Lány U14-es csapatunk október utolsó hétvégéjén részt vett a hagyományos Üstökös Kupán Dunaújváros és térségében. Bár a korábbi szokásokkal ellentétben idén korlátozottan lehetett nevezni, fiatal hölgyeink számára így is 2 napos volt a torna, amin ráadásul az országos korosztályos elit plusz, a székelyföldi Csenger csapata is részt vett. Csapatunk végül 3 győzelemmel és 1 vereséggel az 5. helyen végzett, Eisler Anna pedig a torna legjobb LU14-es kapusa címet is megszerezte!

Megküzdöttek az U14-es lányok az 5. helyért

A keleti határszéli csapat által nemzetközivé váló esemény nem volt nehézségektől mentes, hiszen egy játékosunk külföldön tartózkodott, egy családi okok miatt nem utazhatott, illetve a csapat egy meghatározó tagja eleve sérülten vállalta a szereplést, aki aztán 15 perc játék után végleg ki is szállt. Ráadásul a torna lebonyolítása sem volt a legkedvezőbb, hiszen csak a csoportelsők juthattak elődöntőbe, míg a többi csapat a közép- és alsóházban folytathatta.

Lányaink az első mérkőzésen a székely csapattal kezdtek Rácalmáson, de hiába a harcias védekezés, sajnos elől lelassulva és pontatlanul játszottak, így 2 gólos vereséggel nyitották a hétvégét. Azonban ennek ellenére úgy alakult a folytatás, hogy ha 3 góllal nyernek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellen, akkor meg tudják szerezni az elődöntőt érő pozíciót. Ennek megfelelően a sorsdöntő párharcnak úgy is veselkedtek neki, ám lányainkat csak 2 góllal engedték nyerni. Ráadásul a meccs közepe tájékán egy újabb sérülés miatt a csapat elvesztette az egyik kapusát. A folytatás így az 5-8 helyért mehetett.

Másnap aztán a szintén budapesti XVI. KMSE csapat ellen kellet megküzdeni, ami egy hullámzó mérkőzésen sikerült is, így a vasárnap délutáni mérkőzésen a korosztályos I. osztályú bajnokság nyugati csoportjában II. helyen vitézkedő Kozármisleny ellen kellett megszerezni az 5. helyet. Jó nevű ellenfelüket lányaink 2 góllal és harcias, néhol már kifejezetten szép játékkal győzték le, így végül 3 győzelemmel és 1 vereséggel végeztek az 5. helyen!

Kiemelkedő játék és játékosok

Összességében hasznos tapasztalatokat hozott a torna és a csapatépítő célja is remekül sikerült. Kiemelendő, hogy az egész tornán a legkevesebb gólt a lányaink kapták a korosztályban és ez egyben a védekezést is dicséri, de annak is nagyban köszönhető, hogy Eisler Anna személyében a torna legjobb kapusa címet is sikerült megszerezni! Gratulálunk!

Mérkőzések és eredmények:

ASI – Csenger 10 : 12
ASI – DKKA 16 : 14
ASI – XVI. ker. KMSE 10 : 9
ASI – Kozármisleny 12 : 8

A végeredmény:

  1. Ferencváros
  2. DKKA
  3. PC Trade Szeged
  4. Győri Audi ETO KC
  5. Angyalföldi Sportiskola
  6. Kozármisleny
  7. Érd
  8. ker. KMSE
  9. Debreceni Sportiskola
  10. Csenger
  11. Szent István Egyetem Sportegyesület
  12. Tiszafüred

Képek és videók

Nézzétek meg Keresztesi László videóját a DKKA elleni meccsről: