Godova Gábor Sportszakmai Igazgató

A megváltozott oktatási rend, ez, az új élethelyzet számtalan kihívást támaszt
most a gyerekek elé. Egyszerre kapnak viszonylag nagy szabadságot, amivel az jár, hogy míg eddig a külső szereplők, körülmények szabták meg nagyobb részben, hogy hogyan kell az idejüket beosztani, mikor hol kell lenni és mit kell csinálni, most a kapott napi feladatok és konzultációk mellett, a rendelkezésükre álló időket is nekik kell beosztani, menedzselni, ami komoly kihívást, feladatot és lelki megterhelést jelent számukra. Egyszerre csábító a szabadság, de ugyanakkor hatalmas felelősséggel jár, ami számtalan veszélyforrást rejt.
A gyerekekkel és szüleikkel a korosztályokra kialakított classroom-on, a már
régebb óta működő zárt facebook-on és a csoportoknak létrehozott email-en
tartjuk a kapcsolatot. Nehezen indult be a kommunikáció, de egy-két nap után
az edzők, és a gyerekek, a szüleik segítségével egyre jobban együtt tudnak működni. Próbáljuk minél változatosabb feladványokkal, mérkőzés elemzésekkel színesíteni a szárazföldi edzést, és próbáljuk valamelyest pótolni a számunkra eddig elengedhetetlen vízi foglalkozásokat.

2005-2006-os korosztály Szilvasán Bence, Tamás Gergely

A kialakult helyzetre reagálva otthon végezhető edzésanyagokat készítettünk a gyerekeknek. A youtube-ról, vagy a saját felvett mérkőzéseinkről adunk feladatokat a gyerekeknek. Ezek a feladatok vagy taktikai, vagy elemzésekből állnak. Ezen felül kaptak még teszteket, kérdőívet, vízilabdával kapcsolatos kvízt is, amit a szülőkkel együtt kis kutatómunkával tudnak kitölteni. Ez a helyzet a gyerekeknek nagyon furcsa, a szülőknek pedig egy igazi kihívás, hogy az iskolai feladatok után még az edzéseket is beiktassák a gyerekek napjaiba. Remélem, hogy a kezdeti nehézségek után, mindenre lesz idő, és a leírt edzéseket mindenki el tudja végezni. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a gyerekekkel és a szüleikkel.

2007-es korosztály Mészáros Kitti

A gyerekekkel és szüleikkel a korosztályokra kialakított classroom-on keresztül tartom a kapcsolatot. Kezdetben a gyerekek, és számomra kialakult nem szokványos helyzetre kellett megoldást találni. Pár nap elteltével mindenki hozzászokott, és alkalmazkodott az új oktatási módszerhez, és mára már gördülékenyen mennek az otthoni edzések. Erősítő, nyújtó gyakorlatokat készítek a gyerekek számára, amit a helyes végrehajtás érdekében ábrákkal, vagy videó anyaggal illusztrálok. Minden napra kapnak két kvíz kérdést, ami vagy a vízilabda történetéből, vagy szabályismeretből áll.

2008+-as korosztály Potocska Marcell, Derts Szilvia

A kialakult helyzet óta a szülőkkel folyamatos kapcsolattartás mellet alakítjuk ki az edzéseket. Korosztályunk számára kiadott edzéstervben az elvégzett feladatok nagy részét játékosság jellemzi, melyeket az otthoni légkörben is könnyen el tudnak végezni. A gyerekek a kiadott feladatokat a csoport számára létrehozott classroom-on kapják. Vagy itt vagy a szintén most létrehozott email-es csoportba kapjuk az elvégzett elméleti kérdésekre a válaszokat. A minden napra elküldött otthon elvégezhető gimnasztikai, nyújtó, és ügyességi feladatokat a szülők felügyelik.

Köszönjük szépen a lelkiismeretes munkátokat, hogy alkalmazkodtok a kialakult helyzethez. Reméljük, hogy mihamarabb csobbanhat a víz és újra a megszokott „környezetben” edzhettek. Hajrá ASI!!!