Büszkeségünk, Yaakobishvili Áron a The Guardian tehetséglistáján

Büszkeségünk, Yaakobishvili Áron felkerült a The Guardian „Next Generation 2023” nevű, 60 főt számláló tehetséglistájára. A Nemzeti Sport honlapján megjelent cikkben ezt írták róla:

Az FC Barcelona akadémiáján, a La Masián készülő kapus, Yaakobishvili Áron személyében újra felkerült egy magyar labdarúgó a The Guardian évente kiadott, a világ legtehetségesebbnek tartott fiataljaiból összeállított listájára. A tekintélyes brit lap 2006-ban született futballistákból válogatta össze hatvan ifjút tartalmazó idei névsorát.

A grúz-izraeli édesapa és magyar édesanya Budapesten született második fia, az időközben a magyar utánpótlás-válogatottakban is bemutatkozó Yaakobishvili Áron hatévesen az Angyalföldi Sportiskolában kezdett el futballozni, majd az MTK-ban nevelkedett, mígnem szüleivel 2017-ben Spanyolországba költözött. Immár öt éve a híres barcelonai akadémia, a La Masia lakója, és – amint arról az NSO Tv-nek is mesélt a közelmúltban – egy ideje az FC Barcelona felnőttcsapatával is edz.

„Rendszeresen együtt készülhet az első csapattal, úgyhogy lehetősége nyílik Robert Lewandowski ellen is kipróbálni magát – írja a játékos rövid bemutatásában a The Guardian. – A magyarországi születésű kapust évek óta kiemelkedő tehetségként kezelik Barcelonában, és nemrégiben felvezényelték a harmadik vonalban szereplő tartalékcsapathoz. Nagyszerű reflexekkel van megáldva, mindkét lábbal jól bánik a labdával, ami egy modern kapusnál alapkövetelmény. Összeszedett, higgadt labdarúgó – néhányak szerint néha talán túl higgadt is.”

A vele készült korábbi interjúnk itt olvasható.

Fotó forrása: Szabó Miklós (Nemzeti Sport)

Hajrá, Áron, csak így tovább!