Kézilabda - FU14-es csapatunk feljutott az I. osztály felsőházába

A fiú U14-es kézilabdacsapatunk a gyermekbajnokság I. osztályának felsőházában folytathatja a tavaszt, ahol az ország 7 legjobb utánpótlás csapata mérkőzik meg egymással a bajnoki győzelemért!

Bokros Tamás a csapat edzőjének rövid összefoglalója:

A 2022/2023-as szezonban a B jelzésű csoportban kezdtük meg az U14-es fiú I. osztályú bajnokság küzdelmeit, ahol az alapszakaszban a Kézi UP PLER, Ferencváros, Eger, Szigetszentmiklós, XVI. ker. KMSE és a KSA Budapest csapataival kellett megmérkőznünk.

A fiúk kiegyensúlyozott és jó teljesítményt nyújtottak végig, mi szereztük a legtöbb gólt a csoportban, 12 mérkőzésen összesen 367 gólt szerezve. Két nagy vetélytársunk közül a Ferencváros csapatát sikerült 2-szer is legyőzni, a Kézi UP PLER csapata ellen pedig 2 szoros mérkőzésen szereztünk 1 pontot. A többi ellenfelünket magabiztosan, szép játékkal és nagy gólkülönbséggel sikerült legyőznünk.

Összesen 12 mérkőzést játszottunk az alapszakaszban, ebből 10 alkalommal győzelemmel hagytuk el a pályát, 1 döntetlen és 1 vereség mellett. Összesítésben 21 megszerzett ponttal a 2. helyen jutottunk tovább a Kézi UP PLER csapat mögött. A felsőházba 3 csoportból kvalifikálták magukat a csapatok az alapszakasz csoportküzdelmei alapján, minden csoportból az 1-2. helyezett csapat jutott be automatikusan, illetve összesítésben a három csoport közül a legjobb csoport harmadik helyezettje. A felsőház hétcsapatos mezőnyét rajtunk kívül a Telekom Veszprém, az OTP Bank-Pick Szeged, a Kézi UP PLER, a Simontornyai KK, a Gyöngyösi KK és a Ferencváros TC képviseli majd.

Úgy gondolom, ebben a mezőnyben már mindegyik mérkőzés rendkívül nehéz lesz, viszont nem féltem a csapatot, ha a jobbik arcunkat mutatjuk, bárki ellen lehet esélyünk a pontszerzésre. Szeretném, ha a fiúk élveznek a játékot és büszkén lépnének pályára minden mérkőzésen.

Gratulálok a csapat minden egyes tagjának a felsőházba jutáshoz és köszönöm a szülőknek, hozzátartozóknak a mérkőzéseken való lelkes szurkolást és biztatást!

Képek a csapatról

 A nagyszerű csapatképeket Milcsevics Melinda készítette, akinek ezúton is köszönjük, munkájáért hálásak vagyunk!