Kis szekciós kéziseink is beszámolnak a – most már mögöttünk lévő – karantén időszakról. Lássuk, hogyan teltek az otthoni edzéseik.

Weisner Dorka – U8 Lány és Fiú csapat

A helyzetre való tekintettel mindenkit megkértünk, hogy tartsa be az utasításokat az egészségük érdekében. Mivel edzéseket személyesen nem tudtunk tartani és a gyerekekkel se tudtunk találkozni, ezért online tartottuk a kapcsolatot a szülőkkel és a gyerekkel. Emailen és egyéb online felületen kapták meg az edzésterveket, amiket a sok iskolai teendő mellett hajtottak végre a szülők, testvérek segítségével vagy akár egyedül. Az edzésterveket megpróbáltuk minél változatosabban és szórakoztatóbban elkészíteni, hogy a gyerkőc élvezze azt, amit csinál és ne legyen nehéz a visszaszokás az edzésekhez. Nekem a csapatom U8-as korosztály, akiknek több játékos feladatot találok ki, mint az idősebb korosztályoknak. Fontos szempont volt az edzésterv készítésénél, hogy otthon elvégezhető legyen a feladat. Figyelembe véve az egészségügyi ajánlásokat, ezzel is azt segítve, hogy a gyerekek érezzék, hogy az edzések most is nagyon fontosak és azt is, hogy bármi is történjen, nem engedjük el a kezüket. Szerencsére a szülők együttműködtek velünk és a helyzetből a legjobbat hozták ki, voltak, akik a kertben edzettek, mások a lakásban és olyan is volt, akik az utcát választották. A lelkes szülők ezeket a pillanatokat megörökítették számunkra. Természetesen ezeket a felvételeket a személyi adatvédelemnek megfelelően kezeljük. A megszokott rendszer szerint most is kiválasztásra kerültek a hónap sportolói egy lány és egy fiú játékos is megkapta ezt az elismerést. A kiválasztás az aktivitást figyelembe véve és a szülőkkel való kapcsolattartás segítette. Voltak, akik fényképet, vagy videót küldtek, de akadtak olyanok is, akikkel telefonon tudtam egyeztetni. Voltak olyanok is akik a szülőkkel együtt mozogtak és voltak akik a testvérük segítségével hajtották vére a feladatot és készítettek videót róla. Néhányan a kiküldött feladatsort elvégezve, még nehezítve is megpróbálták végrehajtani. Szerencsére ebben a nehéz időszakban is egységesen megoldottuk a feladatokat és reméljük hamarosan találkozunk már mind a gyerekekkel és kollégákkal.

Vérten Orsolya – U9 Lány és Fiú csapat, Szakosztályvezető

Az elmúlt két hónap nem csak a gyerekek és szüleik számára, hanem nekem is nehezen telt. Minden tiszteletem a gyerekeké és szüleiké, hogy ezt végig tudták csinálni. Kitartottak és folyamatosan dolgoztak együtt, amit dokumentáltak és küldték is nekem a jobbnál jobb képeket, videókat. Ebben a korban rengeteg játékos feladatot használok edzésen, ezt kellett valahogy az egyéni, kiadott
edzéstervben is megvalósítanom. Ezt otthon, csapattárs nélkül nagyon nehéz kivitelezni. Illetve arra is figyelnem kellett, hogy a lakásban is elvégezhető feladatokat adjak ki, nehogy összetörjön a gyerkőc valamit egy dobás közben. Minden hét elején küldtem az aktuális heti programot, megfűszerezve kvízzel, társasjáték okkal és különböző versenyekkel a gyerekek között. A gyerekek nagyon várják, hogy újra találkozzunk és edzhessünk. Remélem ez hamarosan teljesül is!

Guricsné Horváth Beáta – U10 Lány és Fiú csapat

Már kilencedik hete, hogy nem találkoztam a gyerekekkel és nem tudunk közösen edzeni. Nekik, és nekem is nagyon hiányzik már, hogy újra találkozzunk, találkozzanak a csapattársaikkal és edzeni tudjunk. Az első pár hét nehézsége után, a szülők több időt tudtak az edzésekre is fordítani a sok online tanulni való mellett. Minden hónapban kaptak a gyerekek edzéstervet, amit szülői segítséggel csináltak meg. Erről természetesen sok videó és képi anyagot kaptam. A szülők azért panaszkodtak is egy kicsit, hogy a gyerekeket nehezebb rávenni már a mozgásra, mert nagyon hiányzik nekik a közös edzés, a csapattársak. Erre reméljük, már nem kell sokat várni, hamarosan újra találkozzunk és visszaáll a várva várt rend az életükbe. Addig is kitartás és hamarosan találkozunk.

Bokros Tamás – U11 Lány és Fiú csapat

A csapataimnak heti lebontásban küldtem továbbra is az edzésterveket. Legfőképpen labdás ügyességi és technikai gyakorlatok, zenére végezhető saját testsúlyos erősítő és állóképesség fejlesztő gyakorlatok, illetve koordináció fejlesztő lábmunka gyakorlatok szerepeltek benne, hiszen ezeket a feladatokat otthoni körülmények között is könnyedén végre tudják hajtani és szinten tudják tartani magukat. A mozgásos feladatok mellett kvíz teszteket szoktam összeállítani különböző témákban, ami a gyakorlatban is hasznos lehet (játékvezetői karjelzések ismerete, játékszabályok ismerete, műveltségi kvíz). Voltak nagyon aktív gyerekek a lány és a fiú csapatból is, akik szorgalmasan küldték vissza rendszeresen a feladatokat és képekkel, videókkal adtak visszajelzést az otthoni edzésekről. A csoportos edzések hangulata, a közösség és maga az egymás elleni játék, ami a leginkább hiányzik a gyerekeknek és ezt nehezen lehet pótolni az egyéni edzésekkel, így már nagyon várják, hogy folytathassuk végre a csoportos edzéseket. Én is remélem, hogy erre minél előbb sor kerülhet.

Szőcs Eszter – U12 Lány és Fiú csapat

Az elmúlt hetekben a csapataim kiadott edzésterv alapján egyénileg edzettek, melyet mindenki igyekezett a lehetőségeihez képest a lehető legjobban elvégezni. Sokszor nehéz volt összeegyeztetniük az iskolai teendőkkel, sokszor küzdöttek azzal a nehézséggel, hogy egyedül és otthon kell edzeniük. De szerencsére mindig sikerült újabb és újabb motivációt találniuk. Online folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, a gyerekek is egymással, így olykor- olykor a másikat támogatva vészeltük át ezt a 9 hetet. Számomra is nehéz volt ez az időszak, de mindig erőt adtak a gyerekek üzenetei, és hogy láthattam képeken, videókon, hogy milyen elszántan dolgoznak napról napra, hétről hétre. Mindegyik játékosomnak nagyon hiányzik már a csapat, a közös edzések, így izgatottan
várják a hamarosan újra induló foglalkozásokat, még ha azok csak kis csoportosak is lesznek. Szeretném megköszönni a szülők segítő, támogató munkáját. Ha kellett együtt edzettek a
gyerekekkel, ha kellett a fotós, videós szerepet vállalták magukra, folyamatosan lelkesítve, buzdítva őket. Illetve természetesen köszönöm mindkét csapatom kitartó munkáját! Nemsokára találkozunk.

 

Köszönjük a beszámolókat, reméljük hogy a cikk megjelenésekor már mindannyian a csapataitokkal edzhettek! Hajrá ASI!!!