Eszkimó Indián játékok a Velencei-tavon

A gyerekek már az ezt megelőző hetekben elkezdték a felkészülést a június 19–20-án tartott Eszkimó Indián Játékokra, amit a Velencei-tavon, a Sukoró kajak-kenu pályán rendeztek meg.

A verseny sajátossága, hogy itt a gyerekek nem csak kajakozásban mérik össze tudásukat. Ezen a versenyen a kajakozás mellett szárazföldi feladatokat is teljesíteni kell: volt célba dobás és húzódzkodás, valamint futás is. A lebonyolítás alapján a gyerekek szombaton húzódzkodtak és célba dobtak, amivel előnyt szerezhettek maguknak (másodpercekben a többiekhez képest) a vasárnapi kombinált versenyre. A vasárnapi versenyen pedig az 1500m-es futásé és az ezt szorosan követő kajakozásé volt a főszerep.

A szombati napon az U10-12-es versenyzőink mérették meg magukat a fentebb említett versenyszámokban. Nem könnyítette meg a dolgukat a nagy hőség, de nem zökkentette ki őket és mindenki a tőle telhető legjobban teljesített. A szombati nap legjobb eredményét az U9-es Bak Péter érte el, aki az U9-es fiúk 4000 m-es versenyszámában 4. helyen ért célba. Ezzel az eredménnyel teljesítette az MKKSZ által előírt szintet és arany minősítést szerzett.

Szombat este a gyerekek csapatépítő és sportágismereti foglalkozáson vettek részt, ami után a jól megérdemelt vacsora következett. Nagyon örültünk annak, hogy a legtöbb gyerek és szüleik velünk sátraztak az éjjel.

A vasárnapi versenyen a gyerekek a szombati teljesítményük alapján indultak neki a futásnak. Futás után rögtön cipő levétellel és mentőmellény felvétellel kellett nekivágni a 2000 m-es evezésnek. A tikkasztó hőség ellenére minden sportolónk célba ért a középmezőnyben. A vasárnapi verseny Fair-Play díjasa Zana Boldizsár, aki megállt segíteni egy előtte földre rogyó versenyzőn, nem törődve saját időveszteségével. Szerencsére senki sem sérült meg.

Ezúton is szeretnék gratulálni minden célba érő versenyzőnek, mivel a versenyszámok hiánytalan teljesítésével ők is kiérdemelték az arany fokozatot.

Az Eszkimó Indián Játékok kerettagjai:
Bak Péter, Zana Boldizsár, Bak Zsombor, Sárosi András, Verebes Bálint, Éliás Vince, Stahl Márton és Tompa-Szarka Elemér.

Hajrá ASI!
Horváth Gergő