Labdarúgóink a – remélhetőleg – utolsó heti otthoni edzéseikről is beszámolnak nekünk.

Détári István – Kapus szekció

Az elmúlt héten a kapusok reakciógyorsasága volt a fő cél, amit szerettem volna fejleszteni. Ehhez egy egyszerűen kivitelezhető feladat párosult, amit a srácoknak sikerült megvalósítania. Az interaktív részben egy kapusokkal kapcsolatos Kvíz játékot találtam ki, amihez komoly kutatómunkára volt szükség, hiszen olyan érdekes dolgokra kellett választ adniuk, amivel véleményem szerint közelebb kerültek a srácok az általuk választott poszthoz. Ezen héten pedig a kapusedzések is visszatértek a pályára, remek volt újra együtt dolgozni a srácokkal. Ugyan néha még megakad az a bizonyos gépezet, de a nagyon jó hozzáállásukkal hamarosan visszatérünk oda, ahol abbamaradtak az edzések.

Rehó Zsolt – U7

Az u-7-es korosztály labdarúgóinak a múlt héten különböző labdás ügyességfejlesztő feladatokat kellett végrehajtaniuk magas érintésszám mellett. Az ügyességi feladatok mellett az átadások- átvételek gyakorlása továbbra is kiemelt terület, ezért ezeket is gyakorolhatták a srácok! Kedden ismét személyesen találkoztunk és folytathattuk a közös munkát. A korlátozások ellenére a srácok nagy lelkesedéssel kezdtek bele a munkába és nagyon élvezték a játékokat!

Zsimala György – U9

Utolsó karanténedzések és az újrakezdés, U9: Végre megjött a jó hír, hogy hamarosan folytathatjuk a kinti edzéseket, ennek hatására kevesebb visszajelzés jött, de azért sokan elvégezték a heti kiadott feladatokat, ami labdaügyesség és labdás technika fejlesztésből állt, és ehhez kapcsolódóan ismét rengeteg érintésszámmal dolgoztunk, illetve ruganyosság fejlesztés labdás koordinációval vegyítve volt még terítéken és a hét zárásaként néhány olyan kisfilmet néztünk, amiben a focistákat nem csak a pályán, hanem például reklámokban, kisfilmekben, vicces videókban láthattuk. Aztán végre a mostani héten már újra együtt a szabadban, az edzéseken. Remek volt látni a srácokat és bár az első edzésen még döcögött a gépezet, a másodikra már egészen jól felpörögtek a focistapalánták és remélhetőleg jól el is fáradtak. Folytatjuk, igaz az előírt szabályok betartásával, de rendületlenül!

Brunovszky Dávid – U10

Remélhetőleg az utolsó online edzéshéten a futómozgás csiszolása, egy összetett feladat amiben labdaérzékelést, átadást, átvételt irányba labdavezetést és fordulatokat kellett végrehajtani, valamint a brazil kör fokozatonkénti elsajátítása szerepelt feladatként. Az U10-es korosztály is megkezdte az edzéseket kedden.Nagyon jó volt újra látni a gyerekeket! Rendkívül jó 20-as létszámmal indult újra a munka amit két 10 fős csoportra bontottunk. A srácok nagyon fegyelmezetten tartották az előre megbeszélt 1,5-2m-es távolságot. Nagyon jó érzés volt újra pályán lenni, és külön öröm, hogy végre egy elég jó minőségű természetes füvön tudtunk gyakorolni még ha ideiglenesen is!

Gősi Viktor, Csuzi András – U11

Elérkeztünk az utolsó héthez! Újfajta bemelegítési gyakorlatokat ismerhettek meg a srácok, többek között egy Frankenstein mozgásút is. Ezek után ismét teniszből loptunk pár mozgáskoordinációs gyakorlatot, majd jött az ügyeskedés a labdával. Itt több olyan trükköt lehetett tanulni, amivel le lehet nyűgözni a haverokat! Külön örülünk, hogy Hétfőn vagánykodtunk, kinek mi jött össze, volt aki bevallotta, melyik sikerült csak véletlenül! A végén a srácoknak lazításképpen egy Football Funny Moments videót kellett megnézni. A legjobb mégis a hétfői edzés volt, újra együtt, ismerkedés a füves pályával és bemutató ki milyen trükköt tanult a videókból. Néha meg voltunk lepődve!

Nagy Kristóf – U12/13 Grassroots

Túl vagyunk az utolsó heti online edzésen is. A múlt héten összetett feladat volt amiben labdaérzékelést, átadást, átvételt irányba labdavezetést és fordulatokat kellett gyakorolni a srácoknak. A héten végre elkezdtük a közös munkát. A kihagyás kicsi meglátszik a gyerekeken, de ez nem meglepő. Látszódott az első edzésen, hogy már mindenki nagyon várta, hogy újra edzhessünk egy jót.

Ambruska Péter – U12, U13

Azt hiszem, mindannyian nagyon vártuk már azt a pillanatot, hogy meghalljuk a jó hírt, miszerint újra közösségben edzhetünk. Én nem elsősorban az utolsó hétről írnék, vagy hogy mik történtek az edzésen. Inkább arról, amit a Csapataim ebben az időszakban letettek arra a képzeletbeli asztalra. Edzések, visszajelzések, elemzések sora, jobbnál jobb ötletek, megoldások, válaszok a találós kérdésekre, kihívásokra. Freestyle videók, megosztott képernyős beszélgetés telefonon, poszt elemzések, csapattaktikai dolgok megfogalmazása. Büszke vagyok mindenkire aki beletette azt a sok munkát amit elvégzett, és hogy ezt mindenféle visszajelzés formájában nyomon is követhettem. Remélem innentől fogva ha lassanként is, de egyre bátrabban, többet edzhetünk majd olyan formában ami már a megszokott. Egyelőre még nagyon figyelek a no kontakt edzésekre, távolságok betartására, kézfertőtlenítésre, stb. Hajrá ASI!!!

 

 

 

Köszönjük a beszámolókat, sok sikert és örömöt kívánunk a csapatedzésekhez.

Hajrá ASI!!!