ASI DSE Labdarúgás - Havi összefoglaló - 2024. március

Márciusban már javában zajlottak az események: beindultak a BLSZ és MLSZ bajnokságok, a futsal és a háromnegyedpályás mérkőzések, a felkészülési mérkőzések és emléktornák, a kisebbekre pedig Bozsik Fesztiválok és Tornák sora várt. Labdarúgó Szakosztályunk összefoglalója következik.

U7 (2017/2018)

A legkisebb korosztálynak is elkezdődtek a Bozsik fesztiválok. Az edzéseken sokat gyakoroltuk a labdavezetéseket és a cseleket. Szerencsére, a tornákon mindig viszontlátom az edzéseken gyakorolt dolgokat. Csak így tovább srácok! Hajrá ASI!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2024. március - U7

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2024. március – U7


U8 (2016)

Márciusban végre kiléptünk az edzések keretei közül és találkoztunk más csapatokkal is, játszottunk mérkőzéseket. Két felkészülési mérkőzést vívtunk a Vasas U8 legjobbjai ellen. Ahogy várható volt, mindkét mérkőzésen sima vereséget szenvedtünk (hiába kaptunk erősítést az U9-nél edző két U8-as korú játékos személyében), de olyan intenzitású játékban volt része a srácoknak, ami mindent megért, a legjobb edzéseink ezek voltak a hónapban. Továbbá elindult a Bozsik szezon is, egy fesztiválon vettünk részt, amelyen zömmel egy évvel idősebb játékosokat is felvonultató egyesületek csapatai ellen játszhattunk mérkőzéseket. Eleinte félénken, megilletődve játszottak a gyerekek, de fokozatosan belelendültek és a torna végére önmagukhoz képest nagyot előre lépve fejezték be a tornát. 

Az edzésmunkában és a fejlődében még mindig az út elején járunk, de stabilizálódott a keret és folyamatosan dolgozunk, hogy egyre jobb legen mindenki egyenként és csapatként is!

Szentkatolnay Miklós, utánpótlás edző


U9 (2015)

Márciusban is volt megfelelő számú mérkőzés terhelés, viszont sajnos volt egy betegség hullám is, ami nem könnyítette meg a felkészülésünket, elég hullámvasút volt a hónap. Nem kezdtünk jól a Kölyökliga felső házában, kicsit megrettenve léptünk pályára az egyik legerősebb rivális ellen és az edzéseken is érezhetően sok volt a pontatlanság, technikai hiba. Az edzőmérkőzéseken jó játékkal rukkolt elő a társaság és a futsalokon sem nyújtott rossz teljesítményt a két csapatunk, viszont a Bozsik fesztiválon mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk. Aztán jött a Vasas meghívása által egy U9-es MLSZ forduló, ahol kiváló ellenfelekkel játszhattunk és meg is tudtuk mutatni az erősségeinket. Küzdeni akarásból, fegyelmezettségből, technikai tudatosságból jelesre vizsgáztunk. További önbizalomnövelő volt az Újpest FC által rendezett minikupa, ahol nagyot küzdöttek a srácok és nagyon sok edzéselem visszaköszönt a támadásépítésben és labdakihozatalokban, vagy csak akár egy labdavesztés utáni szituációban. A hónap közepétől az edzéseken is biztosabb lábakat és koncentráltabb fejeket láttam.

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2024. március - U9

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2024. március – U9


U10 (2014)

Elkezdődött a Bozsik szezon is a futsal folytatása mellett. Nagy a kontraszt, mivel a Bozsikon többnyire szerény képességű csapatok ellen küzdünk meg, míg a futsalokon hasonló képességű ellenfelek jönnek szembe. Nehéz sokszor dolgokat csapatszinten gyakorolni, mivel mindkét fronton nagyobbakkal egészülünk ki. Így edzéseken az egyéni dolgok fejlesztésén volt a hangsúly, elég gyakran ugyanazok a hibák lépnek fel, azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk!

Balogh Richárd, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2024. március - U10

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2024. március – U10


U11 (2013)

Március hónap nagyon tartalmas és sikeres hónap volt. Részt vettünk a Vecsési Gold Talent Kupán, ahol csapatunk vereség nélkül a dobogó legfelső fokára álhatott. Megmérettettük magunkat a II. Bene Ferenc emléktornán is, ahol igazán neves csapatok ellen játszhattunk és remek teljesítményt nyújtottunk. A Vasas által rendezett Országos kiemelt bajnokságon is részt vehettünk, ahol szintén neves csapatok ellen jó játékot mutattunk. Ezeken az igazán komoly megmérettetéseken kívül természetesen Futsal és Bozsik torna fordulók is voltak.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző


U12 (2012)

Március hónapban elkezdődtek a bajnoki mérkőzések mind HNP-n, mind a futsalban. HNP-n két mérkőzést játszottunk, amelyből egy győzelem és egy döntetlen kerekedett ki. Különösen az Újbuda elleni, idegenbeli mérkőzés volt színvonalas, vesztett állásból hoztuk döntetlenre a mérkőzést Bereczky Roland remek játékával és mesterhármasával. A Városgazda elleni mérkőzésünk izgalmas volt, egyenlő erők küzdelméből mi jöttünk ki sikeresen. Futsalban három mérkőzésre került sor, amelyből kettőt megnyertünk, egy pedig döntetlenre sikerült. Két mérkőzés érdemel említést: a Pestújhely ellen megéreztük a nagyarányú győzelem ízét, majd egy nagyon jó, kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk a Szent István csapatával, amelyet sikerrel zártunk. A Pénzügyőrrel nagyon izgalmas meccset játszottunk, nagyon vesztett állásból felállva vettük át a vezetést, majd egy időn túli szabadrúgás hozta döntetlenre a mérkőzést.

Az edzéslátogatással és az edzésmunkával elégedett voltam. Újabb játékelemek tanulására, a régiek gyakorlására fektettünk hangsúlyt, mint a fejelés tanulása, rögzített helyzetek hárítása fejjel, majd a csatárok lesre pozicionálásnak tanulása, együttműködve a csapatrészekkel. Gyakorlásként a lövések kerültek előtérbe, egyre nagyobb hangsúlyt fektetve a gyengébbik láb használatára, az 1:1 és 2:1 elleni játékhelyzetek folyamatos gyakorlása pedig szinte minden napos feladat.

Dávid József, utánpótlás edző


U13 (2011)

Az edzéslátogatottság javult, most 76%-os volt. A márciust két részre bontanám. A hónap első részében jó volt az edzéslátogatottság, volt létszám az edzéseken, így a meccseink is jól néztek ki. 3/4 pályán és futsalon is jó játékkal nyertük a meccseinket.

15-én részt vettünk a Mózner János Emléktornán. Egy kicsit féltem ettől a tornától, de félelmem alaptalannak bizonyult: felnőttünk a feladathoz, nagyon jó meccset játszottunk az Újpesttel, a Kecskeméttel és a Puskás Akadémiával. Itt is bátran letámadtunk, próbáltuk felépíteni a támadásainkat. Összesen 2 gólt kaptunk a tornán, 7-et rúgtunk, végig stabilak voltunk, így a 4. helyen végeztünk.

A hónap második felében elég sok sérültünk, betegünk volt, így futsalon becsúszott egy nagyobb vereség is. A BLSZ U14-es meccseken próbálok lehetőséget adni szinte mindenkinek a keretből, hogy hozzászokjanak a gyerekek a nagy pályához. Itt két szoros vereség volt a mérleg, amikor én voltam a csapattal, de ami fontos, hogy játékban nem múltak felül bennünket. A tavaszi szünetben remélem mindenki felépül, meggyógyul és jöhet a folytatás. Hajrá ASI!

Laskai Tamás, utánpótlás edző


U14 (2010)

Rendkívül sűrű hónapon van túl a korosztály, hiszen 9 mérkőzést játszottunk a különböző sorozatokban márciusban. A BLSZ U14-es bajnokságban 2 mérkőzést játszottunk, méghozzá az első és a második helyezett csapatok ellen. A listavezető Carvalho ellen tisztán az U14-es keretünkkel álltunk fel és egy nagyon jó meccsen 4:4-es döntetlent játszottunk. A hónap végén pedig az U13-as keretből feljátszó játékosokkal a második helyezett Budatéténytől kaptunk ki idegenben 4:2 arányban, de játékban nem játszottunk alárendelt szerepet.

Az MLSZ regionális bajnokságban 5 mérkőzést játszottunk sorrendben a Pénzügyőr, majd a Gödi SE, az Aszód FC és a Dorog, majd végül a Dunakanyar Szentendre ellen. Az 5 meccsből 3-szor győztesen és 2x vesztesen hagytuk el a pályát. A játékunk a Pénzügyőr elleni 9:1-es győzelem és a 3:1 arányban elvesztett Gödi Se elleni mérkőzéseken volt a legjobb. Az Aszód ellen rossz játékkal, de biztosan hoztuk a kötelező győzelmet, majd egy sima vereség következett Dorogon. Végül az utolsó meccsünkön egy nagyon kiélezett találkozót tudtunk megnyerni a Dunakanyar ellen 4:3 arányban, ahol 2x is 2 gólos hátrányból sikerült végül fordítani. A nagypályás meccsek mellett futsalban is képviseltük az egyesület színeit az egy évvel idősebb BLSZ U15-ös bajnokság alsó házában, ahol 2 mérkőzést játszottunk: egy vereség és egy döntetlen született a Hegyvidék UFC Gerzzo és a Dunakeszi VSD csapatai ellen. Eredmények tekintetében nem volt rossz hónap, de játékban van hová javulni. Az edzéslátogatottság márciusban kereken 75%-os volt, ami ebben a szezonban eddig a legrosszabb eredmény. A következő hónapok feladata, hogy az edzéseken a gyakorlás során és az edzés végi mérkőzésjátékoknál a tempót megpróbáljuk növelni, mert ezzel továbbra sem vagyok elégedett.

Brunovszky Dávid, utánpótlás edző


U15 (2009)

Márciusban elkezdődött a bajnokság és tovább folytatjuk a futsalt is a középházban. A srácoknak már lezajlott a felvételi, ahol szerintem mindenkinek sikerült jól teljesítenie. Az edzéslátogatottságunk növekedett 43,53%-ról 51,82%-ra ami egész jó növekedés és bízom benne, hogy ez tovább fog növekedni. Ebben a hónapban célunk volt a labdabirtoklás és a kondíciónk növelése. A bajnokságot egy nagyon jó mérkőzéssel tudtuk folytatni, majd beleszaladtunk két vereségbe, amiből nagyon sokat tudtunk tanulni. A futsal mérlegünk eddig egy győzelem és egy vereség. Nagyon jól a álltak bele a srácok a futsalba és amit megbeszéltünk igyekeztek megvalósítani.  Szerencsére a márciust sikerült mind a két fronton győzelemmel zárni. Hajrá ASI!

Pánya József, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2024. március - U15

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2024. március – U15


Grassroots

Ebben a hónapban is folytatódott a munka. Elsősorban a párharcokat és kisjátékokat gyakoroltuk, elégedett voltam az edzés teljesítményekkel. Sikerült szinte minden egyes edzésre tervezett gyakorlatot megvalósítani. Remélem a következő hónap is így sikerül.

Hajrá ASI! Csak így tovább srácok!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző


ASI DSE Kapusok

Március hónappal megkezdődött a tavaszi hadjárat jónéhány mérkőzéssel (Futsal, bajnoki mérkőzések, tornák). Sajnos betegség mellett a sérülés is állandó résztvevője volt a kapusedzéseknek, így van egy kicsi hiányérzetem a március hónap miatt. Az edzések változatosabbá váltak picit, ami úgy gondolom a kisebb korosztályoknál előrelépést is eredményezett. Bízom abban, hogy a sérüléshullám/betegséghullám végre elhagy minket, és nagy létszámmal tudnak a kapusok az edzéseken fejlődni!

Détári István, kapusedző