Egyesületünk, az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület, 2020-ban ünnepli 20. születésnapját. A 10 éves labdarúgó szakosztály egy nagyszabású utánpótlás labdarúgó torna szervezésével szerette volna megünnepelni e jeles évfordulót, viszont a tavaszi járványügyi helyzet elsöpörte terveinket, hiszen májusra tűztük ki a torna időpontját. Hála a járvány engedésének és fő szponzorunknak, a DECATHLON-nak, 2020. augusztus 29-én, egy rendkívül forró nyárvégi napon sikerült megvalósítani az első nagy álmunkat, az I. ASI-DECATHLON Utánpótlás Labdarúgó Tornát!

Összesen 29 csapattal, 6 korosztályban bonyolítottuk le a versenyt, amelyre díjátadóként sikerült meghívnunk a 108 magyar válogatott mérkőzéssel büszkélkedhető Király Gábort, valamint újdonsült szakmai partneregyesületünk, az MTK Budapest fiatal tehetségét, Gera Dánielt. Mindketten nagy örömmel, odaadással vettek részt az eseményen és élvezték a gyerekekkel való találkozást! A két élsportoló mellett, Laposa Gergő, a DECATHLON sportigazgatója volt jelen, aki a teljes napon végig segítette a munkánkat!

Nagy örömünkre, a gyerekek játékát és vendégeink, valamint egyesületünk szakmai munkáját a DigiSport Televízió is megörökítette, és tudósítást készített az eseményről: A digi sport helyszíni tudósítását ezen a linken nézhetik meg >>

Bár számunkra, mint fiatal sportolókat nevelő szakemberek számára nem az eredmény, hanem a játék élvezete és annak átadása a legfontosabb feladat, röviden ismertetjük egyesületi csapataink eredményeit, valamint a felkészítő edzők rövid értékeléseit.

U8-as csaptunk, a visszatérő edző, Törincsi Andrással játszott a 3 vs. 3 elleni minitornán. A 2013-as születésű gyerekek augusztusban kezdték meg az edzéseket, így ez volt számukra az első torna, ahol láthattuk a srácokat, hogy mozognak a pályán mérkőzés közben. Bár a következő szezonban már 4+1-es játékra készülnek, de mindenképpen hasznos volt, hiszen a kis terület miatt rengeteg párharc alakult ki és gyors döntésekre volt szükség. Az első mérkőzés álmos kezdése után felszabadultan játszottak a gyerekek, sok gólt szereztek, végül pedig épphogy lemaradva a dobogóról a 4. helyen végeztek. Gratulálunk a gyerekeknek és köszönjük a szülők biztatását.

U8-as csapatunk, fotó: Farkas Annamária

Az U9-es korosztályban szintén a negyedik helyen végeztek Csontos Ádám edző kollégánk palántái. Ádám elégedett volt kis csapatával, hiszen jónevű ellenfelekkel szemben végig harcban voltak a dobogóért. Külön öröm volt számára, hogy kapusa, Horváth Zalán kiérdemelte a legjobb kapus címet, valamint, hogy egy kivételes tehetség, Nagy Jenő megmutatta magát, és rögvest felhívta magára, Nagy Sándor, a jelenlévő MTK-ás tehetségkutató szakember figyelmét.

U9-es csapatunk, fotó: Farkas Annamária

U10-es, 2011-es születésű gárdánk, Zsimala György szakosztályvezető irányításával vágott neki a délelőtti küzdelemnek. Jó lett volna a szezont egy önbizalom-növelő éremmel kezdeni, de sajnos a srácok túlizgulták, aztán pedig a nagy melegben már nem is nagyon tudtak felpörögni, pedig a lehetőség minden mérkőzésen bőven adódott. Néhány szemre is szép támadásvezetésnél megvillantottuk a valódi tudásunkat, de ez sajnos most nem a mi napunk volt. Mondhatnánk, hogy még alig edzettünk együtt, de egy ilyen tehetséges társaságnál ez nem lehet kifogás. Kapusunknak, Molnár Dominak innen is mielőbbi gyógyulást kívánunk, nagyon várja vissza a csapat és vele vagyunk ebben a küzdelemben is!

U10-es csapat, fotó: Farkas Annamária

U12-es csapatunk nehéz helyzetben volt, mivel Gősi Viktor edzőnek még nem sikerült a teljes létszámmal dolgozni augusztus során. Becsülettel hajtottak és küzdöttek mindhárom mérkőzésükön, de ezúttal nem sikerült fellépni a dobogóra, a negyedik helyet szerezték meg.

U12-es csapat, fotó: Farkas Annamária

A délelőtti sűrű program után, 12:00-kor kezdődött az U11 es és az U13/14-es vegyes korosztályok kiírásainak mérkőzései.

Mindkét csapatunk már egy-egy debreceni illetve balatoni tornával a lábában érkezett a hazai rendezésű kupára és nagy reményekkel vetették bele magukat a meccsekbe!

U11-es csapatunk edzője, Brunovszky Dávid, mindig nagy elvárásokkal van játékosai felé, nagyon szeretné viszont látni azokat az elemeket, amelyeket az edzéseken gyakorolnak a srácok. Most sem volt ez másképp, és ennek megfelelően, nagy küzdelemben egy nagyon kiegyenlített mezőnyben megszerezte a csapat a második helyet! Az első meccset magabiztos játékkal sikerült megnyerni a Mogyoród csapata ellen.  A második meccsen bátortalanul, és kishitűen játszottak a fiúk így sima vereséget szenvedek az MTK-tól, akikről azért elmondható, hogy kiemelkedtek a mezőnyből. A harmadik mérkőzés örömfoci volt, ahol sok szép gólt sikerült szerezni. Az utolsó meccsre a nagy melegben elfogyott a koncentráció, elfáradtak a fiúk, így elöl kimaradtak a ziccerek, hátul pedig két szerencsétlen gólt kaptak, így bár többet támadtak, és több helyzetük is volt, mint az ellenfélnek, elvesztették a meccset. Gratulálunk a csapatnak!

U11-es csapatunk, fotó: Farkas Annamária

A nap fénypontja végül az U13/14-es vegyes csapat menetelése volt. Borgulya Tamás, újonnan érkezett edző kollégánk csapata veretlenül megnyerte a tornát! Sikerült átéreztetni a srácokkal, hogy mennyire fontos egy hazai rendezésű, ilyen kaliberű torna megnyerése. Több egyéni, jó teljesítmény hozta meg a sikert. A veretlen csapatból Molnár Zoltán pedig kiérdemelte a legjobb játékosnak járó elismerést! Gratulálunk és köszönjük a szülőknek, hogy végig nagy létszámban szurkoltak a fiúknak.

U13-U14-es csapatunk, fotó: Farkas Annamária

Még egyszer nagyon köszönjük a résztvevő csapatoknak, vendégeinknek, támogatóinknak, a helyszínen segédkező önkéntes fiataloknak, szülőknek a jelenlétet és a közreműködést a torna megvalósítása során!

Hajrá ASI!