Labdarúgóink Az őszi szünetet Angliában töltötték. Takács Gábor szakosztályvezető a következőket írta a kirándulásról:

8 napot töltöttünk Angliában, a #Prosoccerglobal nevű cég szervezésében.
Utazás célja angol futball kultúra megismerése és hogy olyan tapasztalatokkal és élményekkel legyünk gazdagabbak, amely csak keveseknek adatik meg itthonról.

Négy mérkőzést játszottunk, megmérköztünk a Blackburn Rovers, az Aston Villa, a Manchester City ès a Liverpool County FA csapataival. Betekintést nyerhetünk az akadémiák minden napjaikba, felépítési rendszerükben.

Két stadion túrán vettünk részt, meglátogattuk a Manchester United otthonát az Old Traffordot és FC Liverpool otthonát az Anfield Roadot óriási élmény volt látni ezt a két világhírű klub pályáit, plusz öröm volt hogy gyerekekből többen szurkolnak ezeknek a csapatoknak, így nekik extrán felejthetetlen látogatás volt! 🙂

Megnézhettük az Everton – Watford Premier League mérkőzést, varázslatos hangulat, nem volt telt ház csak kb 38.000 😉 nézövel szurkolhatuk végig a borzasztó izgalmas 3-2-es meccset.

Négy edzèsen vehettek részt a gyerekek, hot yoga, auqa edzés ès két foci edzésen.
A hot yogát Rooney, Gerrard és más élsportolók oktatója tartotta. Aqua edzés Robbie Fowler Akadémiáján volt, ahol az ott tanulok minden napjaiknak a része ez a fajta edzés is. Első foci edzésünket Craig (FC Liverpool Akadémia edző) tartotta, másodikat pedig Hugh McAuley és fia tartotta, ö kezei alatt olyan játékosok nőttek fel az FC Liverpoolnál, mint Fowler, Owen, Carragher, Gerrard.
Liverpool városában volt időnk körbe nézni, voltunk a Kathedrálnál és helyi nevezetessègeknél. Southporti tűzijàtèkot is megnèztük.

Nagyon köszönöm a szülőknek és a szponzorunknak a támogatásukat! Köszönöm a kinti segítséget Nyáry Andinak és Törincsi Zsoltnak!

Hálás vagyok a szervezöknek Chris McGrath-nek, Jimnek és Dannynek, hogy ilyen fantasztikus és életre szólò élményekkel és tapsztalattal lehetünk gazdagabbak! Azt gondolom, ha csak egy kis részét tudjuk itthon kamatoztatni a kint átéltekből, akkor már sokkal jobbak lehetünk!

Remélem még sok ilyen ès ehhez hasonló tanulságos túrán fogunk tudni még részt venni együtt!

Hajrá ASI-Dinamo! ⚽️⚽️⚽️⚽️