Nagyon jó körülmények között vett részt a Balatonlelle Cup elnevezésű tornán az U14-es csapatunk.

Délután 13 órakor találkoztunk mindannyian a sportlétesítménytől nem messze elhelyezkedő étteremben. A közös ebéd és a leutazás fáradalmait frissítőket elfogyasztva beregisztráltuk csapatunkat, amelyre további 12 csapat is nevezett. Három csoportra osztották a szervezők a csapatokat. Kettő négyes és egy ötös csoportot alakítottak ki. Mi az „A” csoportban Szigethalom, Baracs, Jogaplus FC, Mogyoród csapataival kezdtük meg a küzdelmeket.

Az első mérkőzésünket már a legnagyobb melegben kezdtük el Mogyoród ellen.  A mérkőzések 1X18 percesek voltak, amelyek kezdetén már a kezünkbe vettük az irányítást.

ASI DSE-Mogyoród 2:0  

Az összecsapáson az első gólunk egy Bedő Márton, Molnár Zoltán, Polonkai Zsombor össz- játék után Polonkai Zsombor szerzet vezetést. Második találatunk ennél szerencsésebb körülmények között született. Polonkai Zsombor végezhetett el szabadrúgást és a kapu elé helyezkedő Bedő Márton hátáról pattant a kapuba.

Második mérkőzésünkön még magabiztosabb sikert arattunk.

Jogaplus FC-ASI DSE 0:3

Gémesi Gyulát ugratták ki kétszer a társak ő pedig értékesítette mindkét ziccerét. Végül Molnár Zoltán tört be a büntetőterületre egy kényszerítő után, és még egy megkerülős cselt is csinált az eléje kivetődő kapussal szemben, majd begurította a kapuba a labdát.

Szigethalom- ASI DSE 0:0

Ezután következett a legnagyobb kihívás a csapat számára, a már nagypályán is szereplő u-15-ös Szigethalom (későbbi bronzérmes).  A fiúk egy küzdelmes mérkőzésen 0-0-ás döntetlent értek el a náluk fizikálisan erősebb csapat ellen. 

Baracs -ASI DSE 1:1.

Az utolsó csoportmérkőzésen Baracs ellen léptünk pályára. A biztos továbbjutás nyugalmával, ugyanakkor nagy elánnal játszottunk, végig dominálva sok helyzetet kialakítva. Mégis az ellenfélnek sikerült vezetést szereznie, így még nagyobb erőket mozgosítottunk és ennek eredményeképpen Molnár Zoltán távolról emelte át a játékszerrel a kapust, ami a kapufát is érintve hullott be a kapuba. A csoport végeredménye az eredmények után. 1. Szigethalom 2. ASI DSE 3. Baracs 4. Jogaplus Fc 5. Mogyoród

Középdöntőben a Barca Academy csapatával kerültünk össze, akik eddig minden mérkőzésüket megnyertek. A mérkőzésen a „Barca” dominált, fegyelmezett védekezésünknek köszönhetően az összecsapás 0:0-as döntetlen utáni büntetőkkel a későbbi torna győztes csapat „Barca” bizonyult szerencsésebbnek.

A helyosztók alsóágon folytatódtak tovább számunkra.

A házigazda Balatonlelle csapatával kerültünk össze, ahol tudtuk, nagyon nehéz dolgunk lesz az hazaiakkal,ráadásul meleg is volt. Ekkor már az 5 mérkőzés is sok energiát kivett a srácokból, de a fejek tiszták maradtak és jól koncentrálva játszottunk. Szabadrúgást végezhettünk el, amit Bedő Márton adott be, Vidinszki Vazul fejelt be. Majd Gémesi Gyula ment el a jobb oldalon, beadását pedig Mollnár Kristóf fejelte a kapu hosszú oldalába. Ezután a hazaiaknak már csak a szépítésre maradt idejük/erejük, a vége Balatonlelle-ASI DSE 1:2. Így kialakult, hogy az 5.helyért a PVSK csapata ellen kell megküzdeni a még mindig veretlen csapatunknak.

Ekkor már két meghatározó játékosunk sérülés miatt nem tudott játszani (Polonkai Zsombor, és Molnár Zoltán, jobbulást kívánunk nekik). A helyosztón így is sikerült magabiztosan helyzeteket kialakítva, az ellenfél kontratámadásait megsemmisítve játszani. A gólt egy bal oldali támadás eredményezte, amit Mollnár Kristóf -Farkasházy Dániel játszott ki Somlai Leventének, aki középre passzolt, ahol Gémesi Gyula érkezett megelőzve védőjét és a kapust szerezte győztes gólunkat.

Így csapatunk az 5. helyet szerezte megveretlenül 4 győzelem 3 döntetlen 9 rúgott 2 kapott gólaránnyal.

Borgulya Tamás a csapat edzője így értékelte a versenynapot:

„Nagy gratulációt érdemelnek a srácok végig a nap folyamán megfelelő mentalítással a megbeszélt taktikai dolgok betartása mellett játszottak. Fontos volt, hogy játékelemeket éles helyzetben gyakorolni tudjuk. A csapat az ellenfeleken kívül a nagy hőséggel is megküzdött és szerencsére mindenki jól van.

Külön köszönetet szeretnék mondani a szülőknek, akik egésznap segítségünkre voltak mindenben! 😊”

A tornán résztvevő játékosok:

Weiszgáber Enzó

Bíró András

Vidinszki Vazul

Gémesi Gyula Áron

Szabó Richard Dávid

Mollnár Kristóf

Polonkai Zsombor

Molnár Zoltán Viktor

Tóth Simon Péter

Stollár Bendegúz

Bődi Dominik

Somlai Levente

Bedő Márton

Farkasházy Dániel Zsigmond

Szép volt fiúk, csak így tovább! 

Hajrá ASI!