Januárban újra elindult a felkészülés, hogy a tavaszi szezont jó formában kezdjük. Labdarúgó Szakosztályunk összefoglalója következik.

U7 (2017/2018)

Az év első hónapjában mi is megkezdtük az edzéseket, ahol a labdavezetéseken volt a hangsúly, amit a srácok nagyon jól csináltak minden edzésen.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

U8 (2016)

A csapatot január elején kellett átvennem Csontos Ádámtól, aki december végén távozott az egyesülettől. Szerencsére már ismertem a fiúkat, mivel heti egy alkalommal velem dolgoztak, de azért kell még idő mindenkinek, hogy megismerjük, megszokjuk egymást. Az sajnos kiderült ebben a hónapban, hogy nagyon sok lemaradása van a játékosoknak, a csapatnak, ezért rengeteget kell dolgoznunk, hogy előrébb lépjenek és a korosztályuk tudásának és játékának sajátosságait megtanulják. Létszámban is megcsappantunk, ami nem jó előjel a tavaszra. Mindezektől függetlenül belevágtunk a közös munkába és igyekszünk együtt felépíteni valamit, amire a szezon végén mindannyian büszkék lehetünk!

Szentkatolnay Miklós, utánpótlás edző


U9 (2015)

Hatalmas lendülettel és kedvvel tértek vissza a srácok a szünetről. Az ünnepek után nagyon pörgősen teltek az edzések, jót tett a pihenés a csapatnak. Ismétlő jellegű munkát végeztünk, főleg a labdaátvételekre, passzokra és a párharcokra helyezve a hangsúlyt. Mivel a korosztály a következő szezonban már 6+1-ben játszik, így elkezdtünk ismerkedni ezzel a formával is, az újdonságként bejövő les-szabállyal szintén barátkoztunk. A hónap végén az U10 korosztállyal játszottunk is egy felkészülési mérkőzést, ahol szemmel láthatóan élvezték a srácok a nagyobb területet és remekül alkalmazkodtak az újdonságokhoz. Plusz ingerként heti 1 alkalommal (bontásban) futsal edzésen vesznek részt a gyerekek, ahol az előttünk álló futsal szezonra tudnak készülni, jobban megismerve a más pályaborítást és alkalmazkodást a speciális labdához.

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás U9 2024. január

ASI DSE Labdarúgás U9 2024. január

 


U10 (2014)

3 db edzőmérkőzés, egy sima győzelem, egy döntetlen és egy egygólos győzelem. Eredményben nem is lehetne nagyon jobbat kívánni, de nem igazán érdekel az eredmény, csak a mutatott játék. Helyenként szép megoldásokat és jó játékot mutattunk, de rengeteg az alapvető hiba, ami nagyon idegesítő tud lenni, főleg, mikor egy jól felépített meccset rontunk el vele. A lustaságot és a kényelmet kellene felváltania a gyerekeknél az alázatnak és a komfort zónából való kilépésnek és minden rendben lenne.

Balogh Richárd, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás U10 2024. január

ASI DSE Labdarúgás U10 2024. január

 


U11 (2013)

Január hónapban elkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra. Részt vettünk több Téli Futsal fordulón, ahol csapatunk remek teljesítményt nyújtott. Mivel augusztustól már 8+1-ben fog játszani a korosztály, így elkezdtük gyakorolni, megismerni az új felállás taktikai alapjait. Az idősebb korosztállyal többször is játszottunk edzőmeccset, ahol azt láttam, hogy a gyerekek könnyen fogják venni az átállással járó akadályokat. Edzéseken a létszámfölényes játékhelyzeteken és kis létszámú labdatartásokon volt a hangsúly.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

 


U12 (2012)

Januárban folytatódott a BLSZ Téli Futsal tornája is, két fordulón vagyunk túl. A teljesítményünk 6 mérkőzésből 5 vereség és egy győzelem. A Testvériség-Újpalota SE csapatát 5:1-re legyőztük, azonban a Cső-Montage BFC csapatától 7:2-re kikaptunk. Ezt követően a Szent Pál Akadémia csapatától szenvedtünk két vereséget, majd a nagyon erős Mészöly Focisuli és a Csepel is legyőzött minket. Elégedett voltam a srácokkal: bár a Mészöly Focisuli még igen, de a Cső-Montage már nem hengerelt le minket, valamint a Testvériség ellen már szemre is tetszetősen és eredményesen játszottak. Hiányérzetem a Csepel ellen volt, azt a mérkőzést meg lehetett volna nyerni. Azt azonban meg kell említenem, hogy ritkán tapasztalható sérülés és betegséghullám sújtott minket, mindösszesen 8 játékos állt rendelkezésemre. Viszont biztató volt, hogy a Mészöly Focisuli kivételével minden csapatnak sikerült gólt rúgnunk.

A hónap folyamán játszottunk három edzőmérkőzést is, a III. Kerületi TVE és az ASI U13 csapataival. Mindkét mérkőzésen a sok beteg és sérült miatt jelentős létszámhiánnyal küzdöttünk, ami természetesen a játék rovására ment. Azonban arra jó volt, hogy a Csemeték nem szoknak el a tavasszal rájuk váró kihívásoktól. A harmadik mérkőzésen Kristóf csapatával játszottunk egy jó iramú gyakorló mérkőzést. Mindketten láttuk a javítani való dolgokat.

Az edzésmunkával nem lehettem maradéktalanul elégedett. A korábban említett betegség és sérüléshullám miatt csak ritkán tudtunk nagyobb létszámban együtt edzeni, ezért január hónapban az egyéni képzések, a kis létszámos játékok és az egyéni technikák csiszolását hoztam előtérbe. Fokozott hangsúlyt fektettem a kapura lövések gyakorlására, ösztönözve a csemetéket a lövések bátor elvállalására. Folytattuk a passzok gyakorlását, a hibák javításával kiegészítve.

Dávid József, utánpótlás edző


U13 (2011)

Januárban minden hétvégén futsaloztunk. Cél a támadásban továbbra is a játékba való belépés egy egészséges kockázatvállalással, létszámfölény kialakítása és megoldása, labdavesztéskor azonnali visszatámadás. Labdaszerzésben a területvédekezés alkalmazása, ebből gyors átmenet támadásba. A futsalra a csapat 2/3-át tudtam vinni, a többiek sajnos technikailag nagyon le vannak maradva a csapat elejéhez képest. Ugyan kaptak a szünetben feladatokat, de ezeket nem csinálták. Jelen pillanatban 10 játékosom van, akiket bátran szerepeltethetünk a regionális bajnokságban jövőre. Dolgozunk azon, hogy ez a szám minél nagyobb legyen nyárig.

Laskai Tamás, utánpótlás edző


U14 (2010)

Január első hetében a játékosok többsége rendesen elvégezte a szünetre kiadott futóprogramot, 8-án pedig bele is vágtunk a felkészülésbe. Az edzéslátogatottság nagyon rendben volt az év első hónapjában, hiszen a játékosok 84%-ban voltak jelen a foglalkozásokon. Az első 2 hétben a hangsúly az 1v1 és a 2v1 elleni játékszituációk megoldásán volt támadásban és védekezésben, majd a harmadik héten a 2v2 szituációk megoldásait gyakoroltuk. 3 győztes felkészülési mérkőzésen vagyunk túl a Szent István SE, a Pénzügyőr és a Testvériség SE korosztályos csapatai ellen. Ezeket a meccseket nagyon magabiztos játékkal és nagy fölényben játszottuk végig és a játékunk az év eleji időszakhoz képest rendben volt.

Brunovszky Dávid, utánpótlás edző


U15 (2009)

Azt gondoltam, hogy a január hónap felkészülés szempontjából jobban fog sikerülni, mint az augusztus. Ha a létszámot összehasonlítom, akkor nem nagyon mondhatom, hogy előrébb vagyunk. Most nem a nyaralások, hanem a felvételik miatt voltak gondjaink, persze megértem, hogy az iskola fontos. Aki többé kevésbé vagy rendesen járt edzésre, azzal el tudtuk végezni a tervet. Januárban is szinte minden hétvégén volt futsal meccsünk, éppen ezért a kisebb létszámú labdabirtoklás és a létszám fölényes helyzetek kialakítása és jó megoldása volt a célunk. Úgy érzem, aki itt volt, az jól dolgozott és ennek is köszönhetően sikerült jó helyezést elérni a téli futsalon, amiből még vár egy megmérettetés ránk, ahol 3 csoport harmadik helyezettjei fognak megmérkőzni egymással februárban.

Pánya József, utánpótlás edző

Grassroots

Januárban elkezdtük a munkát, ahol egyből mindenki edzésbe tudott állni. Az év első hónapjában főleg a kis játékokon volt a hangsúly és a labdavezetéseken. A srácok remekül teljesítettek ebben a hónapban is.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Kapusok

A kapusok is megkezdték a felkészülést a tavaszi menetelésre. Szerencsére nagy százalékban mozgásban tartották magukat az ünnepekre kiadott feladatokkal, így kevésbé viselték meg őket az alapozási időszak edzései. A téli futsal mérkőzések mellett felkészülési mérkőzéseken is részt vettek a gyerekek, és annak ellenére, hogy kőkemény munkát végeznek kapusedzésen, jobbára nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Ha sikerül elkerülni a betegség/sérülés/elutazás hullámot, akkor remek tavaszunk is lehet.

Détári István, kapusedző