A 2021/2022-es szezon zárásához közeledve megosztjuk veletek az FU11-es kézilabda csapatunk éves beszámolóját, mely edzőjük, Szántó Edina szemszögéből nyújt betekintést a csapat éves munkájába.  

Szántó Edina, az ASI fiú U11 csapat edzőjének beszámolója:

Nagy örömmel fogadtam el az ASI kézilabda U11 fiú csapatának felkészítését erre a szezonra és kezdtem bele az alapozó munkába szeptemberben. Még a szezon elején kevés létszámmal kezdtünk, de a toborzásnak köszönhetően hétről-hétre egyre több lelkes gyerkőc csatlakozott a csapathoz.

Heti három alkalommal tartok edzést, melyen néhányan a fiatalabb korosztályból is részt vesznek és a bajnoki mérkőzések során is kaptak lehetőséget a feljátszásra. Lelkesen fogadták az új kihívást és éltek a lehetőséggel, így a több mérkőzésszámmal gyorsabb ütemben zajlik a fejlődésük. Az U11-es korosztályban az erőnlét fejlesztését és a technikai tudás bővítését tartottam szem előtt. Fontos a perifériás látás fejlesztése is, mindezek játékos feladatokkal történő kivitelezése.

Az edzéseken kialakulóban van a baráti összetartás, a később csatlakozó társak is gyorsan beilleszkedtek. Nem csak a pályán vannak együtt a gyerekek, hanem azon kívül is szervezünk közös programokat. A hozzám járó 16-18 srácból nagyon sok ügyes van, de a régebb óta kézilabdázó játékosaink is segítik, előreviszik társaik fejlődését.

Bajnokság értékelése

Ebben a bajnoki szezonban az U11-es korosztályban 8 forduló során 16 meccset játszottunk, ahol sikeresen és meggyőzően hozták a fiúk a mérkőzéseket. A meccseken megélt sikert és örömöt az ott készült fotók jól érzékeltetik.

A legnagyobb eredményt számomra az utolsó bajnoki mérkőzés hozta, melyen minden mezőnyjátékos dobott gólt, pedig volt, aki az első meccsét játszotta. Úgy látom, az egyik legnagyobb sikere ennek a bajnoki évnek, hogy a gyerekek a tanult dolgokat sikerrel alkalmazzák a mérkőzéseken. A meccseken a legfontosabb a játék megszerettetése és a sikerélmény biztosítása. Ez a korosztály még nagyon az elején van a kézilabdázás technikai, taktikai képzésének, de az eddig megélt közös sikerek megélése tovább motiválják a srácokat és engem is.

 

Kupa részvételek

XVII. ÜSTÖKÖS KUPA 2021

Októberben Dunaújvárosban kisebb létszámmal vettünk részt az Üstökös-kupán, de tisztességgel helytálltak a fiúk. Ott elsősorban a kuparészvételen való tapasztalat megszerzése és a fejlődés volt a fő szempont. Három mérkőzést játszottunk, szinte cseresor nélkül. A kihívás ellenére a csapat tagjai nagyon élvezték a tornát, minden gyerek számára óriási élmény volt.

 

XXVI. FERENCZY KUPA 2021

A decemberben megrendezett hazai rendezésű Ferenczy Kupán két győztes mérkőzést játszottunk, így magabiztosan nyertük meg a tornát. Szeretnék kiemelni pár játékost, akik mindkét mérkőzés alatt védekezésben és támadásban is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Két, több éve leigazolt és az U12-be is feljátszó játékosunk, Aranyos Attila balátlövőnk mellett csapatkapitányunk, Lajos Erik remekül irányította és tartotta össze a gárdát. Grozdits Martin is végig jól teljesített jobbátlövő pozíciójában, valamint Grosz Gergely, Kenyeres Bence, Koncz Bálint, Kévés Máté, Nagy Samu, Reiniger Jakab kiváló védekezéssel segítette a csapatot. Ne feledkezzünk meg Szabó Máté kapusunkról sem, aki ziccereket és heteseket is hárított.

Csak így tovább, hajrá ASI!