ASI DSE Vízilabda 2006-2007

Adatok

Csapat: ASI DSE
Korosztály: 2006-2007
Edző: Tamás Gergely László
Bajnokság: Fiú Gyermek Országos Bajnokság (2006)

1. mérkőzés: Balaton Vízilabda Klub – ASI DSE

Helyszín: Balatonfűzfői Uszoda
Időpont: 2020. 09. 20.
Végeredmény: 16-11 (6-4, 4-3, 1-2, 5-2)
Gólszerzőink: Maczó Levente Gábor 6, Bella Csanád 2, Haupert Kristóf 1, Nagy Levente 1, Sárosi Botond 1

Tamás Gergely László edző beszámolója:
A fél éves meccsnélküli időszakot előző napon megtörő 30-7-es győzelem a Városgazda csapatával jó bemelegítésnek tűnt az Országos Bajnokság vasárnapi első fordulója előtt. Pár változás volt az előző napi keret és a vasárnapi között. 11 gyerkőc volt nevezve mindkét meccsre, 5 gyermek helyére, aki nem utazott Balatonra, másik 4-et neveztem, hogy minél többen tudjanak éles mérkőzésen szerepelni végre a hosszú kihagyás után.

Ismerve az ellenfelet, tudtam, hogy nehéz meccs vár ránk, többen már a felnőtt OB 2-es bajnokságban játszottak. Két magas, bivalyerős, ezen a szinten nagy lövő centerezni, bekkelni tudó játékosuk, Di Croce Dávid és Kiss Barnabás már több mint 200 mérkőzést játszott együtt az elmúlt években. Az említett két fizikálisan is kimondottan erős játékosuk mellett jó kapusuk és az egész csapatot jellemző agresszív stílusuk sem volt meglepetés számunkra, de bíztam benne, hogy nem lesznek óriási fölényben, és hogy jó meccset tudunk velük játszani. Ez sikerült is, szóval összességében elégedett lehetek.

Ebben a korosztályban az első 2 negyedben kötelező a szoros emberfogás, így az ellenfél centereinek zónavédekezéssel történő semlegesítése csak a meccsek második felében engedélyezett. Ezért, ahogyan azt várni lehetett, centergólokról, büntetőkről és emberelőnyökről szólt az első két negyed. Bella Csanád svédcsavar gólja után vezettünk 1-0-ra, amire az ellenfél egyik centere góllal válaszolt, utána sorra jöttek az ellenfél emberelőny és büntető góljai, amivel 4-1-re elhúztak. Mi elöl pontatlanok voltunk, hátul kicsit tompák, látszott a gyerekeken a meccshiány, valamint a hajnali ébredés és a buszos utazás fáradalmai. A házigazdákon ezzel szemben a frissesség és az ismerős terep látszott.

Később folyamatos gólváltások voltak, rengeteg ítélet volt ide-oda, kemény, de sportszerű mérkőzést játszottunk. Sokszor zárkóztunk fel 2 gólra, de amikor 1-re feljöhettünk volna, mindig volt egy kihagyás, rossz passz, kontra, blokkba lőtt elkapkodott fór, kihagyott büntető, így hol 3-al, hol 2 góllal tudott vezetni a Balaton. A második negyed végére elhúztak 4 góllal. 10-6-nál fordultunk.

A harmadik negyedre zónavédekezésre váltottunk, amivel egy kicsit megleptük a Balatont és újra feljöttünk 2 gólra.

Az utolsó negyedet úgy kezdhettük, hogy kimagasló játékkal, kis szerencsével akár a fordításra is van esély. Ez az esély meg is volt, labdára úszásnál Maczó elhozta a labdát, azonban sajnos az aktuális centerünkre kontrát fújtak, majd a labdaszerzésünk után elkapkodtunk egy emberelőnyt, így jött egy centergól a Balatontól. Ezt egy újabb elrontott támadás követte, és jogos büntető, amit gólra is váltottak, megint 4 oda, de gyorsan szépítettünk. Viszont ez felőrölte a gyerekeket, hogy az egész meccs arról szólt, hogy amikor egy jó védekezés, védés, blokk, vagy balatoni baki esélyt adott, hogy 1 gólra felzárkózzunk, elöl mindig volt valami hiba.

Ennek ellenére bár 1-0 után végig vezetett a Balaton 2-3, vagy időnként 4 góllal, csak 3 perccel a lefújás előtt 15-10-nél érezhettük úgy, hogy eldőlt a 3 pont sorsa. Játékban közel voltunk a házigazdákhoz, akik alighanem a csoport legerősebb, legrutinosabb csapata. Éppen ezért büszke vagyok a srácokra. Ebben a 7 csapatos csoportban nem sokan fognak hasonló mérkőzést játszani a Balatonnal, pláne idegenben.

Azért is dolgozunk, hogy a visszavágón jobban játszva találkozzunk velük novemberben. Bár ehhez nagyon sok munkára és tiszta fejekre lesz szükségünk!

2. mérkőzés: ASI DSE – Aquaworm Waterpolo Göd

Helyszín: III. kerületi TVE sportuszoda
Időpont: 2020. 10. 11.
Végeredmény: 8-9 (2-2, 2-1, 3-3, 1-3)
Gólszerzőink: Haupert Kristóf 2, Maczó Levente Gábor 2, Szalay Bendegúz Kolos 2, Alexa Máté 1, Berki Ádám 1

Tamás Gergely László edző beszámolója:
Az első fordulóban letudtuk hosszú időre a hosszú utazós meccsnapokat. Három hete az erős Balaton ellen nem volt szégyenkezni valónk, azóta ennek a 2006-2007-es brigádnak volt egy tanulságos veresége a Honvéd ellen a Budapest bajnokságban, illetve a 2007-es csapattagoknak egy sok szempontból rosszul sikerült szombati napja, előző nap 2 meccsel. Így nagyon vártam ezt a mérkőzést, ahogyan a gyerekek is, hátha egy győzelemmel könnyebb felejteni a kudarcokat.

Emellett nagyon bíztam benne, hogy a Honvéd ellen elkövetett, rengeteg egyéni fegyelmezetlenségből és figyelmetlenségből eladott labdák számát jócskán lecsökkentve játszhatunk egy jó mérkőzést. Sajnos végül csak a második sikerült! 1 gólos vereséget szenvedtünk egy fordulatos, izgalmas meccsen, ahol az elején az Aquaworm vezetett 2-0-ra, majd fordítottunk és 2-szer 3 góllal is vezettünk. 24 percen át nem engedtük nekik vissza a vezetést.

Mégis kikaptunk, és csak magunkat okulhatjuk, hogy nem sikerült a vezetést megtartani. 6-3 után kicsit okosabb, fegyelmezettebb, pontosabb játékkal el kellett volna dönteni a mérkőzést, az utolsó 15 percben többek között kimaradt 3 darab 100%-os ziccer, 4 emberelőny és csak 2 gólt lőttünk ebben a szakaszban, míg ellenfelünk szépen lassan, főleg távoli, pattintott lövésekkel 6 gólt lőtt ezalatt. Az eddigi szezonban már 3 korosztályban szereplő, és ezeken a meccseken már 27 gólt dobó Bella Csanád sajnos nem játszhatott, ő nagyon hiányzott a csapatnak. De most meg kellett volna oldani a pótlását, ami nem teljesen sikerült.

Jó mérkőzés volt, sokkal jobb játék, kevesebb fegyelmezetlenség és harcosabb védekezés, mint egy hete a Honvéd ellen, egy olyan ellenféllel, akik évek óta együtt játszanak. Mégis csalódottan, hiányérzettel jöhettek ki a srácok a medencéből, amiért a 3-gólos előnyt leadtuk és pont nélkül távoztunk. De fel kellett rázni a fiúkat, négyükre egyből várt a serdülő mérkőzés, ahol mind a négyen komoly szerepet kaptak a 2004-2005-ös Aquaworm ellen.

Nincs idő búslakodni, szombaton a BVSC vár ránk a 2006-os budapesti bajnokságban, vasárnap meg a Sportliget az országosban!

Hajrá ASI!