Vízilabda ASI DSE 2006-2007

A csapat adatai

Csapat: ASI DSE
Korosztály: 2006
Edző: Tamás Gergely László és Szilvasán Bence

Az esemény adatai

Bajnokság: Budapesti Szívós István Gyermek 1. Fiú Bajnokság (2006)
1. mérkőzés:

  • Helyszín: III. kerületi TVE sportuszoda
  • Időpont: 2020. 09. 19.
  • Ellenfél: Városgazda

2. mérkőzés:

  • Helyszín: Budapest és Kőér utcai uszoda, Budapest
  • Időpont: 2020. 10. 03.
  • Ellenfél: Honvéd

1. mérkőzés: ASI DSE – Városgazda

Végeredmény: 30-7 (8-1, 6-1, 9-1, 7-4)
Gólszerzőink: Maczó Levente Gábor 8, Bella Csanád 6, Berki Ádám 5, Sárosi Botond 3, Alexa Máté  2, Haupert Kristóf 2, Nagy Levente 2, Szalay Bendegúz Kolos 2

Beszámoló:
Fél év szünet után játszhattak a gyerekeink hivatalos mérkőzést, ebből a szempontból nem volt baj, hogy nem olyan erős csapattal találkoztunk kezdésre, mint a KSI, UVSE vagy BVSC. 16 gyerkőcöt neveztünk a mérkőzésre, a fő cél az volt, hogy a hosszú meccsek nélküli kimaradás után játsszanak végre a gyerkőcök egy „éles” mérkőzést. Azt tudni kell, hogy a tavalyi 2006-os, egyes csapatunk nagy részét feladtuk a Vasasnak, négyen maradtak az egyes csapatunkból. Ők elsősorban a meccsrutin szerzése miatt maradtak, hogy vezető szerepet betöltve, sok játéklehetőséget kapva a 2006-os országos és a Budapest bajnokság mérkőzésein fejlődhessenek tovább, kiegészítve azokkal, akik a kettes csapatban jutottak tavaly szóhoz, illetve az 2007-es gyerekeinknek is plusz fejlődési lehetőség a nagyobbaknál való feljátszás.

Zárt kapus volt a mérkőzés, így kicsit edzőmérkőzés hangulata volt a találkozónak. A mérkőzés elején kicsit kapkodó volt a játékunk, az első gólt az ellenfél szerezte, de utána felébredtek a gyerekek: kemény csapatvédekezéssel, lefordulásokkal, center és emberelőny gólokkal 8-1-el zártuk az első negyedet. A harmadik negyed végéig tartottuk, hogy negyedenként csak 1 gólt engedtünk a Városgazdának, ez kifejezetten tetszett. 15 mezőnyjátékosunk kapott szerepet, 8-an osztozkodtak a gólokon, de mindenki kivette a részét a fölényes győzelemből. 23-3-ra vezettünk az utolsó negyedre, a harmadik és negyedik negyedben a legrutintalanabb gyerekeink is szóhoz jutottak.

Figyelmetlenségekből az utolsó negyedben több gólt ajándékoztunk az ellenfelünknek, de a 30 lőtt gól, az önzetlen és ötletes támadójáték, harcias védekezés miatt elégedetten zártuk a fél év szünet miatt annyira várt idei első találkozónkat.

Jó bemelegítésnek tűnt a másnapi országos bajnoki rajt előtt!

2. mérkőzés: ASI DSE – Honvéd

Végeredmény: 9-14 (1-4, 2-3, 4-0, 2-7)
Gólszerzőink: Haupert Kristóf 3, Bella Csanád 2, Szalay Bendegúz Kolos 2, Maczó Levente Gábor 1, Röricht Tamás 1

Beszámoló:
A Városgazda elleni 30-7-es győzelmünk után, a második fordulóban egy sokkal keményebb ellenféllel, a Honvéddal találkoztunk. Fizikálisan nálunk erősebb csapattal és a kemény játékot engedő játékvezetői felfogással találkoztunk. Gyenge első, közepes második negyed után sikerült felrázni a gyerkőcöket, 7-3-as Honvéd vezetés után parádéztak a gyerekek és egy 4-0-ás harmadik negyeddel kiegyenlítettek. Abszolút visszajöttünk a mérkőzésbe, de közben sajnos a harmadik negyed közepén egy felesleges kiállítással elvesztettük egyik vezérünket, az első meccsen 8 gólt dobó Maczót. Mellette első számú bekkünk, Haupert Kristóf is 2 kiállítással játszott már az első negyed végétől. Próbáltuk elérni, hogy ők elkerüljék a kipontozódást, Kristófnak tovább sikerült. Nem csak sikerült megúsznia az utolsó negyedig kipontozódás nélkül, de 2 góljával és 2 gólpasszával mind a 4 gólunkban főszereplő volt, hatalmas szerepe volt tehát a csodás felzárkózásban.

Amit viszont felépítettünk a harmadik negyedben, azt pillanatok alatt leromboltuk az utolsóban, gyakorlatilag 1 perc 8 másodperc alatt. Egyéni hibákból, hatalmas fegyelmezetlenségekkel és figyelmetlenségekkel: elsősorban 2 könnyelmű labdavesztésnek is hála lőhettek könnyen gólokat és mehettek el újra 3 góllal. Hiába fogott a végig szuperül védő Lóci 5 méterest a negyed elején, a sarokdobás utáni védekezési hibából gólt kaptunk, utána jött a 2 gyakorlatilag öngólpassz, így villámgyorsan 10-7 oda kb 1 perc alatt. Sajnos törvényszerű, hogy ilyen szép feljövetel után, mint amit produkáltunk a harmadik negyedben nincs második hullám, de azért megpróbálták a gyerekek, 10-8-nál még volt esély, de 2 újabb könnyelmű labdavesztésből való lefordulás egy újabb ajándék gólhoz, Haupert kipontozódásához és emberhátrányban kapott gólhoz vezetett. 4 gólos Honvéd vezetésnél eldőlni látszott a mérkőzés, a vége 14-9-es vereség lett.

Nevek nélkül, 5-en adtak el 8 labdát úgy mezőnyben, hogy ilyen szinten, ekkora mennyiségben ez megengedhetetlen, ebből 6-szor felúszott a csapat, a centerünk pozícióért harcolt, küzdött, birkózott, fáradt stb. Centereinkkel szemben kifejezetten tisztességtelen ez a könnyelműség, amit ma sajnos többen megengedtek maguknak. Gyakorlatilag a 14 góljuk feléhez ilyen könnyen elkerülhető egyéni hibák kellettek. Sajnos 10-ből csak 2 fórt lőttünk be, ezen is változtatni kell.

Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, a visszavágón remélhetőleg a mi gyerekeink örülnek majd a 3 pontnak. A harmadik negyedben történő megtáltosodáshoz gratulálok a gyerekeimnek, ott megmutatták, hogy nagy a szívük, nem adják fel mínusz 4-nél sem, és tudnak egymásért küzdeni. Akkorra alkalmazkodtak ők is jól a keményebb játékot megengedő játékvezetői felfogáshoz, és meg is lett az eredménye. Leginkább az utolsó negyedért lehet hiányérzetünk, de megyünk tovább, tanulunk a hibákból, készülünk a következő, igencsak sűrű hétvégére!

Hajrá ASI!