Az ASI DSE Büszkesége - Lévai DánielLévai Dániel

Született: Budapest, 2004. 10. 22.
Jelenlegi egyesület: Aramis SE (futsal)
Poszt: szélső, center

Lévai Dani, korábbi játékosunk lassan már felnőtté válik, betölti a 18 éves kort. Már kisebb korában is kitartó, harcos mentalitás és megalkuvást nem tűrő küzdőszellem jellemezte. Természetesen még többször kellett őt motiválni egy-egy nehezebb periódusban, de amint felpörgött, mindig számíthattunk rá. Bár a nagypályás labdarúgást abbahagyta, a futsalban megtalálta a helyét, és már fiatalon felnőtt magyar bajnoknak vallhatja magát, és még sok eredményes év áll előtte.

Mikor, hány éves korodban kezdtél el focizni?

5-6 éves koromban kezdtem el az óvodában focizni. Itt tetszett meg először ez a sport és utána már a rabja maradtam.

Mikor és mely egyesületekben játszottál ez idáig?

A Baráti Bőrlabda FC-ben kezdtem, majd 2014-ben az ASI Dinamo Star SE csapatához kerültem. Az ASI-s évek után 2018-ban a Pénzügyőr SE-hez (nagypálya) és a Dunakeszi Kinizsihez (futsal) igazoltam. Majd 2019-ben az Aramis SE-hez (futsal) kerültem. Tavaly pedig úgy döntöttem, hogy már csak a futsallal fogok foglalkozni.

Melyek voltak a legfontosabb mérföldkövek/fordulópontok az eddigi pályafutásodban?

Az első nagyobb fordulópontnak a Dunakeszire való igazolást tekintem. Itt tudtam igazán elmélyedni a futsalban és magasabb szintre vinni a tudásomat. Mérföldkőnek az Aramis-hoz való igazolást, a velük elért első bajnoki címemet és a felnőtt csapatba való meghívást tekintem.

Minek, kinek köszönheted, hogy eddig jutottál labdarúgásban?

Elsősorban a szüleimnek és a családomnak köszönhetem. Folyamatosan támogattak, edzésre és meccsekre vittek, nagyban hozzájárultak, hogy eddigi céljaim beteljesüljenek. Másodiknak az elhivatottságomnak, kitartásomnak és a sport felé irányuló szenvedélyemet mondanám. Nem utolsó sorban az edzőimnek, akik tanítottak, fejlesztettek, motiváltak: Zsimala Györgynek, Szentkatolnay Miklósnak, Kénoszt Ferencnek, Szente Tamásnak és Moga Lorántnak.

Milyen emlékeid vannak az ASI-s évekről?

Rengeteg emlékem van, a legtöbbet még máig is felemlegetjük. Vannak volt csapattársaim, akikkel máig tartom a kapcsolatot és olyan is van, akivel még mindig együtt focizok. A fejlődésemben is nagy szerepet játszott, hisz itt sajátítottam el az alapokat.

Miért ajánlanád másnak is a focit, mint választható sportágat és miért ajánlanád, mint egyesületet az ASI-t?

Nagyon sok mindent megtanított, mint például a közös munkára másokkal, az alázatra, a kitartásra. Segített a szürke hétköznapok átvészelésében és segített a problémákkal való megbirkózásban is, legyen az iskolai vagy magánéleti.

Az ASI egy remek nevelőegyesület minden focizni vágyó fiatal számára. Nagyon jó az edzések hangulata és rengeteg meccs lehetőséget nyújtanak, de nincsen rajtad eredménykényszer. Mindenki a saját ütemében tud fejlődni és nem kell magát máshoz hasonlítgatnia.

Dani eredményei:

  • 3-szoros Fiú Futsal I. osztály bajnok
  • Országos U15-ös futsalbajnokság 2. helyezett