Kézilabdásaink is aktívan edzettek az elmúlt hetekben, ami komoly kihívás elé állította mind edzőinket, mind pedig játékosainkat. Lássuk, hogy látták ezt az időszakot.

Király Julietta – Lány U13
Az elmúlt 2 hónapban nagy kihívást jelentet a heti edzésprogramok elkészítése a gyerekek számára. Igyekeztem mindenki által könnyen és hatékonyan végre hajtható feladatokat kitalálni, amit otthoni körülmények között is el lehet végezni. Mivel az edzések helyszíne a nappali, folyosó vagy éppen egy kis udvar lett, próbáltam kis hely igényű, de mégis érdekes gyakorlatokat küldeni a gyerekeknek. Az edzések nagy része erősítő és állóképesség fejlesztő jelleggel bírt. Ezeket színesítettem koordinációs és labdaügyességi feladatokkal minden héten. Szerencsére a hetek múlásával egyre több szakmai anyag került fel az internetre és ennek köszönhetően egyre szórakoztatóbbá és érdekesebbé tudtam így tenni az elvégezendő gyakorlatokat. A gyerekektől folyamatosan kapom a visszajelzéseket képek és videók formájában. Nagyon nehéz nekik is, hisz az elmúlt időszakban nem nagyon látták egymást és egyénileg kell edzeniük, amihez nem voltak hozzászokva. De szerintem jól veszik az akadályt. Már nagyon hiányzik mindenkinek a közös edzés. Úgy tűnik ez hamarosan lehetséges lesz, bár kis csoportokban, de el tudjuk kezdeni ismét az edzéseket. A gyerekek és én is várjuk már azt a pillanatot, mikor személyesen is találkozhatunk egymással.

Köszönöm a gyerekeknek a kitartó otthoni munkát a szülőknek pedig a türelmet és a támogatást!
Csak így tovább! Hamarosan találkozunk!

Gálfalvi Zsuzsanna – Lány U14

Az U14-es csapat tagjai az eltelt időszakban távedzéseken vettek részt. Az edzésterveket a csapat zárt facebook csoportjába töltöttem fel, ott láthatták a feladatok videóit is. A szülőktől kapott visszajelzések szerint a gyerekek várták a feladatokat. A március 16-a óta eltelt időszak elején főleg képességfejlesztő feladatok szerepeltek a programban, az utóbbi időszakban már a labda is előkerült. A feladatokat úgy válogattam össze, hogy egy szobában is elvégezhetőek legyenek. A biztonsági előírások betartása mellett a gyerekek kijártak futni, akik megtehették, az előírt feladatokat is szabadtéren végezték. Bakos István a kapusok számára állított össze feladatsorokat. Az általunk küldött feladatokon kívül, lehetőségeikhez mérten kerékpároztak, kirándultak. Akinek volt lehetősége otthon, kapura lövést gyakorolt az udvaron. A leállással a csapatsport lényege veszett el. Nehéz feladat volt távolról motiválni a gyerekeket – ez hosszabb időszak volt, mint a szokásos nyári pihenőjük. Mindenki egészséges, a kapott jelzések szerint nagyon várják a mielőbbi kezdést, természetesen az előírások szigorú betartása mellett.

Gálfalvi Áron – Lány U15

Az Angyalföldi Sportiskola és DSE, LU-15-ös korosztálya, kilencedik hetet zárta az online úton végzett edzésprogramokkal. Szerintem mindenki számára egy igen szokatlan és rendkívüli helyzetbe, vagyunk kényszerítve a vírus által. Ilyen hosszú ideig, még sosem kellett folyamatosan, online programmal ellátni és edzeni egy csapatot. A csapat tagjai rendben vannak és egészségesek. A visszajelzések alapján, a hét elején kiküldött edzésprogramok mindenkihez eljutottak, és remélhetőleg el is végezték. Bakos István a kapusok munkáját külön összeállított feladatokkal segítette. A csapat számára az edzésprogramokat, a közösségi média csoportunkon keresztül juttattam el. Az első négy hétben, többnyire erősítő feladatok voltak, ötödik héttől kerültek elő a labdás gyakorlatok is. A csapat számára egységes edzéstervet állítottam össze. Eleinte egyszerűbb feladatokkal, majd fokozatosan haladva a bonyolultabbak felé, próbáltam változatossá tenni a gyerekek
otthoni edzésmunkáját. Volt ahol sikerült videó anyagot is csatolni, és azzal színesebbé tenni az elvégzendő feladatokat, gyakorlatokat. Az összeállításnál figyelembe kellett vegyem, hogy a feladatok egy szobányi területen is elvégezhetők legyenek. Minden edzés végére futó feladatot is kaptak. Remélhetőleg, a következő hét közepétől már sikerül kisebb csoportokban elkezdeni az edzéseket a szabályok betartásával, és lassan visszatérünk a megszokott kerékvágásba.

Köszönjük a beszámolókat, hamarosan már a pályán edzhetünk újra! Hajrá ASI!!!