Fiú U12-es csapatunkat az edző, Szántó Edina betegsége miatt Godó-Bugyi Beáta versenyeztette a 2022. 10. 29-én Dunaújvárosban megrendezett XVIII. Üstökös Kupán, ahol a dobogóról éppen lecsúszva a 4. helyen végeztek. Nagy öröm számunkra, hogy korosztályában Aranyos Attila lett a gólkirály, Szabó Máté pedig elnyerte kimagasló kapusteljesítményért a Dobos Lajos Emlékdíjat!

Megküzdöttek az U12-es fiúk a 4. helyért

Az idei Üstökös Kupára viszonylag korán indult a 9 fős csapat, mert 9 óra után egy kicsivel már pályán voltak a fiúk. A korai indulás sajnos látszódott a csapaton, mert álmosan, lassan rázódtak bele a játékba. Első ellenfelünk, a XVI. ker. KMSE viszont fegyelmezetten játszott, kihasználta a hibáinkat, így sajnos 10 gólos vereséggel kezdtük a tornát. A második mérkőzésünket a Ferencváros csapatával játszottuk, akik hasonlóan az első ellenfelünkhöz, gyors és pontos játékot játszottak. Ennek eredményeképpen nagyarányú vereséget szenvedtünk.

A következő, Martonvásár csapata elleni mérkőzés előtt a fiúk nagyon elszántak voltak, hogy megszerezzék első győzelmüket. Ígéretüket betartották, szép egyéni megoldásokat és jó kapusteljesítményt követően 4 gólos győzelmet arattunk. A lelkesedés nem hagyott alább az utolsó mérkőzésen sem, de a fáradtság jelei már megmutatkoztak. Sajnos 2 csere játékossal a fiúk a 4 meccset már nehezen bírták, de becsülettel, nagy küzdelemmel végig harcolva végül 1 gólos vereséget szenvedtünk. Összesítésben a 4. helyet szerezte meg a csapat.

Kiemelkedő játék és játékosok

A meccsek során szép egyéni teljesítmények voltak, kapusunk kimagasló teljesítményt nyújtott, a csapatjátékon viszont még sokat kell dolgozni. A házi gólkirály és egyben a mezőny 5. legtöbb gólt szerző játékosa Aranyos Attila lett, a Dobos Lajos Emlékdíjat pedig Szabó Máté kapta kimagasló kapusteljesítményért. Gratulálunk!

Mérkőzések és eredmények:

ASI – XVI. ker. KMSE 9 : 19
Ferencvárosi TC – ASI 25 : 11
Martonvásár – ASI 11 : 15
ASI – VAX KE Sárbogárd 15 : 16