ASI DSE Labdarúgás - Havi összefoglaló - 2023. április

Áprilisban már javában zajlottak a bajnoki mérkőzések, a Bozsik Tornák és Fesztiválok, illetve az egyéb versenyek. Rengeteg mérkőzésen vehettek részt labdarúgóink, a fejlődésüket és a tapasztalatokat az edző kollégák foglalták össze.

U7 (2016/2017)

Áprilisban a labdás ügyességfejlesztő feladatokra és a páros küzdelmekre összpontosítottunk. Az edzéseken sok időt szenteltünk a gyerekek technikai képességeinek fejlesztésére, hogy jobban kezeljék a labdát és javuljon a labdakezelés. Ez magában foglalta a labdavezetést, labdatartást és pontos passzokat. Emellett kiemelt figyelmet fordítottunk a páros küzdelmekre is. A srácoknak lehetőségük volt arra, hogy gyakorolják a test-test elleni küzdelmeket és megtanulják, hogyan kell hatékonyan versenyezni a labdáért. A Bozsik Tornán ismét szépen szerepeltünk, és büszkék lehetünk a csapatra. Gratulálok!

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

U8 (2015)

Nagyon mozgalmas, színes hónapon vagyunk túl, nagyon sok mérkőzéstapasztalatot gyűjtöttünk. Bozsik, Futsal és partner tornán, illetve jó pár edzőmérkőzésen is részt vettünk, ahol elég hullámzó volt a teljesítményünk, de a csapat játékának tudatos részei szerencsére sokszor visszaköszöntek. Sajnos sok betegség is nehezítette a felkészülésünket, de minden lejátszott mérkőzéssel gyarapítottuk a tapasztalatokat, akár azzal, hogy a saját bőrünkön éreztük egy-egy figyelmetlenebb meccs hibáinak következményeit, akár egy remekül megvívott párharc élményivel, szépségeivel. Új gyerkőcök is érkeztek hozzánk, így létszámban is erősödtünk.

Zsimala György, utánpótlás edző

U9 (2014)

Ebben a hónapban is mozgalmas időszakunk volt: Futsal forduló, edzőmérkőzések és Bozsik Torna is szerepelt a programunkban. Nagy hangsúlyt fektettünk az irányváltásokra, cselezésekre, valamint a ritmusváltásokra. A Futsal mérkőzéseken őszhöz képest rengeteget fejlődtünk labdakihozatalban, támadásokban, valamint már több gólt sikerült szereznünk. A Bozsik Tornákon több új játékos is szerepelt, így ők is bizonyíthattak, volt közöttük, aki ügyesen szerepelt, ami a jövőre nézve biztató. Az edzőmérkőzéseken már több dolog is visszaköszönt, amit az edzéseken gyakoroltunk, bár védekezésben még mindig sok a tanulnivalónk. A hozzáállással és az edzéslátogatással továbbra is elégedett vagyok.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző

U10 (2013)

Április is nagyon tartalmasra sikeredett. Részt vettünk Bozsik Tornákon, Kölyökliga és Futsal fordulókon. Megmérettettük magunkat az MTK partneregyesületi tornán, ahol a csapatunk a 8. helyen végzett, valamint egy edzőmérkőzést is játszottunk az Újpest FC csapata ellen. Hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat ebben a hónapban: voltak nagyon jó mérkőzéseink, ahol igazán szép és kreatív focit játszottunk, de sajnos volt olyan is, hogy nagyon magunk alatt teljesítettünk. Az elkövetkező időszakban az a cél, hogy megpróbáljunk egy kiegyensúlyozottabb, hosszabb távú jó teljesítményt nyújtani. Edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk a szélességi játékra, forgatásra, átvételekre, passzokra, kisebb létszámfölényes játékok gyakorlására. Összességében egy nagyon jó hónapon vagyunk túl. A rengeteg meccsnek köszönhetően a gyerekek nagyon sokat fejlődnek, tanulnak és egyre nagyobb mérkőzés rutinra tesznek szert.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U10&11 Grassroots (2012/2013)

Áprilisban a sok átadás-átvétel volt a cél, hogy minél pontosabban és jobban passzoljunk, illetve tudjuk átvenni a labdákat és minél jobb első érintések legyenek. A hónap második felében pedig a párharcok gyakorlását helyeztük előtérbe, amit a srácok nagyon élveztek és minden edzésen próbálták a legjobbat kihozni magukból. Csak így tovább, srácok, hajrá ASI!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U10&U11 Grassroots - 2023. április

U11 (2012)

Április hónapban 5 alkalommal volt szerencsém edzést tartani a korosztálynak, valamint egy alkalommal résztvettünk egy Futsal tornán a budaörsi Aramis Futsal Arénában. Összességében elmondható, hogy mind az edzéseken, mind a Futsal tornán általam ismeretlen okból kifolyólag nagyon gyér volt a megjelenés. A hétfői edzéseken 3-6 játékos vett részt, akikkel egyéni képzéseket tartottunk. A Futsal tornára 6 fő jött el, így egy cserével voltunk kénytelenek játszani.

Dávid József, utánpótlás edző

U12&13 Grassroots (2010/2011)

Áprilisban főleg az átadások-átvételek gyakorlásán volt a hangsúly, amelyet a srácok edzésről edzésre egyre jobban csináltak. Ebben a hónapban rengeteg játékos feladaton keresztül gyakoroltunk, és öröm volt nézni, ahogy dolgoztak a gyerekek, mindenki száz százalékot nyújtott az edzésmunkában, aminek nagyon örülök. Csak így tovább, srácok! Hajrá ASI!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U12&U13 Grassroots - 2023. április

U13 (2010/2011)

Április első hetében az edzéseken a létszámelőnyös játékhelyzetekkel támadásban, valamint a labdavezetésekkel, irányváltásokkal, fordulatokkal, kapura lövésekkel foglalkoztunk. A hónap második felében pedig a periodizáció szerint haladva átadások-átvételek, első érintések, irány és ritmusváltások, indulócselek, valamint 2-3-4 játékos együttműködése támadásban és védekezésben szerepelt az edzések témái között.

A korosztály 12 mérkőzést játszott a hónapban, tehát átlagban hetente három meccset, ami komoly terhelést jelent még ennek a bő keretnek is. Sajnos a felkészülésünket iskolai programok, erdei iskolák is hátráltatták a hónapban, emiatt az edzéslátogatás 68%-os volt a múlt havi 75%-os után. Eredmények tekintetében a 12 mérkőzésből 5 győzelem és 7 vereség volt a mérlegünk, de a mutatott játékkal és a hozzáállással a legtöbb esetben elégedettek lehettünk. A következő hónapban is az a célunk, hogy a csapatból és játékosokból egyénileg és csapat szintén is a lehető legtöbbet hozzuk ki.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U13 - 2023. április

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U13 – 2023. április

U14 (2009)

Áprilisban a hónap elején az edzéseken leginkább a 4 vagy több játékos együttműködése volt a fő téma. Kapus hiányában a kiskapus játékok domináltak. A hónap második felében újra elővettük az egyéni labdás koordinációs feladatokat és a párharcokat. Eredmény tekintetében nem teljesítettünk rosszul, a 4 mérkőzésünkből 3-at megnyertünk. Csak az a bicskanyitogató maglódi mérkőzés nem végződött számunkra kedvező eredménnyel, ahol bármit tehettünk volna, nem igazán volt esélyünk még a pontszerzésre sem. Összességében egy jó hónapot tudhatunk magunk mögött. Tétmérkőzésen lőttünk 21 gólt és csak 2-t kaptunk, pedig az ellenfeleink között egy Újpest is szerepelt! Jól dolgoztak a srácok, szép eredményeket értek el. Hajrá ASI!

Gősi Viktor, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U14 - 2023. április

ASI DSE Kapusok

Eléggé mozgalmas hónapon vagyunk túl a kapusokkal. A rengeteg mérkőzés, amiket lejátszottak ebben a hónapban, komoly kihívások elé állították őket, ezért a kapusedzéseket megpróbáltuk összehangolni a csapatedzésekkel. A kisebb korosztályoknál a szélre történő védéseken próbáltam javítani, a legnagyobbaknál pedig a közeli játékhelyzetektől kezdve, a szélre érkező lövés hárításon át a magas labdákkal való megküzdésig minden szerepet kapott az edzéseken. Összességében mindenhol a legfontosabb ebben a hónapban az volt, hogy az edzéseken tanultak megjelenjenek a mérkőzéseken, ezért a megszokottnál is több mérkőzés szituációval operáltunk. Azt gondolom, az ilyen fajta edzések a sok mérkőzéssel kombinálva nagyon sokat segítettek a kapusoknak a fejlődésben, és májusban se fogunk visszavenni a tempóból!

Détári István, kapusedző