ASI DSE Labdarúgás - Havi összefoglaló - 2023. szeptember

Szeptemberben újra mozgásba lendültek labdarúgó csapataink, ahogy az iskolakezdéssel párhuzamosan az edzések is nagyobb fordulatra kapcsoltak. Összefoglalónk következik.

U7 (2017/2018)

Elkezdtük az edzéseket a legkisebb korosztályban is. Nagyon sok egy az egy elleni párharcot gyakoroltunk a törpékkel. Minden játékos edzésről edzésre fejlődik, ami már látszódott az első Bozsik fesztiválon is.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző


U8 (2016)

Szeptemberre kezd kialakulni a csapat magja, aminek nagyon örülök. Egy állandó 8 fős létszámmal fixen tudok mindig számolni, ami teljesen rendben van. Sajnos nem fogunk tudni olyan ütemben haladni az edzésprogrammal ahogy gondoltam, azért vannak hiányosságok. Miért is ne lennének, hiszen a srácok most ismerkednek a labdarúgással. Úgy látom az edzéseken a fegyelem egyre nagyobb (amivel a legnagyobb probléma volt eddig), így egyre több idő jut a valódi edzésmunkára.

Részt vettünk egy Bozsik fesztiválon, ahol 3 mérkőzésünk volt, de sajnos az ellenfelek nem tudtak megszorongatni minket, így még nem látom pontosan, hogy hol tartunk. Pozitív előjeleket látok, amit most gyorsan lekopogtam.

Csontos Ádám, utánpótlás edző


U9 (2015)

Remek hónapot zártunk a mérkőzések tekintetében, nem csak eredményesen, de szemre is tetszetősen vívtuk meg a meccseket. Lehetett Bozsik fesztivál, Kölyökliga, barátságos minitorna vagy futsal, mindenhol kiemelkedően teljesítettek a gyerekek. Az augusztushoz képest az edzéslátogatottság is megugrott, így sokkal minőségibb munkát tudtunk végezni. Nem csak technikailag, harcosságban is sikerült előre lépnünk, így dinamikusabbak és energikusabbak is lettünk. Szuper kis közösség, büszke vagyok rájuk!

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE U9 202309


U10 (2014)

Elkezdődött a 2023/2024-es szezon, amelyben a Bozsik tornákon már 6+1-ben játszunk. Mindjárt az elején erős ellenfelekkel találkoztunk, ahol érezni lehetett, hogy ebben a létszámban előrébb tartanak más csapatok. Az edzéseken megpróbáltunk ebben a játékrendszerben gyakorolni. Sajnos még ez nem igazán ment nekünk, több új játékos érkezett, akiknél a labdarúgás legalapvetőbb szintjénél kellett kezdeni a munkát, így nem igazán tudtunk előrébb haladni.

Egy edzőmérkőzést sikerült játszanunk az Eötvös ellen, itt voltak jó megmozdulások is, befejezések, valamint gólok. Sokat kell fejlődni ennek a csapatnak, mind játékban, mind hozzáállásban. Ezen fogunk dolgozni a következő időszakban, hogy sikerüljön közelíteni egymáshoz a csapaton belüli egyéni különbségeket.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző


U11 (2013)

Szeptember hónapban folytattuk a munkát. Edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk a labdatartós, létszámfölényes játékokra. Elindult a Bozsik torna is, ahol csapatunk jó teljesítményt nyújtott. Edzőmérkőzést is játszottunk a BVSC GR csapata ellen, ahol szintén elégedett voltam a csapattal. Az edzéslátogatottsággal szokás szerint nem volt probléma, jó létszámmal tudtunk dolgozni.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző


U12 (2012)

Szeptember hónapban, az iskolakezdést követően jelentős mértékben emelkedett az edzéslátogatási arány, 17 edzésre vetítve ez közel 80%-ot jelent. Jelentős mértékben megnőtt a csapat létszáma is, ami azonban egy-két kivételtől eltekintve, nem jelentett minőségi változást. Ez viszont az edzésmunka színvonalára is kihatott. Nem tudtunk az elképzeléseim szerint haladni, ezért a hónap végén néhány Csemetét átirányítottam a Grassroots csapatba. Ezeket a Csemetéket Komlódi Marcival közösen figyeljük, mert van közöttük olyan, akire elképzelésem szerint számítok majd. Az edzésmunkával elégedett vagyok, azonban a magatartáson van még mit csiszolni.

A bajnokságról néhány szóban. Az látható a csapaton, hogy még szoknunk kell a 8+1-es felállási formát, illetve az is elmondható, hogy nem nagyon volt lehetőségünk ezt a formációt gyakorolni. Szerintem néhány hónap eltelik még, amíg mindenki megérti az adott poszton elvárt játékot. Három bajnoki mérkőzést játszottunk, ebből egy győzelem és két vereség született. A győzelem során jól játszottak a Csemeték, a két vereség kapcsán az UDSE nem volt kétséges, hogy jobb erőkből álló, régebb óta együtt játszó, más merítési lehetőséggel rendelkező csapat. Azonban nagyobb figyelemmel szorosabb mérkőzést is vívhattunk volna velük. Az Ikarus elleni mérkőzést mi magunk vesztettük el. 2:1-es vezetésnél elhittük, hogy ez a mérkőzés már a tarsolyban van, lankadt a figyelem, gyermeteg hibákat vétettünk hátul és ezt az ellenfél kegyetlenül kihasználta. A mérkőzéseket követő beszélgetéseken kielemeztük a hibákat, igyekszünk javítani őket.

A hónap végén sajnos pedig beleszaladtunk egy szakmailag nagyon nehezen értékelhető, hatalmas futsal vereségbe, ami azonban nem szegi kedvünket! Tudjuk, hogy fiatalabbak vagyunk, ezért tanulásnak, tapasztalatszerzésnek fogjuk fel ezt a futsal szezont.

Dávid József, utánpótlás edző

ASI DSE U12 202309


U13 (2011)

Elkezdődött az iskola, a gyerekek is megjelentek az edzéseken és elkezdhette a munkát az U13-as korosztály is nagyobb létszámmal. Mivel a bajnokság csak 23-án kezdődött, így volt egy kis időnk megismerni egymást. Az első két bajnokinkat javuló játékkal és sikerrel vívtuk meg. Futsalban, ha a legjobb csapattal tudok meccselni, azt gondolom, még a futsalcsapatok dolgát is meg tudjuk nehezíteni. Ha feljátszanak a gyerekek az U14-be, akkor a tisztes helytállás a cél, ami eddig teljesült is. Nagyon sűrű a program, jönnek az edzések, meccsek, haladunk tovább, fejlődünk.

Laskai Tamás, utánpótlás edző

U14 (2010)

A nagyszerűen sikerült nyári felkészülés után nagyon vártuk már a szezonkezdést. Eredmények tekintetében jól is alakult a szeptember, hiszen az MLSZ Regionális Bajnokság Alap Észak-Közép csoportjában az első 4 bajnoki mérkőzésen 9 pontot sikerült gyűjteni és az egyetlen elvesztett mérkőzés is egy szoros találkozó volt idegenben a Göd ellen. Egy ilyen kezdést a szezon előtt is aláírtunk volna.

A BLSZ U14-es nagypályás bajnokságban is jól rajtoltunk egy hazai és egy idegenbeli győzelemmel, amit egy idegenben elszenvedett vereség követett. Az edzéslátogatottság jó volt a hónapban (87%-os), de a játékosok teljesítményén érződik, hogy immár nem csak a pályán, hanem az iskolában is helyt kell állniuk. Reméljük, mindenki hamar belerázódik. A munka java csak most jön, minden bajnokságban komoly erőpróbák várnak ránk. Igyekszünk a tőlünk telhető legjobban felkészülni ezekre.

Brunovszky Dávid, utánpótlás edző

U15 (2009)

Mindenki megérkezett a nyaralásból és elkezdődött az iskola, így nagyobb létszámmal tudtuk folytatni a munkát. Szeptemberben megkezdődött a nagypályás bajnokság és a futsal is, ezért a hétvégéken két mérkőzést is játszottunk. A hónapban a fő cél az ellenfél labdakihozatalával szembeni védekezés volt, mellette a labdabirtoklásra is nagy hangsúlyt helyeztük. Az első bajnokihoz képest sokat fejlődött a csapat, de még messze a vége és bízom benne, hogy győztes mérkőzések is jönnek majd.

Pánya József, utánpótlás edző

ASI DSE Kapusok

Megkezdődtek a bajnokságok a csapatainknak, ami azt jelenti, hogy a kapusok felkészülése a versenyidőszaknak megfelelően már megszokott kisebb létszámú csoportokban folytatódott tovább. Szerencsére egészen jól tudtunk haladni a kapusokkal az éves program mentén, és egészen jó létszámban is voltak a kapusok. A mérkőzések felemásra sikeredtek, hiszen több korosztály került új környezetbe, amit még meg kell szokni – 5×2-es kapuról nagykapura, 3×2-es kapuról 5×2-es kapura kellett váltaniuk. De pontosan azért dolgozunk keményen, hogy a sikeres dolgoknak örüljünk, ami meg nem sikerül, azon meg javítsunk! Október izgalmas hónap lesz, rengeteg eseménnyel, úgyhogy a java még csak most jön!

Détári István, kapusedző