ASI DSE - Elindult a kajak-kenu & SUP versenyszezon Masters versenyzőinknek is

A Masters kategóriában versenyző sportolóink számára is elindult a versenyszezon a Hazai Vizeken szabadidős maraton versenysorozat Mosoni-Duna Beevezés nevű évadnyitó rendezvényén, melyet Győrben rendeztek 2024. április 20-án.

Bár a versenyengedélyük még nem aktív, Maléth Julianna és Kolb Tamás már hivatalosan is az Angyalföldi Sportiskola Kajak-Kenu Szakosztályának tagjai lettek. Adódott a lehetőség, hogy megmutassák az új, ASI-s pólóikat a mezőnynek, ezért elutaztak Győrbe erre a versenyre. Itt az extrém 74 és 45 km-es távok mellett a klasszikus hosszú és rövidtávú megmérettetést is lehetett választani. Sportolóink a hosszútávnak nevezett 16 km-en indultak el Dunaszegtől Győrig, mivel már tavaly is ezzel kezdték az idényt. Ez a megmérettetés jó felkészülésül szolgált az egy hónap múlva tartandó Maraton OB-ra.

Az időjárás a tavalyinál hűvösebb és szelesebb arcát mutatta. A mezőny egy részének ez még hűvös volt, ezért az előnevezettek közül többen otthon maradtak, de mivel sportoink egész télen eveztek, nekik ez nem jelentett gondot. Így is 309 hajóegység indult, ebből 131-en az általuk is választott hosszú távon. Maléth Juli a merev deszkás SUP, Kolb Tamás pedig a felfújható SUP hajóosztályt választották. Mindketten megharcoltak a sok kajakos által keltett hullámokkal, de végül sikerült a dobogón végeznik: Juli a 3., Tamás pedig az 1. helyen végzett a maga kategóriájában.

Gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk nekik!

Hajrá ASI!