Ambruska Péter edzőnk beszámolója:

A gyereknek téli kiegészítésként futsal bajnokságba neveztünk be. Azt gondolom ez mindenféle szempontból hasznos a srácoknak. Az igazsághoz viszont hozzá tartozik, hogy ez egy teljesen más sportág mint a futball. Éppen ezért a nagypályás edzések idejéből erre nem is áldozunk, nem is veszünk el a gyerekektől. Bár a kedd-csütörtöki edzéseken sok hasonló elem fordul elő, mert ott elsősorban az 1v1-4v4 játékhelyzetek gyakoroljuk létszámazonos, hátrányos és előnyös variációkban. Mindemellett azt mondom mi nem futsalozunk, terem focizunk. Előre begyakorolt forgásokat, variációkat, kapussal félpályázást és ehhez hasonlókat nem gyakorolunk be. A csapatot 3 részre osztottuk, vannak akik az U13 D és F csoportban szerepelnek, lesznek akik Bagyinszki Kristóf edzőkollégám csapatát fogják erősíteni. Így mindenkinek jut majd elég játéklehetőség.

A D csoportos csapatunknak sajnos az első forduló nem sikerült jól, kapus hiányában forgó kapussal játszottunk. Emellett olyan napot fogtunk ki amilyet szerintem a pályafutásom alatt nem tapasztaltam. Jól fociztunk, rengeteg ziccerünk volt de szinte mindent kihagytunk, vagy ellenfeleink kapusai olyan napot fogtak ki amit évente 2-3szor lehet maximum. És ha ez nem lett volna elég ellenfeleink elég kemény faltokkal, belemenőkkel, palánkra kirepítésekkel „kínálgattak” minket amiben a játékvezető sporttárs annyira partner volt hogy miután a gyerekek nem bírták cérnával és bevallom én sem, ki tudott engem is állítani…. Így sajnos 3 vereséggel indultunk, de lesz ez majd jobb is, ebben biztos vagyok.

Az F csoportos csapatunk túl van már két fordulón is, az eddigi 4 mérkőzésből 3 győzelem 1 vereség a mérleg, bár hozzá tenném hogy a csoport alsó felével találkoztunk eddig. Az igazán jó és fizikális ellenfelek majd eztán jönnek. Viszont ez semmit nem von le a csapat érdemeiből. Minden meccsen gyorsa, attraktívan, tetszetősen, kombinatívan és gólra törően játszottak. Ennek eredménye nem kevesebb mint 18 feletti gólarány, és 9 pont, valamint több mesterhármas és duplázás mérkőzéseken belül. Emellett Zénó remek bravúrokkal és kapusteljesítménnyel zárja hátul a csapat sorait. Gratulálok a srácoknak, egy igazán kemény forduló vár még ránk, de állunk elébe, nem az eredményesség hanem amit látok a pályán, az az igazán fontos.

Akik az U15-ös csapattal fognak futsalozni, nem léptek még pályára, de biztos vagyok benne hogy szépen helyt fognak állni.

Hajrá ASI!!!!