Vízilabda - Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú Bajnokság (2008) 6. forduló

Folytatta a küzdelmet az ASI-VASAS vízilabda csapata a Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú Bajnokság (2008) 6. fordulójában. Következzen a beszámoló!

6. forduló: ASI-VASAS – Oázis SC

Bajnokság: Budapesti Rusorán Péter Gyermek 2. Fiú Bajnokság (2008)
Edző: Tamás Gergely László
Időpont: 2021. 12. 11. 12:00
Helyszín: FTC Uszoda – Népliget, Budapest
Csapatok: ASI-VASAS – Oázis SC
Eredmény: 17 – 9 (3 – 2, 3 – 2, 4 – 2, 7 – 3)
Gólszerzőink: Busch Levente 4
Halmos Zsolt 4
Nagy Sebestyén 2
Szűcs Marcell 2
Fehér Bertalan 1
Kontha Zalán 1
Győri László 1
Szűcs Ambrus 1

Tamás Gergely László edző beszámolója:

Közeledve a karácsonyhoz és a téli szünethez jött a várva-várt döntő a feljutást érő második helyért a csoportunkban. Hiába a riválisunk Fradi 2 elleni botlása, tudtuk, hogy a biztos feljutáshoz minimum kell a döntetlen, arra játszani vízilabdában meg életveszélyes, szóval győzelemre készültünk.

Hogy levegyem a terhet és a görcsöt a vállaikról, azt sugalltam a gyerekeknek, hogy vereség esetén sem megy el a feljutás. De a kiírás szabálya miatt a Fradi 2 hiába lett volna a körbeverés miatt részese egy mini tabellának a második, harmadik, negyedik helyért, nem számíthatott, hogy megverte az Oázist, mert 1 csoporton belül, 1 klub egyes, kettes csapata nem vehet részt. Így mi hiába vertünk meg eddig mindenkit a Cegléd kivételével magabiztosan, és kapott ki meglepetésre az Oázis az FTC 2 ellenében, ma nem kaphattunk ki.

Igazi rangadó hangulata volt a meccsnek. Küzdelmes, harcias derbi volt. Volt előzménye a csatának. 2 éve az Oázis verte meg a 2008-as csapatunkat, amely vereséggel a C csoportba estek ki a gyerkőcök. Így volt miért visszavágni.

Nem volt könnyű dolga a csapatnak, de a 2. negyedben már el tudtunk menni 3, a harmadikban pedig 4, majd 5 góllal. Az utolsó negyedre úgy mehettünk, hogy okosan, higgadtan játszva a győzelmet már nem engedhettük ki a kezünkből. Az egész csapatunk szenzációsan játszott, a második félidőben ledominálták az ellenfelet. Végül sokkal simább lett a mérkőzés, mint amire számítottunk.

Mindkét kapusunk, Fülöp és Huba is jól védett, harcias és okos csapatvédekezés, szokásos, látványos támadójáték és remek arányban belőtt emberelőny-mutató (4/7) jellemezte a csapat játékát.
Mindenki nagyon ügyes volt, 9 gyerkőc osztozott a gólokon. A 4-4 gólt szerző szenzációsan centerező Busch Levi és Halmos Zsolt lógott ma ki kicsit felfelé a csapatból. Hatalmas élmény volt edzőként ezt a mérkőzést megélni, 5 és fél hónap közös munkájának beérett gyümölcse volt ez a mai.

Kicsit ünnepeljük a felsőházba jutást, januárban meg ráteszünk egy lapáttal a melóra, hogy felzárkózva az ország legjobb csapataihoz bizonyítsuk, hogy helyünk van a top 8-ban. Elképesztően sokat dolgoztak a gyerekek ezért az ünnepi meccsért, nagyon büszke vagyok rájuk!

Egy hét levezető, edzés sok játékos feladattal, és irány a jól megérdemelt téli szünet! Aztán a pihenés után jöhet a téli alapozás és a felkészülés a felsőházi rájátszásra. Hajrá ASI! Minden játékosunknak és hozzátartozóinak áldott ünnepeket kívánok!

A mérkőzés felvétele: