ASI DSE - U9-es labdarúgóink a 4. helyet szerezték meg az I. Dunamenti Gálán

Szombaton U9-es csapatunk részt vett az I. Dunamenti Gálán, ahol kemény küzdelmek árán bezsebelték a 4. helyet. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen ebben a hihetetlenül erős, 32 csapatos mezőnyben kimagaslóan nagy szó bekerülni a torna 4 legjobb csapata közé, Somfai Áron pedig a torna all star csapatába is bekerült. Zsimala György, a csapat edzőjének beszámolója következik.

Csoportelsőként jutottunk a döntőbe

Már a csoportból való továbblépés is óriási bravúrt jelentett volna, hiszen két akadémia és egy tehetségközpont csoportjában nem kis kihívás várt a gyerekekre. A fantasztikus kifejezés kijár nekik, hiszen nem csak egy becsületes helytállásról beszélhetünk, hanem veretlen csoportelsőségről. Nagyon nagy melót raktak bele a gyerkőcök ebbe a három mérkőzésbe, különösen a DVSC elleni utolsó derbi marad emlékezetes, ahol egy hihetetlen fordítás eredményeképpen kerültek a csoport élére. Ezen a meccsen elképesztő küzdeniakarással léptek pályára a srácok és az ellenfél hihetetlen nyomása ellenére sem törtek meg, hanem előbb kiküzdőtték az egyenlítést, majd tartva a tempót, óriási párharcban szó szerint megharcoltak a győzelemért. Ezen a tornán a mezőnyt megnézve a legjobb 16 csapat közé bekerülés már felért egy győzelemmel. A 8 közé jutásért teljesült egy vágyunk, hogy egy külföldi csapat ellen is kipróbálhassuk magukat: a szerb FK Cukaricki csapata ellen talán a torna legszebb játékával jeleztük, hogy nem a véletlen műve, hogy jelen van a csapat. Remek támadásépítések, szép labdakihozatalok, remek egyéni és csapatjáték és elképesztő gólok eredményezték az újabb sikert.

A legjobb 4 közé jutásért partneregyesületünk, a III. Kerületi TVE csapata várt ránk, akikkel a selejtező tornán vívtuk a döntőt, sikeresen. Látszódott a srácokon, hogy a tét nem nyomja őket és ezt a pályán egy újabb elképesztő teljesítménnyel bizonyították. A jó kapusteljesítmény, a stabil védekezés és a hatékony támadásbefejezés az újabb győzelmet jelentette. A torna 4 legjobb csapata közé bekerülni ebben a hihetetlenül erős, 32 csapatos mezőnyben kimagaslóan nagy szó és eredmény egyesületünk életében.

A későbbi győztes PMFC csapatától 2-0ra kikapni nem szégyen, sőt! A mi szintünkön ez az eredmény is pazar, hiszen nem játszottunk alárendelt szerepet, igencsak megnehezítettük a tornagyőztes döntőbe jutását.

A bronzcsatában aztán egyetlen gól döntött az FTC javára, ami megint csak azt mutatja, hogy nem érdemtelenül jutottak el idáig játékosaink. Bár szomorúak voltak (érthetően), de nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert ebben a mezőnyben nem csak helyt álltak, de megmutatták, hogy egy ilyen kicsi műhelyben, mint az ASI is, lehet jó munkával, megfelelő hozzáállással, nem célfocival eredményt felmutatni. A torna all star csapatába Somfai Áron került be, a csapat sikerét pedig még jobban aláhúzza, hogy két U8-as korú játékos is aktívan kivette a részét és teljes mértékben felnőttek a feladathoz.

Ez a siker nem jöhetett volna létre a szülők nélkül, akik óriási szurkolással csodálatos hangulatot teremtettek a mérkőzések alatt. Köszönjük a mai napot és az egész éves támogató hozzáállást. Összegzésként elmondható, hogy ez a „kis” ASI nagy napja volt, mert ilyen összetételű (nemzetközi) tornán, remek játékkal és hozzáállással jelezték, hogy az utánpótlás térképen ők is jelen vannak. Köszönjük nekik és a szülőknek is ezt az élményt!

Eredmények

Gödöllő SK- ASI DSE 0-2
Szeged-Csanád Grosics Akadémia-ASI DSE 1-1
ASI DSE-DVSC 3-1
ASI DSE- FK Cukaricki 3-0
ASI DSE- III.Ker. TVE 3-0
ASI DSE- PMFC 0-2
FTC-ASI DSE 1-0

Az U9-es csapat és edzőik

A csapat tagjai: Klész Kíra,Schweitzer Vili,Soós-Sági Dávid, Katona Bálint, Somfai Áron, Nikiforov Demid, Molnár Ábel, Molnár Márk, Máté Dani
Edző: Zsimala György
Kapusedző: Détári István

Fotók

Gratulálunk a csapatnak és edzőiknek!

Hajrá ASI!