ASI DSE Havi labdarúgó összefoglaló - 2022. május

A szezon utolsó előtti hónapja még nagyon erős volt, sok programot, izgalmat és eseményt tartogatott. Alább olvashatjuk kollégáink májusi összefoglalóit!

U7 (2015/2106)

Májusban egy nagyon aktív hónapot teljesítettünk. Két Bozsik tornán, családi sportnapon és az MTK által szervezett tornán vettünk részt a csapattal. A Bozsik tornákon nagyon jó meccseket játszottunk, rengeteg szép megoldást láttam a gyerekektől. A családi sportnapon kemény, de korrekt meccseken vettünk részt. Az MTK által szervezett torna volt a legkeményebb megmérettetésünk, ennek ellenére magabiztos játékkal az 5. helyezést értük el. Az edzéseken sajnos ritkán vagyunk ott mindannyian, de akik ott vannak, nagyon jó munkát végeznek.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - U7 2022. május

U8 (2014)

Az idei szezon legpörgősebb hónapját hozta a csapat életébe a május. Az edzéseken a 2 az 1 elleni, és a 2 a 2 elleni játék került a figyelem középpontjába. A gyermekek közt kialakult egy összhang, kohézió, csapat összetartás, ami hatalmas szó, mert egymásért is tudnak küzdeni. A labdás technikai elemek, a cselek, az irányváltások hatékonyabban mutatkoznak meg. Biztató a jövőre nézve! Minden héten mérkőzéseken szerepeltünk, ahol a gyermekek rendre játsszák a labdarúgást és látványos megmozdulásokat párosítanak mellé! Szeretnénk, hogy a tanultak stabilan, csukott szemmel is megmutatkozzanak, a játékunk napról napra látványosabb és hatékonyabb legyen, ahol a jó döntéseket végig maguktól, reflexből hozzák meg a gyerekek.

László Márk, utánpótlás edző

U9 (2013)

Május hónap is mérkőzésekben gazdagra sikeredett. Részt vettünk két Bozsik tornán, kettő Futsal fordulón és egy edzőmérkőzést is játszottunk a III. kerület csapatával, így a csapat minden tagja kapott elegendő játéklehetőséget. Az edzéseken a hangsúly a passzokon, átvételeken, első érintőkön, létszámfölényes és létszámazonos játékokon volt. Az edzéslátogatottság ebben a hónapban is kitűnő volt.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U10 (2012)

Ahogy az lenni szokott, a május ismét sűrűre sikerült. A hónapban részt vettünk egy záró Kölyökliga fordulón, 3 Bozsik fesztiválon, egy saját rendezésű kupán és volt 2 edzőmérkőzésünk is. A Kölyökligán végül 10 csapatból az 5. helyen végeztünk. A Bozsik fesztiválokon a hónapban 15 mérkőzésünk volt, ebből csak egyet veszítettünk el az Újpest ellen, a többin diadalmaskodtunk. Az 5 fős hazai rendezésű tornán a csapatot ketté szedtem, ahol az aranyérmet, illetve az ezüstöt is sikerült megszereznünk.

A két felkészülési mérkőzésünket az ASI U11-es és az Újpest FC csapatával játszottuk, ahol mind a két meccsen nagyon tetszett a játék. A nagyobbaktól 3 gólos vereséget szenvedtünk, de egy jó kis meccs volt, míg az Újpestet több góllal megvertük. Aminek nagyon örülök, hogy a sok rúgott gól mellett az összjátékban és labdakihozatalban is sokat fejlődtünk.

Csontos Ádám, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - U10 2022. május

U11 (2011)

Felemás hónapon vagyunk túl. Voltak remek, pörgős edzéseink, de voltak olyan napok is, amikor teljes blokk volt a fejekben. Lehet, hogy ebben az iskolás év végi hajrá is közrejátszhatott. Sajnos többen sérülés miatt hagytak ki foglalkozásokat és betegség miatt is jó pár edzés félházzal ment. A Bozsik tornákon is kettősség jellemezte a csapatot. Egy hibákkal teli meccs után képesek voltak felpörögve, szépen felépített támadásokkal 7-8 gólt rúgni, majd a következő meccsen újra visszaesés következett: egy szoros, de sok hibával járó mérkőzésen kapkodó focit mutattak be a gyerekek. Úgyhogy, ahogy a szezon, úgy a hónap is a hullámzás jegyében telt.

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - U11 2022. május

U12 (2010)

Mozgalmas hónapon vagyunk túl ismét. Összesen 10 mérkőzést játszottunk, melyeken a mérlegünk 6 vereség és 4 győzelem volt. A hónap elején volt a mélypontunk, amikor sem az edzések, sem a mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna. Sajnos több kulcsjátékos hiányzott a csapatból sérülés vagy betegség miatt, vagy éppen ezek utóhatása miatt formahanyatlással küzdött és küzd. A hónap második felében már voltak biztató jelek, hogy talán sikerül kilábalni a gödörből, de az ideális állapottól még messze vagyunk. A Kölyökliga sorozatot 10 csapatból a 7. helyen zártuk, ami némiképpen csalódás volt. Az őszi szezonban és a tavaszi szezon elején mutatott játékunk alapján a felsőházba vártuk a csapatot.

A BLSZ U13-as bajnokság is befejeződött, ahol szintén hullámzó teljesítményt nyújtottunk a szezon során. Voltak kiemelkedően jó mérkőzéseink és előfordult ennek az ellenkezője is. Az edzéslátogatás 78%-os volt a hónapban. Igyekszünk felszívni magunkat az utolsó 2 hétre, mert az ausztriai Champions Trophy-n szeretnénk szépen zárni a 2021/22-es szezont.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - U12 2022. május

U13 (2009)

Május legelején számunkra véget értek a tétmérkőzések, de ezután se volt megállás. Az U14-es bajnokság szinte teljes keretét is mi alkottuk, ezért az edzéseket teljes mertékben összevontuk, hogy mindenki egy kicsit „beleszagolhasson” a nagyobb pálya légkörébe, ne csak azok, akik ott is játszanak. Személy szerint szeretném megköszönni Tamás bá’-nak, hogy ebben partner volt és a nálam maradt srácoknak ugyanúgy segített, mint azoknak, akik hétről-hétre nála játszottak. Ahogy én láttam, mindenki élvezte a dolgot és el tudott kezdeni kicsit felkészülni a következő szezonra. Még vannak edzéseink a szezonban, szeretném, ha ezeken is minél többen vennénk részt, hogy ne legyen olyan nagy kiesés az augusztusi kezdés előtt!

Gősi Viktor, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - U13 2022. május

U14 (2008)

Nehéz hónapon vagyunk túl. Az akadályokat továbbra sem tudtuk megszüntetni: az edzések látogatása továbbra is nagyon vegyes. A hétfői edzések maximum 7-8 gyerek részvételével zajlottak. A keddi bajnoki mérkőzés sem mindenkinek volt alkalmas, az ezutáni két edzésen is megszaporodtak a hiányzók, főleg a pénteki napon. Szólni kell a szerdai Pénzügyőrrel közös edzésekről, amelyek azért szerveződtek, hogy újabb és más ingereket kapjanak a srácok. Itt a kezdeti 13-as létszám jelentősen csökkent, a mélypont 3 fő volt, tehát nagyon sokan ezt az edzést is kihagyták!

A mérkőzések sem sikerültek jól, talán a Goldball elleni kivételével, ahol nagyon jól teljesített a csapat kb. 60 percig, azonban szerencsétlenségünkre a ellenfél visszajátszatott MLSZ bajnokságban szereplőket, ez különbséget jelentett. Pozitív még az Őrmező elleni utolsó mérkőzés kb. 50 perce, amíg mezőnyben jól játszottunk. Sajnos a többi mérkőzés kifejezetten gyenge teljesítményt hozott, így fájó a Testvériség elleni 6:0, és a Barca Academy ellen az utolsó percekben elveszített mérkőzés. Összességében továbbra is szükség van rengeteg munkára és sokkal fegyelmezettebb részvételre az előre lépéshez. Remélhetőleg sikerül a következő idényre teljesen új alapokra helyezni a működési elveket a 2009-nél.

Marosi Tamás, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - U14 2022. május

ASI DSE Kapusok

Végre sikerült egy viszonylag zökkenőmentes hónapot zárnunk. Bár a betegségeket és a sérüléseket ismét nem úsztuk meg teljesen, de egész jó létszámmal tudtunk edzeni, ez meglátszódott a kapusok teljesítményén is. Ebben a hónapban lezárultak a kinti és benti bajnokságok is, ahol akadtak kiemelkedő kapusteljesítmények. 1 hónap van hátra a labdarúgó évből, ami még tartogat számunkra egy-két jó pillanatot.

Détári István, kapusedző