Vízilabda: ASI-Vasas 2007 vs FTC

A csapat adatai

Csapat: ASI-Vasas
Edző: Tamás Gergely László
Korosztály: 2007

Az esemény adatai

Bajnokság: Budapesti Rusorán Péter Gyermek 2. Fiú Bajnokság (2007)
Helyszín: Szőnyi úti BVSC uszoda
Időpont: 2020. 10. 24.

1. mérkőzés: ASI-Vasas – FTC

Végeredmény: 6-15
Gólszerzőink: Nagy Levente 2, Szűcs Marcell Milán 2, Haupert Kristóf 1, Vida Zalán 1

Tamás Gergely László edző értékelése:
Ha teljes csapattal állunk ki, úgy készültünk volna, hogy kimagasló játékkal, taktikailag fegyelmezetten és az egyéni ügyességeinket belerakva egy szoros meccsre kényszeríthetjük az FTC csapatát. Ez sok hiányzóval csak az első negyed után sikerült 21 percen át, amiért büszke lehetek a csapatra. Tudva, hogy a fizikailag is legerősebb gólzsákunk eltiltás miatt nem játszhat még, mellette első számú bekkünk, másik vezérünk sem edzhetett a héten, de legalább játszhatott, még 2 gyerkőcünk betegség miatt nem lehetett velünk, a célok módosultak. A múltkori 24-6-on így is javítani akartunk, ami sikerült is. A 6-15 már jobban néz ki, főleg úgy nézve, hogy mennyi hiányzónk volt. A gyerekeket természetesen nem úgy készítettem fel a meccsre, hogy csoda kell egy szoros találkozóhoz, pedig sajnos reálisan nézve erre ma nem nagyon lehetett esély.

Az eleje szörnyű volt, mintha feladták volna a meccset a gyerekek, a 2006-os BVSC meccshez hasonlított a visszafogott harci kedv, szellős, figyelmetlen védekezés, elkapkodott támadások, ellenfélnek ajándékozott labdák, melyek miatt 7 perc alatt 8-0-ra elment az ellenfél. Az első és második negyed közötti szünetben, próbáltam felrázni a társaságot. Kértem őket, hogy felejtsük el az eredményt, kezdjünk új meccset, amit feldolgoztak a srácok, óriásit változott a harcmodoruk.

Keményebb védekezésre váltottak a fiúk, jók voltak a besegítések a centerre, a kapusunk is bátrabban jött ki segítve a center elleni védekezésünket, felpörögtek a gyerekek és a második negyedben 1-1-re kihoztuk. A harmadik negyed elején belőttek egy fórt az ekkor a kijelzőn látható 10-1 után viszont végképp megváltozott a játék képe. A maradék majdnem 2 negyedet 5-5-ös döntetlenre hoztuk le, a borzasztó első negyedet követő 7-6 is jól mutat, amikre joggal lehetünk büszkék. Megzavarodott az a csapat, akik az első negyedben vagy 2 hete kiütöttek minket!

Az első negyed ellenére büszke vagyok a fiúkra, Szűcs Marci 2008-asként lőtt 2 gólt, másik 2008-as Vidával együtt kezdők voltak mind a Fradi mind pedig a BVSC ellen. Lóci büntetőt is hárított, Nagy Levi hozta a szokásos legalább 2 gólját, de mindenki nagyon igyekezett. Hiányzóink miatt rövid paddal pláne rengeteg energiát felemésztett ez az ikszes játék 3 negyeden át, de megérte fokozatot váltani, mert 21 percen át tényleg nem játszottunk alárendelt szerepet.

A legvégén kértem időt, kapus helyett mezőnyjátékos állt be és játszottunk, a tavalyi szabálymódosításoknak köszönhetően megengedett, kézilabdában már nagyon elterjedt 7 a 6-os felállást, amit a Fradit meglepve gólra váltottunk. Ez még egy kis extra volt, amiért szintén dicsérhettem a csapatot. Az első negyedbeli hibákat elemezzük és javítjuk!

Kár, hogy idén már valószínűleg nem játszhatunk, velük azt gondolom, hogy kemény munkával tavaszra fel tudnánk fejlődni, hogy nem csak 2 vagy 3 negyedben legyünk méltó ellenfelek.

A meccs felvétele:

2. mérkőzés: BVSC – ASI-Vasas

Végeredmény: 18-2
Gólszerzőink: Nagy Levente 1, Bánhegyi Ádám 1

Tamás Gergely László edző értékelése:
Most nem mondhattuk, hogy inkorrekt a sorsolás, volt egy kis időnk a 2 élcsapat elleni meccsünk között, de még egy óra pihenő jól jött volna a gyerekeknek, sajnos a 3 hiányzónk mellé még másfél hiányzóval kellett számolni. Raffay játékáról is le kellett mondanunk, családi okok miatt csak a Fradi ellen tudott játszani, balkezes centerünk Tomi pedig rosszul lett a bemelegítésnél, így úgy tűnt a kezdésnél, hogy a nevezett 2 kapusunk mellett így csak 9-en maradtak a mezőnyben, abból 1 a hasfájással küzdő centerünk 3 meg 2008-as kicsi. Végül Tomi kicsit jobban lett, percekre betudott menni összeszorított fogakkal.

Ezen a meccsen így pláne nem volt vesztenivalónk, egy plusz edzésnek kellett felfogni, és bízni benne, hogy ilyen foghíjasan maximum 2 évente egyszer kell kiállni a gyerekeinknek. Nem is írnék sokat erről, gyorsan elfáradtak a gyerekek, a Fradi elleni meccs sokat kivett belőlük, mivel még kevesebben maradtunk a második meccsre, 3 negyed után már mindenki az ereje végét járta, sokkal jobb, frissebb, lendületesebb, agresszívabb volt a BVSC, átrohant rajtunk, kapusuk nagyon jól védett, sokszor lefordultak, könnyű gólokat lőttek. Szerencsére játszunk még velük egyszer, be lehet bizonyítani, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között, bár az tény, hogy jelenleg jóval erősebbek nálunk.

A meccs felvétele:

Összegzés

Ami pozitívuma volt a napnak, hogy cserekapusunk is védhetett erős csapat ellen, hogy mindenki sokat játszott, és bizonyították a Fradi ellen az első negyed után, hogy senkitől nem szabad félni, jó értelembe vett agresszivitással, kemény védekezéssel, besegítésekkel, jól ütemezett faultokkal a legerősebb csapatokat is össze lehet zavarni, taktikailag fegyelmezett, de kreatív támadó játékkal pedig bárkinek lehet szép gólokat dobni. Ijedten, hitehagyottan, fegyelmezetlen és figyelmetlen játékkal viszont kiütésekbe szaladunk, mint a Fradi ellen az első negyedben vagy a BVSC ellen. Nem akarom a csapatot mentegetni, de a sok hiányzó és ezáltal is extrán fárasztó Fradi meccs után nem lehetett más a második mérkőzés eredménye, mint sima vereség.

A továbbiakban a Fradi meccsen mutatott feltámadásra és a 3 negyeden át mutatott játékra kell alapozni. Meg kell próbálni az alapszakasz maradék fordulóiból a maximumot kihozni. Ha a következő 4 meccsen 9 pontot érnénk el, szépen zárnánk az alapszakaszt. Terveink a következők: visszavágni a Kecskemétnek, megverni a döntetlen után a Ceglédet, magabiztosan legyőzni az OSC 2 csapatát, és szoros meccsre kényszeríteni a BVSC-t a visszavágón!

Szerencsére az edzések és edzőmeccsek mellett a bajnokságok következő fordulóiban fejlődhetnek a gyerekek.

Hajrá ASI!