ASI DSE Labdarúgás - Havi összefoglaló - 2023. január

2023. is elkezdődött, labdarúgó csapataink a téli szünet után nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a felkészülésbe.

U7 (2016/2017)

Januárban sokat foglalkoztunk az 1:1 elleni játékkal és a támadások befejezésével. Nagy hangsúlyt fektettünk a sok érintésszámmal járó játékokra, melyek segítettek abban is, hogy a játékosok jobban értsék és alkalmazkodjanak a csapat játékához. A labdás játékok segítettek a csapat tagjainak az egymással való kapcsolatteremtésben. A srácok nagyon lelkesek, egyre jobban élvezik a játékot.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

U8 (2015)

Az időjárás nem a legbarátságosabb arcát mutatta, mégis izgalmas hónapot tudhatunk magunk mögött. A gyerekek jól dolgoztak az edzéseken és az első megmérettetést is sikeresen vették, egy izgalmas tornán sikerült éppen, hogy lecsúszni a dobogó legfelső fokáról, de így is nagy élményt és hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek. Azért az ezüstérem és a legjobb kapus cím mindenképpen dicséretes. Egy edzőmérkőzés is jutott a hónap végére, ahol minden egészséges játékosunk megmutathatta magát és ami jó alapként szolgált arra, hogy visszajelzést kapjunk, miben tudtunk előre lépni és mi az, amit még jobban gyakorolnunk kell. Büszke vagyok a gyerkőcökre, csak így tovább!

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. januári összefoglaló - U8

U9 (2014)

Január 9-én kezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra. Sajnos nem csak időjárással kellett megbirkóznunk, hanem a betegséggel is, így az elmúlt hónapban igyekeztünk inkább minél több erőt gyűjteni. Nagy hangsúlyt fektettünk a labdás feladatokra is, a gyakorlatokat sok futással végeztük, valamint több technikai feladatot is gyakoroltunk. Az új év első hónapjában érkeztek új játékosok is, akiknek elsődleges feladat beilleszkedni a csapatba, összeszokni a társaikkal, megismerni az edzésen alkalmazott feladatokat. Januárban még nem volt felkészülési mérkőzésünk, de terveink szerint a következő hónapban már megmutatjuk a tanultakat meccsszituációban is.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző

U10 (2013)

Januárban újult erővel elkezdtük az edzéseket. Rengeteg ügyességi feladattal foglalkoztunk: ismételtük a cseleket, irányváltásokat, fordulatok. Próbáltuk fejleszteni a passz játékunkat, labdakihozatalainkat, ezért rengeteg labdatartós feladatot csináltunk. Sajnos januárban ellenfelek nélkül maradtunk, de az idősebb korosztállyal többször is tudtunk remek mérkőzéseket játszani.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U10&11 Grassroots (2012/2013)

Januári hónapunk elég nehezen indult, mert a nagyon sok betegség miatt kis létszámú edzések zajlottak. Főleg sok párharcot és létszám feletti edzéseket csináltak a srácok, amit minden edzésen próbáltak százszázalékosan teljesíteni. És persze nagyon sok labdaérzekelős feladatot is csináltunk, mert az sose maradhat el egy 3 hetes szünet után.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. januári összefoglaló - U10-U11 Grassroots

 

U11 (2012)

Szerencsére a mi kis csapatunknak ez a január nem csak a kemény felkészülésről szólt, hanem négy futsal fordulón is képviseltük szeretett klubunkat. A felkészülést segítette, hogy biztosítottak nekünk két edzésnapot, amikor a benti kézilabda pályán gyakorolhattunk. A csoportunk természetesen, ahogy ehhez már kezdünk hozzászokni, a legerősebb volt, de úgy gondolom, voltak jó meccseink, amelyeken akár nyerhettünk is volna. Remélem az, hogy már ilyen hamar tétmeccseket tudtunk játszani, látszódni fog a tavaszi teljesítményünkön!

Csontos Ádám, utánpótlás edző

U12&13 Grassroots (2010/2011)

Január 10-én kezdtük el a 2023-as évet. Az év első hónapjában főleg az első érintések voltak szem előtt, illetve labdaérzékelős feladatok voltak, hogy minél többször érjenek a srácok labdához a 3 hetes szünet után. Sajnos a január elég sok betegséget hozott, így nagyon sok hiányzóval kezdtük meg az évet, de a vége felé mindenki tudott csatlakozni.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. januári összefoglaló - U12-U13 Grassroots

U13 (2010/2011)

Három hét szünet után január 10-én kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A szünet utolsó hetében a játékosok otthoni futó programot végeztek, hogy ne a nulláról kezdjük újra a munkát. Az első héten rögtön két edzőmérkőzés szerepelt a programban a Mészöly Focisuli U13-as és U13 Grassroots csapata ellen, amelyeken mindenki játéklehetőséget kapott. A második héten az Eötvös SE, az Újpest FC U12-es csapata és a BVSC elleni három edzőmérkőzés mellett már tétmérkőzéseket is játszottunk a BLSZ U13-as Téli Futsal Bajnokságban az UTE és a Mészöly Focisuli csapatai ellen, ahol a csapat kiváló teljesítményt nyújtott. A harmadik héten egy hétközi Gloriett elleni győzelem után ismét a Téli Futsal Bajnokságban mérettettük meg magunkat, ahol is nagyon magabiztosan győztük le az Eötvös SE és a Carvalho BLAUSE csapatait, majd a hétvégén újra összecsaptunk idegenben a Mészöly Focisuli Grassroots 2-es csapatával. Az edzéslátogatás 77%-os volt, ami jónak mondható annak fényében, hogy a játékosoknak és az edzőknek sokszor a téli időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdeni és pozitívum, hogy emiatt egyetlen edzés sem maradt el a hónapban.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

U14 (2009)

A hónap elején elkezdtük a munkát. Sajnos sok hiányzó van minden edzésen, ami erősen hátráltatja a munkát (vannak olyan játékosok, akiket még nem is láttam). Akik rendszeresen részt vesznek, velük igyekszünk haladni és amennyire csak lehet, felkészülni a tavaszi bajnoki rajtra. Remélem, mindenki mihamarabb előkerül és egy még sikeresebb tavaszt tudunk produkálni, mint amilyen az ősz volt!

Gősi Viktor, utánpótlás edző

ASI DSE Kapusok

A téli szünetben történt egy nagyon fontos változás a kapusoknál: külön csoportok alakultak ki annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudjon mindenki fejlődni. Ez a döntés nagyon pozitívan változtatott az edzéseken, mindenki a saját tempójában tud dolgozni, és az eltervezett munkát végig tudtuk vinni, ami ebben a hónapban a helyezkedés, kapuban való mozgás volt, amelyet a hónap vége felé egy kis kapustechnikával fűszereztünk meg. Mérkőzések tekintetében is kezdünk visszaszokni az évközi ritmushoz, a kapusok részt vesznek felkészülési mérkőzéseken, illetve a Téli Futsal Bajnokságban.

Détári István, kapusedző