Egyesületünk három korosztályának öt csapata egy Balatonfenyvesi edzőtáborral színesítette felkészülését a 20/21-es szezonra. A csapatok egy hetet töltöttek a Balaton parton, ahol az edzések mellett a csapatépítésen volt a hangsúly. Az edzőtábort edzőink értékelték:

Tövisháti Zsombor (Serdülő, U16): „Minden szempontból nagyon hasznos 5 napot töltöttünk Balatonfenyvesen, folytattuk a Budapesten megkezdett munkát. A fiúk 13 edzésen vettek részt, sokat dolgoztak együtt. Az edzőtáborban elsősorban képességfejlesztő edzéseken vettek részt, de technikai és taktikai elemek gyakorlása is szerepelt az edzéstervben. A felmerülő hiányosságok javítása és a 2006-os korosztályból feljátszó játékosok beépítése a következő hetek feladata lesz. Nagyon jól éreztük magunkat Balatonfenyvesen, bízom benne, hogy a 2020/2021 bajnoki szezon sok örömet tartogat csapatom számára.”

Nagy Ádám (U14): „Az öt nap alatt összesen 13 edzésen vettek részt a srácok. Az állóképesség- és erőfejlesztés mellett nagy hangsúlyt fektettünk a labdás technikai feladatok gyakorlására is. Az edzésmunkával és a hozzáállással egyaránt meg voltam elégedve. Szerencsére az idő is kedvezett nekünk, így a szabadidőnkben a Balatonban le tudtuk hűteni magunkat. A következő hetekben sok edzőmeccset fogunk játszani, és a technikai elemek csiszolása mellett az alapvető taktikai feladatokra is hangsúlyt fektetünk.”

Szőcs Eszter (U13): „A nyári felkészülés második hetét Balatonfenyvesen töltöttük, ahol 5 nap alatt 13 edzésen vettek részt a gyerekek. A reggeli futás mellett, a termi edzéseken a képességfejlesztés és labdás ügyességfejlesztés került előtérbe, míg a szabadtéri edzéseken lehetőségük nyílt, a homokon történő mozgások után elsajátítani a strandkézilabda fortélyait. Az edzések mellett csapatépítés szempontjából is nagyon hasznos volt az együtt töltött idő. Remélem, hogy a bajnokságra is megmarad ez a lendület, a munkamorál, és így egy sikerekben, örömökben gazdag bajnoki évben lesz részünk.”

További jó felkészülést kívánunk a csapatoknak és sikeres szezont! 

Hajrá ASI!