Vízilabda - Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú Bajnokság (2008) 2. forduló

Folytatta a küzdelmet az ASI-VASAS vízilabda csapata a Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú Bajnokság (2008) 2. fordulójában. Következzen a beszámoló!

2. forduló: ASI-VASAS – Cegléd

Bajnokság: Budapesti Rusorán Péter Gyermek 2. Fiú Bajnokság (2008)
Edző: Tamás Gergely László
Időpont: 2021. 10. 16. 16:15
Helyszín: III. Kerületi TVE uszoda, Budapest
Csapatok: ASI-VASAS – Cegléd
Eredmény: 9-14 (4-3, 1-4, 2-3, 2-4)
Gólszerzőink: Busch Levente 6
Fehér Bertalan 1
Halmos Zsolt 1
Nagy Sebestény 1

Tamás Gergely László edző beszámolója:

A tavalyi szezonból kiindulva és a rájátszást a felsőházban záró KÓPÉ kulcsembereinek az elvesztése miatti gyengülését látva biztos volt, hogy a csoportelsőség legnagyobb esélyese a Cegléd. Riválisunk tavaly a 2008-as csapatuk teljes kezdőcsapatával, a saját bajnokságuk mellett a 2007 országos és Budapest bajnokságban is meghatározó szerepet töltöttek be, így elképesztő meccsrutint szereztek együtt. Tavaly ősszel a felsőházban helyt álltak, többek között ikszeltek a BVSC ellen és verték az OSC csapatát. Majd a B csoportba lekerülve lettek másodikak mindössze 1 vereséggel az OSC mögött.

Tehát az esélyesek nem mi voltunk. Ettől függetlenül nem mentünk feltartott kezekkel, úgy tüzeltem fel a srácokat, hogy Zalánért is küzdve essünk neki az ellenfélnek, szenvedjenek meg minden gólért, és játszunk úgy egy jó mérkőzést, ahol akár nyerhetünk is. Mindezt hozták a gyerekek!

Az első negyedet sikerült is megnyerni, de sajnos a centerben, bekkben is bevethető egyik vezérünk, Halmos Zsolti már 4 és fél perc alatt kipontozódott. Az ő hiányát már a második negyedben megéreztük, hát még később. Míg nekünk minden gólért meg kellett küzdenünk, addig az ellenfél folyamatosan kapta az 5 métereseket és a fórokat, néha sajnos nagyon könnyedén.

Mi összesen az egész meccsen 1 darab büntetőt lőhettünk, egyetlen emberelőnyt nem kaptunk, ilyet az edzői pályafutásom alatt még nem éltem át. Míg mi elsősorban Busch Levente fantasztikus centerjátékával maradtunk meccsben Zsolti után, a második negyed végére sajnos szintén nagyon fontos láncszemünket, Nagy Sebit is elvesztettük kipontozódás miatt. Így ha a sérüléséből lábadozó csapatkapitányt, Vida Zalánt is beleszámítjuk, 3 kulcsember nélkül és 2 gólos hátrányban fordultunk, mentünk neki a második félidőnek, de sajnos nem tudtunk egyenlíteni, fordítani. Sőt a negyedik negyed közepére kialakult 4 gólos előnyüknél eldőlt a meccs.

De legalább mindenki lehetőséget kapott, kipróbálhatta magát egy 2008-as élcsapat ellen. Busch Levi tarthatatlan volt centerben, 6 góllal zárt, a csapat a nagy szíve miatt abszolút dicsérhető, nem adtuk fel egy pillanatra sem.

Az ellenfél mindent figyelembe véve még előttünk jár, gratulálunk nekik, de biztosan nem jobbak annyival, mint amit a kijelző mutatott, nem szeretek és nem is szoktam játékvezetéssel foglalkozni, de azért 2 hasonlóan erős és hasonló stílusban játszó csapat mérkőzésén az 1 ítélettel szembeni 11 (7 darab 5 m-es, 4 emberelőny) nagyon ritka a vízilabdában.

A meglepetés győzelem nem jött össze, de a tisztes helytállás, a meccs nagy részében ki-ki meccset mutató játék képe sikerült így év elején. Nem szabad összetörni, meg kell nyerni a további alapszakasz meccseinket és akkor, ha a Cegléd hozza a papírforma győzelmeit, párban felkerülünk a felsőházba, ahol tavasszal a rájátszásban újra megmérkőzhetünk, és visszavághatunk nekik.

Hajrá ASI!