Az ASI DSE Férfi OB I/B csapatának története

Kenéz György, olimpiai bajnok vízilabdázó, okleveles szakedzőt idézve:

„A férfi szakosztály 2006-ban alakult vezetésemmel és a fiam, Ifj. Kenéz György segítségével, aki mint játékos is erősítette a csapatot. Az OB II-ben indultunk és veretlenül, pontveszteség nélkül megnyertük a bajnokságot, így feljutottunk az OB I/B-be.

Egészen mostanáig résztvevői vagyunk ennek a divíziónak. A 2009-2010-es bajnokságot megnyertük és jogot szereztünk az OB I-ben való induláshoz. Nagy reményekkel és egy kitűnő fiatal garnitúrával vágtunk bele. Sajnos a fő támogatónk menet közben kidőlt és nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de becsülettel végig játszottuk a bajnokságot, ahol a 12. helyet szereztük meg a 13 csapatos bajnokságban (28 pontot szereztünk összesen). Utolsó az UTE lett, mely meg is szűnt utána.

A következő évben újra az OB I/B-ben folytattuk, ahol a csapat teljesen átalakult. Az előző szezonhoz képest csak egy pár játékos maradt, mert a többieket elszipkázták az OB I-es csapatok. Jelenleg megint van egy fiatal, tehetséges játékosállomány, de a profi bajnokság és a mi amatőr bajnokságunk között hatalmas a különbség.

Heti négy edzéssel készülünk és a felsőház elérése a cél, ami elérhetőnek tűnik. A játékosaink nagy többsége egyetemista vagy diploma megszerzése után dolgozik.

Jelenleg adat gyűjtésben vagyok, aminek az eredménye (nem 100%): kb. 300 játékos fordult meg az ASI-ban a kezeink alatt az utóbbi 15 évben.”

Kóczé Zoltán
OB I/B vízilabda csapat vezetőedzője

Sziasztok, Kóczé Zoltán vagyok, az ASI OB I/B vízilabda csapatának vezetőedzője.

9 éves koromban kezdtem a vízilabdát, és 2011-ben ugrottam először vízbe ASI fürdőgatyában a felnőtt korosztályban, Vasas nevelésű játékosként. 

A mellet, hogy megőrizzük hozzáállásban a hobbi jelleget, célunk a folytonos fejlődés, és a lehető legjobb eredmény elérése. Ez idén nem lesz könnyű, ugyanis múlt évben sikerült a dobogó 3. fokán végeznünk. 

Munkánkat csapatvezetőként nevelőedzőm, mentorom, mostanra jó barátom, az 1976-os montreáli olimpia bajnoka, Kenéz György segíti.

Hajrá ASI!

Támogatóink

A Férfi OB I/B-s vízilabda csapatunk tagjai a 2023/2024-es idényben a Colafit és a Bilac Sport Reload (Rubenza Kft.) támogatásával készülnek a mérkőzésekre. Köszönjük a támogatást!

Fotókat készítette: Fojtyik Gábor

Az ASI OB I/B férfi vízilabdások támogatója a Colafit és a Bilac Sport Reload (Rubenza Kft.)
Az ASI OB I/B férfi vízilabdások támogatója a Colafit és a Bilac Sport Reload (Rubenza Kft.)
Az ASI OB I/B férfi vízilabdások támogatója a Colafit és a Bilac Sport Reload (Rubenza Kft.)