Vízilabda: ASI-Vasas 2007 vs BVSC

Az október 17-18-i hétvégén két meccset is játszott a 2006-2007-es vízilabdázó korosztályunk. Előbbi mérkőzést a Budapesti Szívós István Gyermek 1. Fiú Bajnokságon a BVSC ellen vívtuk meg, utóbbit a Fiú Gyermek Országos Bajnokságon a Sportliget csapata ellen.

A csapat adatai

Csapat: ASI DSE
Edző: Tamás Gergely László
Korosztály: 2006-2007

1. mérkőzés: BVSC – ASI DSE

Bajnokság: Budapesti Szívós István Gyermek 1. Fiú Bajnokság (2006)
Helyszín: Nyéki Imre uszoda
Időpont: 2020. 10. 17.

Végeredmény: 18-3
Gólszerzőink: Maczó Levente Gábor 2, Szalay Bendegúz Kolos 1

Tamás Gergely László edző értékelése:
Mivel ebben a korosztályban 3 éve folyamatosan a BVSC a bajnok, és a 2007-es csapatok között is az egyik legerősebb együttes, sok kellemes percre nem számíthattunk. Még úgy sem, hogy a BVSC nem úgy versenyezteti a gyerekeit ebben a korosztályban, mint a KSI vagy az UVSE, hogy a teljes első csapata játszik mind az országos, mind pedig a Bp bajnokságban, hanem inkább a 2007-es csapat jön ezekre a meccsekre, kiegészülve néhány 2006-os gyerkőccel.

Nálunk is ugye a fél csapat mindig 2007-es, ami rájuk nézve nagyon hasznos lesz hosszútávon, viszont látványos, az erősebb ellenfelek ellen különösen érezhető, hogy a 3 kulcspozícióban: center, bekk, kapus egyáltalán nincs is 2006-os játékosunk. Ezeknél a posztoknál a fizikai paramétereknek különösen nagy a jelentősége van. Így nem csoda, hogy beleszaladunk pár súlyos vereségbe. Bella Csanád továbbra sem játszhatott, igazságtalan 2 meccses eltiltását saját korosztályban töltheti le, de addig nem játszhat a nagyobbaknál sem. 1-1 gyerek serdülő meccs már lement nélküle, hátravolt még 7 meccs, amiket a csapatnak nélküle kellett megvívnia.

Sajnos ezen a napon asszisztáltunk az ellenfélnek, gyenge védekezés, sok volt az eladott labda. Hiába voltak meg a helyzeteink, bár a 10 kiharcolt fór nagyon jó szám, sajnos 10 emberelőnyből 1-et sem lőttünk be, ami semmilyen meccsen nem fér bele. Egy 5 méteres is kimaradt, 5 megúszásgólt engedtünk a BVSC-nek, ami luxus.

Taktikailag is fegyelmezetlen volt a társaság, ellenben a BVSC kőkemény labda felőli szoros emberfogást játszott. Amikortól lehetett zónázni, próbálkoztunk vele, hogy legalább gyakoroljuk élesben. Sajnos kivételesen több gyermeknek nem volt elfogadható a hozzáállása, a fejekben rendet kell tenni, különben sok rossz élményünk lesz a 2006-os országos és Bp bajnokságokban. Leginkább Maczó Levi és Szalay Bende próbálkozott, pörgött, alakított ki helyzetet vagy emberelőnyt, büntetőt. Pont ők, akik közül az egyik betegség miatt csak pénteken edzett a meccset megelőzően, a másik a bemelegítés nagy részét a padon ülte végig orrvérzés miatt. Reméltem, hogy gyorsan tanultunk a hibákból, mert másnap már országos meccs várt a csapat nagyobb részére.

2. mérkőzés: Sportliget – ASI DSE

Bajnokság: Fiú Gyermek Országos Bajnokság (2006)
Helyszín: Szőnyi úti BVSC uszoda
Időpont: 2020. 10. 18.

Végeredmény: 6-27
Gólszerzőink: Szalay 5, Maczó Levente Gábor 4, Berki, Alexa Máté 3, Beta Barnabás 2, Demény Áron 2, Hargitai Bence 2, Nagy Levente 2, Bánhegyi Ádám 1, Faragó Tamás 1, Haupert Kristóf 1, Kalmár Miklós 1, Sárosi Botond 1

Tamás Gergely László edző értékelése:
Az előző napi csúnya zakó után jól jött, hogy gyengébb csapat ellen játszhattak a gyerekek, több helyen változott a keret, csak 11-en kaptak mindkét mérkőzésen szerepet. Ez nem a BVSC ellen mutatott játék miatt volt, előzetesen úgy alakítottam a kereteket, hogy minél többen játékpercekhez jussanak a hétvégén.

Volt, aki az idei első vagy második meccsét játszhatta. Nagyon határozottan kezdett a csapat, kemény, szoros védekezésből, sok lefordulásból illetve emberelőnyből lőttük sorra a gólokat, ellenfelünk sokáig nem nagyon jutott el kapura lövésig. 3-4 percenként főleg hármasával forgattam a csapatot, ebben a nagy fölényben a fő célom az volt, hogy mindenki kb. ugyanannyit játsszon és mindenki eljusson helyzetig. Legtöbbször önzetlenek voltak a gyerekek, sok látványos gólt dobtak, a legrutintalanabb gyerkőcök is gólokkal, gólpasszokkal hálálták meg a bizalmat, a 27 gólon 13 mezőnyjátékosunk osztozkodott, 1 kivétellel mindenki betalált.

5-ből 3 emberelőnyünket gólra váltottuk, 4 büntetőt belőttek a gyerekek az 5-ből, amik jók arányok. Jót tett a lelkeknek ez a mérkőzés, önbizalom növelés szempontjából is.

A gyerek meccs után a serdülőknél lehetőséget kapó fiúk sem fáradhattak el most nagyon, 10 góljukból 6-ot szereztek az 1-2 évvel idősebb Sportliget elleni serdülő meccsen.

Hajrá ASI!