ASI DSE Kézilabda - Taroltunk a XIX. Üstökös Kupán

Az őszi szünetben, 2023. 11. 04–05-én kézilabdázóink részt vettek a XIX. Üstökös Kupán. Az ASI DSE összesen 7 csapattal nevezett, azonban az FU14-es program törlésre került, így végül csak 6 csapatunk versenyzett.

Eredmények

  • FU12-es csapatunk a 7. helyen végzett,
  • LU12-es lányaink a nagy létszám miatt két csapattal indultak, ők az 5. és a 8. helyen végeztek,
  • mindkét U13-as csapatunk éremmel tért haza, a lányok a 3., a fiúk pedig a 2. helyen végeztek,
  • az U15-ös fiúk pedig megnyerték a tornát!

U13-as lányaink bronzéremmel tértek haza 

A csapat edzője, Furka Róbert így értékelte a lányok játékát:

Hétvégén az Üstökös Kupán a jelenlegi tudásunknak megfelelően szerepeltünk. Két szép győzelmet arattunk, először a hazai DKKA ellen (19:9), majd a Kecskeméti Sportiskola ellen (16:10). A nagyobb falatok ebéd közben is, de inkább utána jöttek: a későbbi győztes XVI. Ker. elleni szoros vereség (6:10) nagyon tetszett. A védekezésünk és a kapusteljesítmény is kimagasló volt, 10 gólon tartottuk az ellenfelet, akik a többieket alaposan megszórták: 20, 17, 22 dobott gól született a többi csapat ellen játszott mérkőzéseiket. Támadásban bizonytalanok voltunk, van hová fejlődni. Az utolsó meccsre kipukkantunk: a Kozármisleny (8:18) megszórt bennünket, maradt a bronzérem. A tornán megint látszott, hogy a nyitott védekezést nem szeretjük, dolgozunk majd rajta. Mindenkinek köszönöm a hősies játékot, ráadásul egyik meghatározó játékosunkat, Csermely Olíviát sérülés miatt az első meccsen elvesztettük, így duplázni is kellett pár játékosnak.

Gratulálok az eredményhez, az érem szépen csillog!

Az U15-ös fiúk magabiztosan nyerték meg a tornát

A csapat edzője, Tövisháti Zsombor így értékelte a fiúk játékát:

Csapatommal a hagyományosan novemberben megrendezésre kerülő Üstökös Kupán szerepeltünk. 7 csapat nevezett a kupára, amely speciális szabályokkal került megrendezésre. Az első mérkőzésen és az elődöntőben 30 perc volt a játékidő, míg a döntőben 2 x 20 percet játszottak a csapatok.

Az első mérkőzésen a bajnokságból is jól ismert KSA Budapest ellen játszottunk. Az első percekben érződött a fiúkon a korai kelés és indulás, de a folytatásban egyre jobban lendült játékba csapatom, míg végül 26:12-re sikerült felülkerekednünk az ellenfél csapatán.

A KSA Budapest elleni győzelemnek köszönhetően az elődöntőben az ÉLES KISE csapatával mérkőztünk meg. A mérkőzést végig kézben tartva magabiztos győzelmet arattunk 31:11-es végeredménnyel. Nagyon jól működtek a páros kapcsolataink, védekezésben sok labdát tudtunk szeretni, illetve a kapusaink is hamar elbizonytalanították a veszprémi játékosokat.

Az utolsó mérkőzésen a sokak által „mumusként” emlegetett Simontornyai KK csapat volt az ellenfelünk. A mérkőzés egészét tekintve végig volt tartása a csapatomnak, a többszöri kettős emberhátrány sem bizonytalanította el a játékosaimat, akik fegyelmezetten és türelmesen játszottak a döntőben. A 20:18-as győzelem kulcsa mindenképpen az volt, hogy minden pályára lépő játékosom hozzá tudta tenni tudását mind a támadásban, mind a védekezésben. Továbbá kiemelném a csapategységet, egymás biztatása és támogatása volt a legfőbb erénye a csapatomnak.

Örülök, hogy játékosaim a torna egésze alatt élvezték a játékot, külön öröm számomra, hogy az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket is tudatosan hajtották végre. Ez a kupagyőzelem mindenképpen jó visszaigazolás az elmúlt három hónap közös munkájára és önbizalommal felvértezve vághatunk neki a bajnokság utolsó két mérkőzésnek.
Köszönjük a nagy létszámban elkísérő szülői csapat biztatását az egész nap folyamán!

XIX. Üstökös kupán szereplő FU15-ös csapat tagjai:

  • Kapusok: Simó Róbert, Ránits Erik
  • Mezőnyjátékosok: Csirszka Máté, Édes Zsombor, Józsa Dominik, Klész Máté, Korbács-Gyetvai Gergő, Kulcsár-Szárisz Bence, Pacz Ágoston, Psáder Domonkos, Szabó Levente, Szabó Mátyás, Vladár Barnabás, Vladár Miklós
  • Edző: Tövisháti Zsombor

Egyesületi elismerésben is részesültünk

A tornán az elért eredmények alapján az Egyesületeket is díjazták: nagy öröm nekünk, hogy a XIX. Üstökös Kupa Kupagyőztese az Angyalföldi Sportiskola lett.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és gratulálunk az elért eredményekhez!

Fotók