Labdarúgás - 2022. márciusi összefoglaló

Márciusban a tavaszi lendület belevitt minket a labdarúgás sűrűjébe: bajnoki mérkőzések, futsal fordulók, Bozsik tornák és fesztiválok, valamint a Kölyökliga is megmozgatta csapatainkat!

U7 (2015/2106)

Márciusban megvolt az idei első Bozsik tornánk, ahol a gólokban gazdag meccseken nagyon bátor játékot láttam a fiúktól. Külön örültem, hogy védekezésben keményen, szervezetten dolgoztunk. Az edzéseken sokat foglalkoztunk a párharcokkal és a sok irányváltásos játékokkal. A srácok nagyon elkötelezettek a labdarúgás iránt, motiváltan dolgoznak minden edzésen.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. márciusi összefoglaló - U7

U8 (2014)

Élménydús hónapon vagyunk túl, az edzések mellett futsal meccseken, edzőmeccsen és Bozsik fesztiválon is megmérethettük magunkat. Az edzések fókuszában a labdás technikai elemek, cselek, irányváltások, fordulások, illetve a játékhelyzetek jó és gyors kivitelezése szerepelt. Öröm volt látni, ahogy hétről hétre meg is mutatkoztak a tanultak a játékok és meccsek alkalmával. A srácok imádnak focizni és éles helyzetekben szerepelni, hisz náluk a legfontosabb a játék. Gólokban gazdag, szoros csatákban vívott találkozókon, sikerrel nyert viadalokon vagyunk túl. A futsal mérkőzések és az edzőmeccs rengeteg boldog pillanatot hozott. Sajnos ebben a hónapban a betegség is megjelent a gyermekek körében, többen kisebb időre kiestek, viszont mosolyogva, lendületben és elszántan várjuk az áprilist.

László Márk, utánpótlás edző

U9 (2013)

Ez a hónap is mérkőzésekben gazdagra sikeredett. Részt vettünk két futsal fordulón, egy Bozsik tornán és egy edzőmeccset is játszottunk a BVSC csapatával. Edzéseken egyre összetettebb feladatokat végzünk, ahol a játékosoknak használniuk kell a fejüket és döntéseket kell hozniuk. Az edzéslátogatottság kiváló volt, szinte minden edzésen teljes létszámmal tudtunk dolgozni.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U10 (2012)

Márciusban az edzéseken 90% körül volt a részvétel. Úgy gondolom, ez egy nagyon szép szám a január és februárhoz képest. A foglalkozásokon sok 4:2 és 5:2 elleni labdatartás gyakorlatot csináltunk, illetve gyakoroltuk a labdakihozatalokat, labda nélküli mozgásokat. Ebben a hónapban volt 2 Kölyökliga szereplésünk, 1 Bozsik fesztiválunk, valamint 4 edzőmeccsünk, úgyhogy elég mozgalmas volt szerencsére ez a hónap!

Csontos Ádám, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. márciusi összefoglaló - U10

U11 (2011)

Az előző hónaphoz képest sokat javult az edzéslátogatottság, illetve az edzéseken is hatékonyabb munkát tudtunk végezni. Jó pár edzőmérkőzés van mögöttünk, ahol mindenkinek igyekeztünk játéklehetőséget adni. Bozsik tornán és Kölyökliga fordulón is túl vagyunk, így szerencsére sok mérkőzés van most a srácok lábában. A sok mérkőzésből sok tapasztalatot gyűjtöttünk, amiket igyekeztünk az edzéseken átbeszélni. Remélhetőleg a jó idő beköszöntével a mi játékunk is egyre színesebb, tudatosabb lesz, hiszen a cél az, hogy az edzésen gyakorlottakat a gyerekek mérkőzésszituációban is el tudják helyezni és alkalmazni.

Zsimala György, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. márciusi összefoglaló - U11

U12 (2010)

Márciusban a tervek szerint tovább folytattuk az edzéseken a játékosok egyéni képességeinek és a csapatjátéknak a fejlesztését, valamint a játékosok együttműködésének kialakítását támadásban és védekezésben egyaránt. A lejátszott 7 mérkőzésen pedig igyekeztük az edzéseken tanult technikai és taktikai elemeket minél többször eredményesen alkalmazni. Ez többé kevésbé sikerült is. A 7 mérkőzésből 4 a BLSZ U13-as bajnokságban játszódott, amelyeken 3 győzelmet és 1 döntetlent értünk el, és ezek mellett játszottunk még 3 edzőmérkőzést az Újpest FC, a REAC és az ASI U14-es csapata ellen. Ezeken a meccseken 2 vereség mellett 1 döntetlen lett a mérlegünk.  Sajnos sok sérülés és betegség hátráltatta a csapatot ebben a hónapban, így az edzéslátogatottság a múlt havi 85%-os szintről 75%-ra esett vissza.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

Labdarúgás - 2022. márciusi összefoglaló - U12

U13 (2009)

A hónap eleje főként a labdaérzékelésről, cselekről, fordulásokról szólt, míg a második fele már inkább a lövésekről, 1:1 és 2:1 elleni szituációkról. Több mérkőzésen vettünk részt, amin bár még sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul, viszont egyre többet is tudtunk kialakítani. Az edzéslátogatottság még mindig nem a legjobb, de örülök az állandó „kemény magnak”!

Gősi Viktor, utánpótlás edző

Labdarúgás - 2022. márciusi összefoglaló - U13

U14 (2008)

Az első teljesen együtt töltött hónap már hozott előrelépést a közös munkában. Egyre jobban megismerjük egymást a fiúkkal és megtaláljuk a hangot a munkához. Az edzéseken a létszámmal már kevesebb a probléma, de érdemben csak három edzést teljesít a csapat nagy része, ami nehezíti a felkészülést. Szerencsére kialakult egy mag, akik komolyan veszik a sportot, és velük egyértelműen lehet tervezni az edzésekre, mérkőzésekre. A szülőkkel való oda-vissza kommunikáción még javítanunk kell, annak érdekében, hogy a mérkőzésekre biztonsággal ki tudjunk állni, és méltósággal képviseljük az egyesületet. Továbbra is köszönet illeti az U13-as csapatunkat és edzőjüket, hogy mennyiségben és minőségben is kisegítik korosztályunkat. Valamint a Pénzügyőr U14-es csapatával is elindultak a közös programok ebben a hónapban.

Marosi Tamás, utánpótlás edző

ASI DSE Kapusok

Sajnos ezt a hónapot ismételten a betegség határozta meg, ezúttal én estem áldozatul, aminek köszönhetően sajnos nagyon kevés edzése volt egyesületünk kapusainak. Szerencsére a csapatedzőkkel való közös munka révén a kapusok így is tudtak fejlődni edzéseken, illetve sok mérkőzést játszottak. Továbbra is pozitív maradok, áprilisban visszatérünk a normális kerékvágásba, és folytatjuk a munkát!

Détári István, kapusedző