ASI DSE Labdarúgás - Remekül szerepeltünk az MTK Partneregyesületi Tornákon

Novemberben az MTK Budapest csapata által megrendezett korosztályos Partneregyesületi Tornákon vettünk részt, ahol fiatal játékosaink számot adhattak tudásukról és szembesülhettünk azzal is, hogy egyénileg, illetve csapatként, egy erős megmérettetésen hogyan tudjuk felvenni a versenyt, hogyan reagálunk bizonyos játékhelyzetekben és mennyi küzdeni akarás és kitartás van focistapalántáinkban.

Nagy Kristóf értékelése az U10-es tornáról

2022. 11. 09.

Egy nagyon jó szervezésű és hasznos tornán vehettünk részt. Az MTK U10-es csapatával kezdtük meg a tornát, ahol kijött az a különbség, aminek egy elit akadémiával szemben ki kell jönnie. A gyerekek megtapasztalhatták, hogy milyen szintre lehet és kellene eljutni. Külön pozitívum, hogy az egész tornán csak mi szereztünk gólt ellenük és azért még 2-3 lehetőségünk volt a mérkőzésen.

A többi csapattal fel tudtuk venni a versenyt, sőt, a Budakalász és a Jászfényszaru VSE csapata ellen sikerült győzelmet aratnunk. Az egyik mérkőzésen Gémesi Viola megsérült, így egy rövid ideig emberhátrányban kellet játszanunk, de ő nem hagyta cserben a csapatot és összeszorított foggal visszaállt. Sajnos a Pápa csapata ellen kikaptunk így az 5. helyért játszhattunk. A Dunakeszi csapatával mérkőztünk meg a helyosztón, de sajnos alulmaradtunk, pedig mi szereztük meg a vezető találatot.

Ettől függetlenül elégedett voltam a csapat teljesítményével, bár egy kicsit hiányérzetem van, mivel nem tudtuk felmérni a csapat valódi erejét. Több meghatározó játékosunk sajnos nem tudott részt venni a tornán és csere nélkül voltunk. Ha egy bő kerettel el tudunk jönni, akkor akár a 3. helyet is megszerezhettük volna.

MTK Partneregyesületi Torna - ASI DSE Labdarúgás U10

Csontos Ádám értékelése az U11-es tornáról

2011. 11. 16.

Az első mérkőzést a hazai csapattal, az MTK-val játszottuk, ami meglepően jól sikerült, szinte partiban voltunk velük, de végül 1-0 ra kikaptunk. Tavaly ilyenkor ez az eredmény 4 vagy talán 5 volt. Ezután a meccs után éreztem, hogy talán lesz keresnivalónk ezen a tornán.

A következő meccset a jó erőkből álló Budakalász ellen játszottuk, ahol egy hatalmas csatában 1-0-ra diadalmaskodtunk. Ezután jött a Pápa, akikkel 1-1 es döntetlent játszottunk és végül a Balassagyarmat. Ezen a meccsen azt kértem a srácoktól, hogy a szokottnál jobban támadjunk le, hiszen a továbbjutáshoz fontos volt a nagy gólkülönbség! Úgy gondolom, ezt remekül csinálták, mert sikerült 13 perc alatt 5 gólt szereznünk. Így a csoportból a második helyen jutottunk tovább és a 3-4. helyért játszottunk a Dunakeszi csapata ellen. Sajnos ezen a mérkőzésen 1-0-ra kikaptunk, de eljutottunk 2 kapufáig, illetve 2 ajtó-ablak ziccert is kihagytunk. Egy döntetlent mindenképpen érdemeltünk volna, ami után egy jó büntetőparbajban eldőlhetett volna a helyezés.

Hatalmas gratula a srácoknak, ebben az évben ez volt az a teljesítmény, ami bennük van, de valamiért eddig nem tudták kihozni magukból. Erre tudunk építkezni, remélem, nem térünk le erről az útról. Plusz pozitívum, hogy Sásik Áron kapta a torna legjobb kapusa díjat!

Zsimala György értékelése az U8-as tornáról

2022. 11. 20.

Nagy kedvvel vágtunk neki a megmérettetésnek, ötletes, bátor focival rukkoltunk elő. Csapatunk erejét az is megmutatta, hogy a csoportmérkőzéseket kapott gól nélkül, végig győztesen teljesítettünk. Ennek ellenére nem az eredményesség, hanem a mutatott játék miatt voltam büszke a gyerkőcökre, mert egyénileg is megmutatták, hogy jó barátságot ápolnak a labdával, képesek küzdeni, kisegíteni egymást és akár védekezésben, akár támadásban tudják alkalmazni a tanultakat.

Igaz, a helyosztón a döntőbe jutásért folytatott küzdelemben már a fáradtság is közrejátszott, hogy nem folytattuk a győztes szériánkat, de a bronzmérkőzésre újra összekapta magát a társaság és óriási küzdelemben, újra dominálva sikerült a 3. helyet megszereznünk. Csapatunk minden játékosa kitett magáért, de külön büszkeség, hogy kapusunk, Klész Kíra megkapta a torna kapusa elismerést. Nagy dicséret illeti a gyerekeket, örülök, hogy így ők is tapasztalhatták, hogy az edzéseken befektetett energia és munka hogyan tud érvényesülni.

Összességében elmondható, hogy egyesületünk jól szerepelt a tornákon és sikerült néhány tehetséges játékosunknak felhívnia magára a szakemberek figyelmét. A tornákon a jó játék mellett kiemelkedően büszkék vagyunk a két díjazott kapusunkra is.

Détári István kapusedző értékelése

Az MTK Partneregyesületi Tornáin két ASI kapusnak is sikerült elnyernie a legjobb kapusnak járó elismerést. Sásik Áron az U11-es, Klész Kíra az U8-as mezőnyben végig együtt élve a játékkal, magabiztos védésekkel, jó lábbal való játékkal győzte meg az MTK-s edzőket, megfigyelőket. Ez egy nagyon jó elismerés mind az egyesület, mind a kapus szekció számára. Büszkék vagyunk rájuk!