ASI DSE Kajak-kenu - májusban is eveztünk tovább

A szeszélyes májusi időjárás jó párszor megtréfált minket ebben az időszakban, de a gyerekek esőben, szélben, hidegben is derekasan helytálltak és elvégezték az előírt szárazföldi és vízi edzéseket. Kitartásuknak köszönhetően sikerült előre lépniük evezéstechnikailag és erőnlétileg is. Május végére a kajakozáshoz ideális körülmények is megérkeztek.

2021. május 9.

Az év első országos versenye a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság volt Győrben, ahol 3 sportolónk állt rajthoz 5 km-es versenytávon. Az ország minden pontjából érkeztek egyesületek, hogy megmérettessék sportolóikat. Nem csak a gyerekeknek, de a szakosztálynak is ez volt az első országos versenye. Sportolóink mindent beleadva küzdöttek.

U12-es korosztályban Szlipcsevics Mátyás 28., Stahl Márton 26. helyen ért célba, míg U10-es korosztályban Zana Boldizsár a 22. helyet szerezte meg.
Rengeteg élménnyel és tanulsággal tértünk haza a versenyről.

2021. május 13.

Május 13.-án online szülői értekezletet tartottunk, ahol tájékoztattunk mindenkit a napközis táborról, valamint a nyáron megrendezésre kerülő versenyekről.

2021. május 14.

A Maraton Magyar Bajnokság után egy héttel a Gyulai Zsolt Regionális Akadémia szervezésében egy edzésversenyen vettek részt a gyerekek. Maraton csapatunk kiegészült az U12-es Éliás Vincével és a szintén U12-es Alarcón Camillával. Edzésverseny révén, nem a végeredmény számított, hanem hogy a gyerekek szokják a versenykörülményeket és jól érezzék magukat.

2021. május 15.

Az U12-esek megmérettetése után U13-as versenyzőnk, Zana Gergő következett. Neki egy 2000 méteres felmérést kellett teljesítenie, ahol a gyerekeket külön fél perces időközökkel indították. Gergő nagyot küzdve a középmezőny végére evezte be magát és egyéni legjobb 2000 métert teljesített.

A hónap további része a nyári versenyekre való felkészülés jegyében zajlott. Szakosztályunkban gőzerővel dolgoznak edzők és gyerekek együttműködve, hogy az előttünk álló szezonban minél több gyermeket tudjunk rajthoz állítani és minél jobb eredmények szülessenek.

Izgalmas szezon előtt állunk! Hajrá ASI!