Bár időjárásában szeszélyes volt az április, a munka ment tovább, sokat játszottak a gyerekek és felpörgettük a partneregyesületi mérkőzéslátogatást is.

U7 (2015/2106)

Áprilisban sokat foglalkoztunk az 1:1 elleni játékkal és a támadások befejezésével. A Bozsik Tornánkat sajnos elmosta a víz, így kevesebbet tudtak játszani a fiúk. Szerencsére összejött egy edzőmeccs a REAC csapatával, ahol nagyon ügyesen játszottunk.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U7

U8 (2014)

Az elmúlt hónapok elvei alapján haladva a céljaink felé a gyermekek több feladatot kaptak, mint előzőleg. Több mérkőzés és beszélgetés segítette a fiúkat, hogy gondolkodva tudjanak focizni. Olyan technikai elemek gyakorlása került a középpontba, mint a labdavezetés, az irányváltások labdával és a több ütemű cselek, valamint a különböző játékhelyzetek megoldására fókuszáltunk. A játékunk színesebb, tudatosabb lett és felgyorsult, amit csak nehezebb lesz megtartani és építeni. Edzőmérkőzést játszhattunk a Szent István SE korosztályos csapata ellen, Bozsik Fesztiválon és Futsal alsóházi rájátszásban is részt vettünk. Apró sikereket az összes nap tartogatott nekünk és izgatottan várjuk a májust.

László Márk, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U8

U9 (2013)

Április hónap a tavaszi szünet miatt kicsit rövidebbre sikeredett, de így is részt vettünk két Futsal fordulón, ám sajnos a Bozsik Torna az időjárás miatt elmaradt ebben a hónapban. Az edzéseken folytattuk a munkát, a hangsúly az átadásokon, átvételeken volt, valamint a létszámfölényes és létszám azonos játékokon. A gyerekek egyre tudatosabban játszanak és ennek nagyon örülök. Sajnos a betegségek minket sem kerültek el, de az edzéslátogatottság így is nagyon jó volt.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U9

U10 (2012)

Ez a hónap, ahogy az előző is, programokban gazdag volt! Véget ért a Kölyökliga, ahol sajnos csak az ötödik helyen zártunk a tabellán tíz csapatból. Jövőre mindenképp a harmadik megszerzése lesz a cél! Áprilisban részt vettünk az MTK partneregyesületi tornáján, kétszer voltunk Bozsik Tornán, illetve egy kemény edzőmeccset játszottunk a BVSC csapatával. Volt egy szuper csapatépítő program is, ahol a srácokkal edzés után elmentünk megnézni az MTK – Mezőkövesd mérkőzést.

Csontos Ádám, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U10

U11 (2011)

Jó pár mérkőzést játszottunk a hónapban és szerencsére mindenki, aki egészséges volt, meg tudta mutatni magát. A hangsúly azért a Kölyökliga szereplésen volt, de a csoport harmadik helye ezúttal nem ért 8-as döntőt. Az edzőmérkőzések viszont egészen jól sikerültek, ha nincs „téthelyzet”, valahogy jobban megy a tanult dolgok visszaadása. Az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk a technikai elemekre, illetve a labda megtartására irányuló feladatokra, valamint az átmenetek csiszolgatására. Sajnos az edzéseken a betegségek miatt nem nagyon voltunk teljes létszámmal jelen. Viszont szerencsére az időjárás egyre kedvezőbb volt, így többet tudtunk beszélgetni a játékfelépítésről is.

Zsimala György, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U11

U12 (2010)

Ebben a hónapban is jó pár mérkőzést játszott a csapatunk, még úgy is, hogy volt benne egy tavaszi szünet miatti rövidebb pihenő időszak. Részt vettünk a Kölyökliga sorozat 2 fordulóján, a BLSZ U13-as bajnokság 2. fordulóján, valamint játszottunk egy edzőmérkőzést a BVSC csapatával is. Ez összesen hat mérkőzést jelentett ebben a hónapban. Sajnos a formánk jelenleg nem a legjobb, kevesebb sikerélményt tudtunk szerezni a meccseken a megszokottnál, de tudjuk, hogy a verseségekből lehet igazán tanulni, és igyekszünk ezt meg is tenni. A hat mérkőzésből így is három győzelem és három vereség lett a mérleg, ami 50%-os teljesítmény. Sajnos sérülések és betegségek ebben a hónapban is sújtották a csapatunkat, így az edzéslátogatás 75%-os volt. A mérkőzések mellett csapatunk tagjai nagy létszámban vettek részt szurkolókként az MTK felnőtt csapatának hazai mérkőzésein, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az egyesület vezeti a mérkőzéslátogatási versenyt.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U12

U13 (2009)

A hónapban több fronton is szerepeltünk. A Futsal ebben a hónapban fejeződött be és mellette a BLSZ U13-as bajnokságban is kétszer szerepeltünk. A hónap témája a több játékos együttműködése volt és a támadásbefejezés. A kinti mérkőzéseken sok olyan megmozdulás visszaköszönt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Végre gólokat is tudtunk lőni, nem is egyet. A hozzáálláson kellene javítani, mind edzésen, mind mérkőzésen. Több hittel kellene mindent csinálnunk! A Futsalban is a végére már helyenként jobban és szebben játszottunk ellenfeleinknél. Összességében számomra egy pozitív hónapot zártunk, több sikeres mérkőzéssel.

Gősi Viktor, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U13

U14 (2008)

Nagyon zaklatott hónap volt, nagyon megzavarta a fejeket, ami befolyással volt a lejátszott mérkőzésekre, a mutatott játékra. A tavaszi szünet a hónap közepén teljesen felborította az együttműködést, megnyirbálta a létszámot. A szünet után lassan egészültünk ki, de azóta 4-5, egyébként a meccseken játszó játékos folyamatosan hiányzik. A kapuskérdés teljes mértékben megoldatlan, több mérkőzés is emiatt ment el. A hétfői edzéseken maximum 8 fő jelenik meg továbbra is, a szerdára szervezett, Pénzügyőrrel közös edzéseken is lecsökkent a létszám, a kezdeti 13-at azóta sem sikerült megismételni, pedig az átkísérést is megoldjuk. Az áprilisi mérkőzéseket gyenge játékkal hoztuk le, félénken, megszeppenve játszottunk, rengeteg gólt kaptunk, amiket komoly egyéni hibák előztek meg, megítélésem szerint nincs rend a fejekben. A remélt fejlődés és javulás sajnos elmaradt, jelenleg kicsit egyhelyben toporgunk, sok-sok közös, teljes létszámú edzésekre volna szükség.

Marosi Tamás, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. áprilisi összefoglaló - U14

ASI DSE Kapusok

Április hónap egy kis zökkenéssel ugyan, de visszahozta az edzéseket a kapusok életébe. Hiányzott is nekik a kapusedzés. Ebben a hónapban visszatértünk egy picit az alapokhoz, de már komplexebb mérkőzésfeladatok formájában. A mérkőzések felemásak voltak, voltak jobb és kevésbé jobb mérkőzések kapus szempontból, de nincs ezzel semmi gond, folytatjuk a munkát tovább májusban is!

Détári István, kapusedző