ASI DSE - Kézilabda - Angyalföldtől Párizsig - A női kézilabda válogatottal két volt neveltünk is kijutott a párizsi olimpiára!

A magyar női kézilabda válogatottunk a debreceni kvalifikációs torna megnyerésével, Svédország, Japán és Nagy-Britannia előtt végezve, kijutott a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra! Miután férfi nemzeti együttesünk márciusban, Tatabányán ugyancsak részvételi jogot szerzett, 1976, 1980 és 2004 után negyedszer képviseli majd a magyar kézilabdát mindkét válogatottja a világ legrangosabb, legnépszerűbb sporteseményén, olvashatjuk az MKSZ oldalán.

ASI-s neveltekből olimpiai versenyzők

Az Angyalföldi Sportiskola és partnerünk, a Vasas SC edzői elődeikhez hasonló eredményességgel igyekeznek oktatni a sportágat és megszerettetni a kézilabda játékot a gyerekekkel. Büszkén mondhatjuk, hogy ez sikerült is, hiszen az ASI DSE-ben, majd a Vasas SC-ben töltött gyermek- és ifjúsági korában hosszú éveket a jelenlegi női válogatott két erőssége, Kuczora Csenge és Debreczeni-Klivinyi Kinga, akik kitettek magukért a selejtező mindhárom mérkőzésén!

Csenge ASI-s edzői: Kovács László, Géber Zsolt, Komjáti Zsuzsa
Kinga ASI-s edzője: Komjáti Zsuzsa

Különösen büszkék vagyunk arra is, hogy Géber Zsoltot 2023. októberben eredményes nevelőedzői munkásságáért a Magyar Kézilabda Szövetség Jenővári István díjban részesítette.

Hatalmas siker: 3 győzelemmel biztosították be a helyüket az olimpián

Kuczora Csenge így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a Japán elleni győztes mérkőzést követően: „Nem tudom, hogy mi „kattant át” bennem, de én is úgy érzem, hogy ezen a tornán megérkeztem a válogatottba. Örülök, hogy ez most jött el, és pont ebben a négy napban sikerült először így teljesítenem. Ennyi idő kellett hozzá, hogy én is elhiggyem és meglássam magamban azt, amit sokan már régóta látnak bennem itt a válogatottnál is. Most már érzem, hogy mit várnak el itt tőlem, aminek próbálok százszázalékosan megfelelni.”

Debreczeni-Klivinyi Kinga pedig videós interjúban számolt be az csoportgyőzelemmel zárult mérkőzés élményeiről:

Gratulálunk a válogatottaknak, különösen volt neveltjeinknek, és szurkolunk nekik a párizsi olimpia minden egyes izgalmat ígérő pillanatában!

Fotók forrása: Angyalföldi Sportiskola, MKSZ és Kovács Péter (Nemzeti Sport)