Októberben már javában tartottak a megmérettetések: Bozsik Fesztiválok és Tornák, partneregyesületi tornák, háromnegyed-pályás és futsal bajnokságok sorain szerepeltek ifjú labdarúgóink. Labdarúgó Szakosztályunk összefoglalója következik.

U7 (2017/2018)

Októberben már több megmérettetés volt a legkisebbeknek is: két Bozsik Fesztiválon és az Újpest FC által szervezett partneregyesületi tornán is részt vettünk ebben hónapban. Edzéseken főleg a labdavezetéseket, irányváltásokat és párharcokat gyakoroltunk. A srácok edzésről edzésre fejlődnek, aminek az eredményét minden egyes tornán látom, de még sok mindenben kell fejlődni!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

U8 (2016)

Októberben már belekóstolhattak a srácok, hogy milyen az, amikor több fronton is szerepelni kell. Ebben a hónapban részt vettünk két Bozsik fesztiválon, ahol mindkét alkalommal jó és eredményes játékkal sikerült előrukkolni. Ezen kívül részt vettünk az MTK által szervezett partneregyesületi tornán, ahol 6. helyezést értük el a 10-ből. Itt volt hiányérzetem, úgy érzem, legalább az első 4 helyezett között kellett volna végeznünk. Ezután a BVSC által szervezett Halloween Kupán mutattuk meg, hogy mit tudunk. Itt is sajnos van hiányérzetem, úgy gondolom, hogy a teljes kerettel megnyerhettük volna a tornát, ehelyett 4. helyen zártunk a 8-ból.

Mindent összevetve elégedett vagyok, hiszen az edzéseken is egyre nagyobb az odafigyelés és a fegyelem.

Csontos Ádám, utánpótlás edző

U9 (2015)

Nagy lökést adhat ez a hónap a gyerkőcöknek, hiszen rengeteg sikerélményben volt részük, ami egyfajta visszaigazolás is, hogy a befektetett munka megtérül. A Bozsik tornákon nagyon jó teljesítménnyel rukkoltunk elő és erős csapatokkal szemben nem csak eredményesen, de szemre is tetszetős focival hívtuk fel magunkra a figyelmet. A futsalon mindkét csapatunknál volt egy kis teljesítménybeli visszaesés, de a jó periódusokban itt is látszott a befektetett munka.

A hónap nagy kihívása az MTK partneregyesületi tornája volt, ahová nagy önbizalommal és reményekkel érkeztünk és a csoportmeccsek során be is bizonyítottuk, hogy bombaerős a csapatunk, hiszen csoportelsőként jutottunk tovább, ahol a későbbi aranyérmest is sikerült legyőzni. A döntőbe jutásnál talán a fáradtság, talán a tét nagysága miatt sok hibával játszottunk, így végül a bronzéremért harcolhattunk meg, amit aztán meggyőző játékkal sikerült megszerezni. Óriásit mentek a srácok és nagy elismerés jár az elért helyezésért, mert egy nagyon kiegyensúlyozott és erős mezőnyben sikerült jó játékkal egy értékes bronzérmet begyűjteni. A torna felfedezettjének Somfai Áront választották, aki lendületes és gólerős játékával emelkedett ki.

A hónap végén aztán a nyakakba kerülhetett az aranyérem is, az Újpest FC körzetközponthoz tartozó csapatok között sikerült a tornagyőzelem. A torna legjobb játékosa ezúttal Molnár Márk lett, aki egy évvel fiatalabbként lépett pályára és minden pozícióban remekelt. Azt hiszem, a sikerekhez az is hozzájárult, hogy a hónapban az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk az első labdaérintés fontosságára, illetve a játék felépítésére. Csak így tovább, srácok, nagyon büszke vagyok a csapatra!

Zsimala György, utánpótlás edző

U10 (2014)

Egy olyan csoportot vettem át, ahol nagyon fontos dolgok hiányoztak, hiányoznak az alapok, és nem csak a 6+1-et kell a 0-ról tanítani, hanem a 4+1-be is a rossz berögződéseket elfelejtetni velük, ami az egyik legnehezebb, de dolgozunk rajta! Lassan egy jó alap a csoport magjával kialakul, ahonnan lehet majd dolgozni, és fejlődni. Nagyon sok munka áll előttünk!

Balogh Richárd, utánpótlás edző

U11 (2013)

Október hónapban sem maradtunk megmérettetések nélkül, részt vettünk több futsal és Bozsik fordulón is. A futsal fordulókon szokás szerint jó teljesítményt nyújtott a csapat. Sajnos a Bozsik fordulókra ez nem mondható el. Edzéseken a fő téma a létszámazonos labdatartások és támadásvezetések voltak.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U12 (2012)

Október hónapban folytattuk a háromnegyed pályás bajnokságot és a futsal bajnokságot is. A háromnegyed pályán 50%-os mérleggel zártunk. Idegenben vertük el jó játékkal az Újpesti Haladást. Külön öröm volt számomra, hogy 5 gólt tudtunk szerezni. A másik mérkőzésen a Városgazda együttesével szoros mérkőzést játszottunk, sajnos egygólos vereség lett a vége. A hónap folyamán Laskai Tomi edző kollégám segítséget kért az ASI U13-as csapat bajnoki mérkőzésére, mert olyan szinten lecsökkent a csapata létszáma, hogy a mérkőzésre való kiállás veszélye fenyegetett. Két Csemetét neveztem az U13-as csapatba, akik kezdők voltak és jó teljesítményt nyújtottak: az egyikük pedig a csapat egyetlen gólját szerezte, a másik 70 percet tudott végig játszani. Nagyon büszke voltam rájuk. A mérkőzést végig nézve, nyugodt szívvel állítom, hogy több Csemetét is tudok javasolni hasonló helyzetekben az U13-as csapatba.

A futsal bajnokságban két vereséget szenvedtünk, azonban rúgtunk két gólt. Öröm volt nézni, hogy a srácok már nem illetődtek meg az idősebb játékosoktól és mindkét mérkőzésen bátran, a tanult játékelemeket alkalmazva, néhol szemre is tetszetősen játszottak.

Az edzésmunkával meg voltam elégedve. Az edzéslátogatási arány 75 % körül mozgott. A hónapban külön hangsúlyt fektettünk a fejjel történő játék tanulására. Örömmel tapasztaltam, hogy egyre bátrabban fejelnek a srácok. Sőt, a Városgazda elleni bajnokin Gáspár Dani mindkét gólját fejjel szerezte. Belefogtunk a rögzített helyzetek, elsősorban a sarokrúgások hárításának tanulásába. Itt is előtérbe helyezve a fejelést.

Játszottunk egy edzőmérkőzést a III. kerület csapatával. Három harmadot játszottunk, mindenki játéklehetőséget kapott. Remek lehetőség volt arra, hogy felmérjük, hol tartunk a munkában. Kiegyenlített játék volt, amelyet a harmadik harmadban bekövetkezett rövidzárlatunk kissé beárnyékolt a rögzített helyzetek nem megfelelő lereagálásával.

Dávid József, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U12 2023. 10. hó

U13 (2011)

Ha az eredményeket nézem U13-ban nyertük a meccseket, BLSZ U14-ben egy kivételével szoros meccseket játszottunk változó sikerrel, futsalban pedig túl vagyunk a nehezén, igaz, itt becsúszott két nagyobb arányú vereség is. Ha a játékunkat nézem, van hová fejlődni. Nagyon sok a ki nem kényszerített hiba, lassan gondolkodunk, nem tudjuk megoldani a játékhelyzeteket. Szeretném elérni az idény végére, hogy a csapatom tudatosan, gondolkodva, labdát birtokolva tudjon játszani. Nagyon sok munka áll előttünk.

Laskai Tamás, utánpótlás edző

U14 (2010)

Október hónapban sajnos nem sok sikerélményünk volt. Minden fronton nehéz mérkőzéseket játszottunk és eredmények tekintetében nem sikerült jól ez hónap. A győzelmek és a bajnoki pontok elmaradása mellett a nagyobb baj, hogy a játékunk sem a magunktól elvárt szintén volt. Rengeteg technikai hiba és rossz döntések jellemezték a mérkőzéseket és ugyanezek a hibák sajnos az edzéseken is rendre megjelentek. A nagypályás meccsek mellett pozitív élményt a futsal bajnokságban nyújtott teljesítményünk adhatott, mert ott az egy évvel idősebb csapatok ellen is helyenként jó és tetszetős játékkal rukkoltunk elő, még ha a pontszerzéshez ez ott is kevés volt. Az edzéslátogatás továbbra is megfelelő, ebben a hónapban 83%-os volt. A negatív periódus ellenére bízunk az elvégzett munkában és a csapatunk egységében, valamint, hogy együtt ki tudunk jönni a gödörből!

Brunovszky Dávid, utánpótlás edző

U15 (2009)

A hónap első felében a játék felépítése volt a cél, míg a második felében a terület védekezés és nyomás adása a középső harmadban. Mindezek mellet pedig nagy hangsúlyt fektettünk a labdabirtoklásra, ami először a létszám fölényes volt, amit igyekeztük a labda körül kialakítani. Továbbra is kötelező a labdavesztések utáni visszatámadás és a legközelebbi játékosnak a labdás támadása, ezekben persze van még hova fejlődnünk. Mérkőzés szempontjából két vereség és egy győzelemmel zártuk ezt a hónapot, viszont a vesztes mérkőzéseken sem voltunk alárendelve az ellenfélnek. Bizakodó vagyok, mert egyre jobban kezdik érteni a srácok, amit kérek tőlük és egyre jobban át is tudják vinni a pályára.

Pánya József, utánpótlás edző

Grassroots

Októberi hónap hatalmas létszámban kezdődött, ami a hónap végéig ki is tartott, minden edzésen 25 fő felett volt a létszám. Edzéseken főleg sok párharcot és kapura lövést gyakoroltunk, amelyet minden játékos próbált a legjobban teljesíteni.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Kapusok

Ahogyan azt a szeptember hónap értékelőjében írtam, mozgalmas októbert jósoltam, és az is lett. Mérkőzés mérkőzés hátán, hol nagyon kemény, hol kevésbé kemény meccsekkel. Várható volt, hogy előbb-utóbb be fog következni egy olyan hónap, ahol nem fog a lépés úgy kijönni a kapusoknál, ahogyan azt mindenki szerette volna. A munka benne volt most is, az edzéseken legtöbbször jó munkát végeztek a gyerekek, azonban ebben a hónapban sokkal több volt a bizonytalanság a mérkőzések folyamán, mint ami rájuk egyébként jellemző. Ezzel sincs semmi probléma, hiszen, ha magasabb szintre szeretnének kerülni ezek a gyerekek, meg kell tanulniuk, hogy egy-egy hibás döntés, rossz kivitelezés után sem áll meg a mérkőzés. Egy idézettel zárom soraim, ami hűen tükrözi azt a gondolkodást, amit a kapusoknak is meg kell fogadnia a céljaik elérése érdekében.

„Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet. De nem az számít, mekkorát ütsz, hanem hogy mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább. Csak így lehet győzni.” (részlet a Rocky 6 című filmből)

Détári István, kapusedző