kell terveznem az edzésen és kitalálnom, hogyan oldjuk meg a feladatokat kevesebb létszámmal. Bízom benne, hogy amint a felvételik lemennek, a létszám is növekedni fog az edzéseken. Mindezek ellenére a bajnoki rajt egész jól sikerült, de ez már a márciusi beszámoló része lesz!

Pánya József, utánpótlás edző


Grassroots

Ebben a hónapban is folytatódott a munka. Első sorban kapura lövéseket és kis játékokat gyakoroltuk, elégedett voltam az edzés teljesítményekkel. Fegyelmezettségben is sokat fejlődött mindkét csoport, aminek nagyon örülök. Sajnos elég sok betegség volt ebben a hónapban, így maximális létszám egyik edzésen se volt. Hajrá ASI! Csak így tovább srácok!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző


ASI DSE Kapusok

Folytattuk a felkészülést a tavaszi hadjáratra a kapusokkal. Ebben a hónapban inkább a labdáé és a rengeteg védésé lett volna a főszerep, de sajnos a betegségek, sérülések és egyéb iskolai elfoglaltságok háttérszereplőből meghatározó szereplőkké léptek át, így lényegében a kapus poszt szempontjából mindenféle játékhelyzettel találkozhattak a kapusok edzésen (magas labdák hárítása, közeli játékhelyzet, szögből való lövések hárítása). Sok felkészülési mérkőzést játszottak a csapataink, futsal is volt, így annak ellenére, hogy igencsak sok problémával kellett szembenéznünk a hónapban, egészen jól helyt álltak a kapusok ezeken a mérkőzéseken. Március hónap már sokkal több izgalmat hoz magával, ezért is szuper, hogy mentál tréninggel tudjuk segíteni a kapusokat felkészülni az előttük álló időszakra!

Détári István, kapusedző