Vízilabda - 2008-2009-es csapatunk megnyerte a rájátszás első fordulóját a HVSC ellen

Ahogy megkezdődött az év, 2008-2009-es vízilabdázó csapatunk ismét belevágott az alapozásba, vasárnap pedig végre elkezdődött a Fiú Gyermek Országos Vízilabda Bajnokság rájátszása az A2-es csoportban. Íme Tamás Gergely, a csapat edzőjének beszámolója az elmúlt időszakról és az első mérkőzésről!

Összegzés a Bajnokság korábbi eseményeiről

Az ünnepek és a téli alapozás után végre elkezdődött az Országos Bajnokság rájátszása az A2-es csoportban. A hosszú szünet után nagyon vártuk az első meccsünket.

A 3 országos korosztály (gyerek, serdülő, ifi) alapszakaszának, eredményinek az összegzésében a keleti csoport 13 csapatából hatodikak lettünk. Mivel először indultunk az országos bajnokság A2-es csoportjában, kezdésnek ez több mint remek! Akik összesítésben megelőztek minket, leginkább olyan csapatok voltak, akik vagy az A1-ben vitézkedtek az elmúlt években (Miskolc) vagy odavágynak évek óta (YBL, Cegléd, Oázis).

4 csoportban folytatódik a bajnokság, mi a nyugati csoport 5., 6. és 7. helyezettjével találkozunk kétszer, valamint a mi csoportunkban 5. Békéscsaba és 7. Hódmezővásárhely csapatával játszunk 1-1 mérkőzést. Így a 26 csapatos A2 9-14. helyezéseiért küzdünk tovább a rájátszásban.

Az ASI DSE történelmében először a gyermek 4-es (2011-2012) korosztálytól az ifjúsági korosztályig képviseljük az egyesületünket a vízilabda szövetség versenyrendszerében. A gyerek korosztályunk, ami az egyik legfiatalabb átlagéletkorral rendelkezett, 7. helyezett lett, pont szétvágva a 13 csapatos keleti csoportot. Így nézve is elégedettek lehetünk a 2022-vel, bízunk a sikeres folytatásban, amihez persze rengeteg munka kell.

A Hódmezővásárhely is hasonlóan sikeres volt a 3 korosztály összesítésében, mint mi, így a rájátszásban egy csoportba kerültünk. Mivel ősszel ők jöttek hozzánk, így most mi utaztunk.

Emlékeztető az őszi győztes hazai mérkőzésünkről (4. forduló)

ASI DSE – HVSC
Bajnokság: Fiú Gyermek Országos Vízilabda Bajnokság
Edző: Tamás Gergely
Időpont: 2022. 10. 16. 15:00
Helyszín: III. kerületi TVE uszoda, Budapest
Eredmény: 11 – 9 (2 – 0, 2 – 1, 3 – 3, 4 – 5)
Gólszerzőink: Gortva Dominik 5
Pjéter Ákos 2
Szűcs Ambrus 2
Fabu Péter 1
Stefanik Márton 1

Megnyertük a rájátszás első fordulóját is a HVSC ellen

HVSC – ASI DSE
Bajnokság: Fiú Gyermek Országos Vízilabda Bajnokság
Edző: Tamás Gergely
Időpont: 2023. 02. 19. 11:00
Helyszín: Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda, Hódmezővásárhely
Eredmény: 7 – 11 (0 – 3, 2 – 3, 2 – 4, 3 – 1)
Gólszerzőink: Szűcs Ambrus 5
Győri László 2
Hámori Csaba 1
Fabu Péter 1
Pjéter Ákos 1
Stevula Milos 1

Hiába nyertünk októberben végig vezetve, olykor nagy gólarányú fölényben, a korábbi mérkőzésünkön a végére felzárkóztak, és 9-9-re egyenlítettek, a hajrában nagyon oda kellett figyelni, hogy győztesen hagyjuk el a medencét. Éppen ezért 11-9-nél kicsit nagyobb gólarányú győzelem volt most a célunk, de tudtuk, hogy nem lesz egyszerű idegenben, hosszú utazás után. Így kiemelten koncentrált csapatvédekezést, a labda megbecsülését, odafigyelést és taktikai fegyelmet kértem a srácoktól. Érdekessége volt még a mérkőzésnek, hogy az őszi meccsen 5 gólt szerző Gortva Dominik betegség miatt kimaradt, így sajnos úgy indultunk neki a mérkőzésnek, hogy egy kulcsemberünket nélkülöznünk kell.

Korai ébredés, hosszú buszos utazás után a mi korosztályunk kezdett, ez sosem egyszerű, ilyenkor a csapatmegbeszélésnek és a bemelegítésnek különösen fontos szerepe van. Úgy láttam, a fiúk koncentráltan, fegyelmezetten ugranak a medencébe. Jól is kezdtük a mérkőzést, 3-0-s első negyed után szerencsére nem bízták el magukat a fiúk.

Az őszi mérkőzésünk felvételét kielemezve egyértelmű volt, hogy fizikai ereje miatt is az ellenfél legveszélyesebb balkezes centerét, a 13-as Nagy Mártont 1 az 1-ben nem tudják a fiúk semlegesíteni. Így a zóna védekezésünknek, visszasegítéseknek, csapdázásoknak, lekettőzésnek, blokkoknak és persze a kapusteljesítménynek kulcsszerepe lesz abban, hogy miként alakul a mérkőzés, mert abban biztos voltam, hogy a lőtt gólokkal nem lesz gond és a 10 gólt megfogjuk lőni.

Megúszásokkal és a zóna elleni átlövésekkel hoztuk a legtöbb gólunkat, nem volt sok ítélet, korrekt, következetes játékvezetésnél meg kellett küzdeni a kiállításért, faultokért, 5 méteresért. Így az 1/1-es büntető és a 2/3-as emberelőnyös mutató kifejezetten fontos volt és jól kiegészítette szép akciógóljainkat.

8-3 volt már az állás nekünk a harmadik negyedben, amikor kaptunk egy emberelőnyt, az időkérésem után okosan, higgadtan gólra váltott fórunknál, 9-3-nál nagyon büszke voltam a fiúkra, de a harmadik negyed végénél, 10-4-nél éreztem csak azt, hogy innen már nem tud a házigazda feljönni. Mindenki hozzátette a magáét a magabiztos győzelemhez, Fülöp sajnos megsérült, Baumgartner úr is jól szállt be, voltak szép védései. Zónavédekezésünk remek volt, Fülöp nagyon jól védett, centereink, bekkjeink hasznosan és jól játszottak, 2010-es tehetségünk, Szűcs Ambrus 5 góljával pedig kiérdemelte a mérkőzés legjobbja címet. Gólzsákunk és szuper kezdő kapusunk mellett még csapatkapitányunkat emelem most ki külön: Győri Lacika is igazi vezér volt, bombagólja pedig igen emlékezetes.

11 gólunk szépen eloszlott, Ambrus 5 és Laci 2 gólja mellett még négyen találtak be, ahogy ősszel, most is szépen fokozatosan elmentünk, de most izgulnunk sem kellett, hogy előforduljon az őszi forgatókönyv, a negyedik negyedre eldöntöttük a mérkőzést.

Gratulálok az egész csapatnak, kisebb kihagyásokat, egyéni hibákat leszámítva szervezett védekezéssel, fegyelmezetten játszva, szép gólokat lőve nyertünk magabiztosan. Remek összjátékokat láthattam és sok olyan taktikai elemet támadásban és védekezésben egyaránt, amik elsajátítására sok idő kell, de megéri a sok munka, mert olykor kifejezetten éretten játszottak csapatként a gyerekek. Hajrá, csak így tovább!