Kézilabda Szakosztály - Félév értékelő interjú - V. rész

Utolsó félév értékelő interjúnk alanya az U12-es csapatok edzője, Bokros Tamás. Tamást a csapatokról, az eredményekről és a célokról kérdeztük.

Kérlek, mutasd be a csapatokat és a félév eredményeit!

A negyedik évemet kezdtem augusztusban a 2009-es születésű lány és fiú csapatokkal. A csapat magja már évek óta együtt játszik és a 2010-es csapatból is rendszeresen velünk edzenek az ügyesebb gyerekek, így ők együtt egy jól összeszokott társaságot alkotnak. Illetve a tavaly újonnan érkezőket is sikerült gyorsan beépíteni a csapatba. Az edzéseken nagy létszámban tudunk dolgozni, a gyerekek lelkesek és nagyon elkötelezettek a kézilabda iránt.

A félévi eredmények ismertetését a lányokkal kezdem:

A bajnokságban 2 csapattal indultunk és nagyon szépen teljesített mindkét csapat, hiszen az összes mérkőzésünket megnyertük többnyire fölényesen, 16 mérkőzés/16 győzelem a két csapat összesített mérlege. A lányok közül többen is feljátszanak az idősebbekhez és az U13-as csapatot erősítik. Megemlíteném még, hogy októberben részt vettünk a Dunaújvárosban megrendezett Üstökös Kupán, ahol NB1-es csapatok utánpótlás csapatait megelőzve sikerült megnyernünk a tornát.

ASI DSE Kezilabda U12 lányok - Bokros Tamás csapata

2020. október 29. Dunaújváros (Üstökös Kupa)

A fiúkkal is 2 csapattal vágtunk neki a bajnokság küzdelmeinek, a saját korosztályunk mellett elindultunk az U13-as bajnokságban is. U12-ben sajnos többször is elmaradt a forduló, így csupán 4 mérkőzést tudtunk lejátszani, azokat mind megnyertük. U13-ban pedig 8 mérkőzésből 4-szer sikerült nyerni. Összességében szépen helyt álltak a fiúk az idősebbek között is, ahol többnyire testsúlyban és testmagasságban is jóval nagyobb gyerekekkel kellett felvenni a versenyt, amit ügyességgel és gyorsasággal tudtunk kompenzálni. Szerettünk volna részt venni utánpótlás tornán a fiú csapattal is, de sajnos a járványügyi helyzet miatt erre nem volt lehetőségünk.

ASI DSE Kezilabda U12 fiúk - Bokros Tamás csapata

2020. október 3. Gyermekbajnokság 1. forduló

Milyen célokkal indultatok neki ennek az ősznek?

Szerettem volna, hogy jobban összekovácsolódjanak a gyerekek, sok élményt és értékes mérkőzéstapasztalatot szerezzenek és mindemellett fejlődjenek egyéni és csapatszinten is. Az idei szezonnak már heti 4 edzéssel vágtunk neki, ami jóval komolyabb terhelést és elfoglaltságot jelent a gyerekeknek. Én mindig azt tartom szem előtt, hogy a korosztálynak és az életkori sajátosságoknak megfelelő képzést kapják és szeressék a kézilabdát.

Hogy látod, sikerült megvalósítani ezt? Miben fejlődtek a legjobban a gyerekek?

Azt gondolom, hogy mindkét társasággal jó irányba haladunk és a vírus jelentette nehézségek ellenére is jól sikerült a szezon első fele. Augusztusban Tatán edzőtáboroztunk, ami a csapat összetartása szempontjából nagyon értékes volt. A sok edzésmunka pedig meglátszik a mérkőzéseken elért jó eredményeken. Abban fejlődtek sokat, hogy sokkal tudatosabbak az edzéseken, megértik, mit-miért csinálunk, gyakorolunk és pont emiatt nagyon hatékonyan lehet velük dolgozni.

Mennyiben befolyásolta a munkát a vírus helyzet?

Egy kicsit megnehezítette a dolgunkat a vírus. A fiúknál sokszor nem rendezték meg az adott fordulót a lemondások miatt, ezért a saját korosztályban kevés mérkőzést tudtunk játszani. Továbbá novemberben és decemberben is volt egy-egy rövidebb időszak amikor szüneteltetni kellett a csoportos edzéseket.

Elkezdődött a felkészülési időszak. Mikor kezdtetekk és mik a célok a tavaszi időszakra?

Január 4-én kezdtük el az edzéseket, ilyenkor egy kicsit több szerep jut a kondicionális képességfejlesztésre, hogy a gyerekek megfelelő erőnléti állapotban legyenek. Februárban pedig edzőmérkőzéseket fogunk játszani, hogy formába lendüljünk a bajnokság folytatásáig. Bízom benne, hogy hasonlóan eredményesen szerepelünk majd, mint ősszel és elkerülnek minket a betegségek és a sérülések is.

Bármi egyéb gondolat, amit nem kérdeztem, de megosztanád?

Megemlíteném még, hogy Bartha Máté bekerült az MKSZ tehetséggondozó programjába, amit a kitartó edzésmunkájával és a kiválasztón mutatott remek teljesítményével érdemelt ki. Sok sikert kívánok neki!

2020. december 18. évzáró edzés

Köszönjük az értékelést és sok sikert kívánunk a tavaszi fordulókhoz!