A Veszprémben 2023. augusztus 13–19. között megrendezésre került Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Tornán idén két csapatunk is részt vett (U14-es és U16-os fiúk), ráadásul mindkét csapat kézisei kitűnően helyt álltak: U14-eseink ezüstéremmel, U16-osaink bronzéremmel térhettek haza. Következzen most az U16-os fiú csapat edzője, Tövisháti Zsombor beszámolója!

A 3. helyen végeztünk

A Veszprémben megrendezésre kerülő Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Tornára az U16-os korosztályba nevezett csapatom. 18 játékossal vettünk részt a megmérettetésen, ahol végül a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Telekom Veszprém korosztályos csapatai mögött a 3. helyen végeztünk.

A délutáni mérkőzések mellett délelőttönként volt lehetőségünk a helyi atlétika pályán edzeni és több csapatépítő programon is részt venni.

Egy profin megszervezett tornán vettünk részt, ahol olyan csapatokkal is játszhattunk mérkőzéseket, akikkel a bajnokságban nem találkozunk, illetve új kézilabda kultúrával is megismerkedhettünk.

Mérkőzések

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Angyalföldi Sportiskola: 32-27 (14-12)

Az első mérkőzés igazi szintfelmérő volt, hogy hol is tartunk a csapatépítésben. A látottak alapján csapatom maximálisan kitett magáért, helyenként ötletes játékkal lepte meg a NEKA csapatát. Sokáig 1-2 gól volt a csapatok között, a végén azonban kijött a fizikális különbség.

Angyalföldi Sportiskola – HC Visé BM – „B” (Belga): 18-9 (8-7)

Erre a mérkőzésre úgy érkezünk, hogy délelőtt futóedzésen vett részt csapatom. Az első félidőben döcögött is a játék, megvoltak a kialakított helyzetek, azonban rossz döntéseket hoztunk. Félidőben felhívtam csapatom figyelmét a korábban megbeszéltekre, amit a második félidőben már viszont láttam, és kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

Angyalföldi Sportiskola – HSD Dietmannsried/Altusried (német): 20-15 (9:6)

Több játékosom izgatottan várta ezt a mérkőzést, mert az Telekom Veszprém Arénájában játszhattunk a német csapat ellen. Védekezésünk végig feszes volt, emögött pedig a kapusok nagyon szép teljesítményt nyújtottak fontos helyzetekben. Igyekeztem több felállást kipróbálni, ami a későbbiekben fontos lehet. Más edzésen szimulálni helyzeteket, mint egy éles mérkőzésen.

HC Visé BM – „A”(belga) – Angyalföldi Sportiskola: 10:37 (6-17)

Erre a mérkőzésre volt a legnehezebb felpörgetni a csapatomat, érződött, hogy holtpontra kerültek a fiúk. A mérkőzés összességét tekintve jól teljesítettek játákosaim, támadásban könnyű gólokat tudtunk lőni, védekezésünk végig feszes volt. A mérkőzés összességét tekintve meg kell tanulnunk irányítani egy mérkőzés tempóját, és a váratlan helyzetekre is jól reagálni.

Angyalföldi Sportiskola – Handball Academy Dinamo (szerb): 25:21 (9:9)

Ha a csapatok erősségét nézem, akkor ezen a mérkőzésen két hasonló tudású csapat találkozott. Ismét a Veszprém Arénában játszhattunk, ami újra hatalmas élmény volt mindenki számára. Tudtuk, hogy ettől a mérkőzéstől függ, hogy a végsőn hányadik helyen végzünk. Az első játékrészben a védekezések domináltak, a támadásban zártan védekező ellenfél ellen nem találtuk az ellenszert. Igyekeztem a korábbiakhoz hasonlóan forgatni a csapatot, talán ez volt a mérkőzés kulcs pillanata, hiszen az ellenfél edzője végig fent tartotta legjobbjait, akik a végén több hibás döntést hoztak, illetve a nyitott védekezésünk jól működött és a labdaszerzéseknek köszönhetően javunkra tudtuk fordítani a mérkőzést. Egy fizikálisan és érzelmileg is megterhelő mérkőzést játszott csapatom, boldog vagyok, hogy végig fegyelmezetten, az utasításokat betartva kézilabdáztunk.

Telekom Veszprém KC – Angyalföldi Sportiskola 26:23 (10:10)

A délelőtti szerb csapat elleni mérkőzés érezhetően sokat kivett a játékosokból, főleg úgy, hogy a két mérkőzés között egy 35 perces utazást is be kellett iktatni. Ettől függetlenül végig jól és ötletesen kézilabdázott csapatom, sajnos a mérkőzés végére kapkodóvá vált a játékunk és a megbeszéltek ellenére nem találtuk a helyzeteket ellenfelünk védekezésével szemben.

Gratulálok a fiúknak az egész heti teljesítményükért!

Fotók

A fotókat köszönjük Milcsevics Melindának!