ASI DSE Labdarúgás - U9-es MTK Partneregyesületi torna

Több korosztályunk is részt vett az MTK Budapest által rendezett partneregyesületi tornákon, ahol 2023. október 12-én U9-es csapatunk a kiváló bronzérmet hozta el. Zsimala György, az U9-es csapat edzőjének értékelése következik.

Csak a döntőbe jutásért vívott meccsen maradtunk alul

A két csoportban zajló küzdelmeket a mieink meggyőző játékkal, csoportgyőztesként zárták, ahol a döntőbe jutásért a rendező MTK fiataljai ellen szenvedték el egyetlen vereségüket, így a bronzéremért szálltak harcba, amit aztán ismét magabiztosan meg is szereztek. Külön büszkeség a srácokra nézve, hogy a tornagyőztest a csoportban sikerült legyőzniük. Csapatunkat a gyors és kreatív játék jellemezte és egy mérkőzés kivételével magabiztosan, önbizalommal telve és nagy kedvvel játszottak.

Az egész csapat remekül játszott

Az eredményhirdetésnél a torna felfedezettje a csapatunkból került kiválasztásra Somfai Áron személyében, aki lendületes játékával, pimasz cseleivel, óriási mezőnymunkájával és fontos góljaival hívta fel magára a díjkiosztó stáb figyelmét. Rajta kívül egyaránt dicséret illeti a csapat minden tagját, mert néha a korosztályukat meghazudtoló érettséggel vetették bele magukat a küzdelmekbe. Klész Kíra a kapuban óriasi védéseket mutatott be, a döntőbe jutásért folyó küzdelemben még büntetőt is hárított. Az előző partnertornán ő lett a mezőny legjobb kapusa, most is nagyon közel volt hozzá. Schweitzer Vili igazi bástyaként, fáradhatatlanul állította meg az ellenfelek veszélyes támadásait és a támadásépítésnél is igyekezett kivenni a részét. Nagyon jól ismerte fel az átmeneteket, kiválóan alkalmazta az edzésen tanultakat.

Molnár Ábel szintén a védelem oszlopaként működött, nagyon sok győztes párharcot vívott meg, nagyon összeszedetten futballozott. Soós-Sági Dávid remek mezőnymunkával hol a védekezésben, hol a támadásban jeleskedett, kiváló megelőző szereléseivel és hatalmas bombáival tűnt ki. Katona Bálint mesteri cseleivel kergette őrületbe az ellenfeleket és kiváló passzokkal hozta helyzetbe társait, megmutatva azt a képességét, hogy már most zseniálisan látja és ismeri fel az adódó játékhelyzeteket. Máté Dani egy évvel fiatalabbként verekedte be magát a keretbe és iszonyatos nagy munkabírásával, harcosságával, küzdeni akarásával vette ki a részét a bronzérmet jelentő csapatmunkából.

Nagyot küzdött a CSAPAT, remekül játszottak, méltán vagyunk nagyunk büszkék rájuk, nekünk ők a torna győztesei!