ASI Kézilabda - U16-os kézilabda csapatunk felülkerekedett az Esztergomi Vitézek RAFC csapatán

U16-os kézilabda csapatunk 37:22-re győzte le az Esztergomi Vitézek RAFC csapatát 2023. szeptember 27-én. Mutatjuk az FU16 II. osztályú bajnokság újabb mérkőzésének részleteit!

Esztergomi Vitézek RAFC – ASI DSE
Bajnokság: FU16 II. osztály – B csoport, 3. forduló
Edző: Tövisháti Zsombor
Időpont: 2023. 09. 27.
Helyszín: Suzuki Aréna, Esztergom
Eredmény: 22 – 37 (10 – 15)
Kapusok: Ránits Erik
Rózsavölgyi Szabolcs
Simó Róbert
Csapattagok
és lőtt gólok
száma:
Vladár Miklós
Burány Mihály 7
Psáder Domonkos 1
Rabb András 6
Szabó Mátyás 1
Kulcsár-Szárisz Bence 2
Berecz Gábor 5
Sike Roland 7
Dombai Ottó
Szabó Levente 3
Aranyos Szilárd
Vladár Barnabás 3
Szabó Milán

Tövisháti Zsombor, a csapat edzőjének beszámolója:

A mérkőzést megelőzően délelőtt egy átmozgató edzéssel készültünk az aktuális ellenfelünkre. Hasznos foglalkozás volt, tudtunk finomítani a játékunkon és új taktikai elemek elsajátítására is volt lehetőségünk. Játékosaim számára nem győzöm hangsúlyozni a bemelegítés fontosságát és azt, hogy megfelelő hőfokon kezdjük el a mérkőzést. Jól bizonyítja, hogy a 10. percben 1:6-os vezetésnél a hazai csapatnak időt kellett kérnie, mert nem talált ellenszert határozott védekezésünk és Rózsavölgyi Szabi kapusteljesítménye ellen. Ellenfelünk védekezést váltott, ami picit minket zavart meg jobban, azonban gyorsan alkalmazkodunk a taktikájukhoz, és a padról érkező játékosok jól szálltak be a mérkőzésbe. Ennek eredményeképpen tudtuk tartani előnyünket az első félidőben.

A félidőben kértem csapatomat, hogy növeljük a játékunk tempóján, több labda nélküli mozgással, hogy zavart okozzunk a hazaiak védekezésében. A második játékrészben a több jó egyéni teljesítménynek és jól összeállt védekezésünknek köszönhetően előnyünket növelni tudtuk. A mérkőzés utolsó szakaszában lankadt a figyelmünk és fegyelmezetlenségünket kihasználta az ellenfelünk, az utolsó 5 percet 3:0-ra megnyerte. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, egy újabb lépéssel közelebb kerültünk a kitűzött céljaink felé. Köszönjük az Esztergomba is elkísérő szülői „B” közép biztatását, sokat jelent a srácoknak!

Október 7-én 13:00-tól a Balassagyarmat csapata ellen fogunk játszani a Vasas edzőcsarnokban, gyertek el minél többen szurkolni a fiúknak! Hajrá ASI!