Március 29-31. között került megrendezésre Szlovéniában a 8. Koper Handball Cup elnevezésű nemzetközi kézilabda torna, ahol a fiú U14-es csapatunk mérte össze tudását szlovén, horvát, francia és olasz csapatokkal. Bokros Tamás beszámolója következik.

Mindig óriási élményt és kihívást jelent más kézilabda kultúrából érkező csapatokkal játszani. A korosztályunkban összesen 7 csapat nevezett 5 különböző országból és körmérkőzéses rendszerben dőlt el a megszerzett pontszámok alapján a torna végeredménye. Előzetesen a szlovén csapatok tűntek a legnagyobb kihívásnak, hiszen mindhárom klubnak első osztályú felnőtt csapata van jelenleg. A Gorenje Velenje pedig a torna címvédője, akik a tavalyi évben hibátlan mérleggel nyerték meg a kupát.

A fiúknak 2 nap alatt kellett 6 mérkőzést lejátszani.

4/4 győzelemmel zártuk az első napot

Az első mérkőzésen a szlovén Grosist Slovan csapata ellen rögtön egy nehéz feladat következett. Nagyon jól kezdtük a találkozót, hatékonyan működött a védekezésünk és lerohanásokból már a mérkőzés elején 5 gólos előnyre tettünk szert. Ellenfelünk végig futott az eredmény után, 3-4 gólos vezetés állandósult, azonban 3 gólnál nem sikerült közelebb zárkózniuk. Egy kiváló képességű és fizikailag is jó felépítésű játékosokból álló csapatot sikerült legyőznünk végig vezetve (15-12-re).

A második mérkőzésen az olasz Bologna következett. Az első félidőben sokszor kellemetlenséget okozott az olasz csapat legjobb játékosa, akit nehezen tudtunk tartani, így 5 gólos vezetéssel fordultunk a második játékrészre. Védekezést váltottunk és a zárt védekezésünket már nem tudták hatékonyan átjátszani az olaszok, támadásban pedig fokozatosan növelve az előnyünket, látványos gólokat szerezve sikerült nyernünk (32-16-ra).

A folytatásban a francia Reichstett csapata szerényebb játékerőt képviselt. Védekezésben labdahalászásokkal, labdacsapdákkal zavartuk meg ellenfelünket. Góljaink nagyrészét indításokból és lerohanásokból szereztük, jó helyzetkihasználással, majdnem minden lövésünkből gól lett, összesen 50 lőtt gólig jutottunk, kilenc kapott gól mellett (50-9).

Az első játéknap utolsó mérkőzését a horvát MRK Dugo Selo csapata ellen zártuk. A védekezésünk nagyon jól működött és a kapusaink is remek teljesítményt nyújtottak. Támadásban könnyedén helyzetet tudtunk teremteni a horvátok nyitott védekezése ellen, így fölényes győzelmet aratva (32-10), 4/4 győzelemmel zártuk az első napot.

A tavalyi torna győztesén kívül egy csapat sem tudott felülkerekedni rajtunk

A második játéknapon következhetett a tavalyi torna győztese a Gorenje Velenje, akik hozzánk hasonlóan az összes mérkőzésüket magabiztosan nyerték eddig. Védekezésben nagyon statikusak voltunk és egyszerűen nem tudtuk megállítani a nagy sebességgel és dinamikával játszó szlovén játékosokat. Ellenfelünk védekezése ezzel szemben nagyon kemény, folyamatos ütközésekkel lebénította a támadó játékunkat is. A csapatjáték helyett egyénileg próbálkoztunk, erőlködtünk. Csak rövid periódusokig tudtuk felvenni a versenyt ellenfelünkkel. Végeredmény: (9-19).  Azt gondolom, ilyen játékerejű csapattal Magyarországon még nem találkoztunk, viszont ilyen különbség nincs a két csapat között, tudásunk alatt teljesítettünk sajnos.

Az utolsó mérkőzés előtt a II. hely sorsa még nyitott volt. Szerencsére sikerült mentálisan és fizikailag is kicsit összeszedni magunkat a vereség után. Fegyelmezett, koncentrált játékkal, magabiztosan győztük le a szlovén Urbanscape Loka csapatát (27-13-ra), ezzel megszerezve a torna II. helyét!

Nagyszerű élményekkel és fontos játéktapasztalattal tértünk haza Szlovéniából! A vereségből sokat lehet tanulni, van még hova fejlődni, de azt gondolom, dicséret illeti a fiúkat a teljesítményükért!

Nem utolsó sorban hálásan köszönjük a szülőknek, hozzátartozóknak a szurkolást, amivel igazi felnőtt mérkőzések atmoszféráját teremtették meg a mérkőzéseken, ezzel nagyban segítve a csapatot!

Illetve köszönjük az ASI vezetőségének, hogy lehetőségünk volt elindulni a tornán!

Csapat névsora: Aranyos Attila, Balogh Áron, Cservenyák Vince, Édes Zsombor, Ferencz Boldizsár, Fülöp-Ármin Boldizsár, Gábriel Olivér, Gyenge Csaba, Keszthelyi Gergő, Kövecses Imre, Ladányi Dávid, Lajos Erik, Radnai Donát, Reiniger Jakab, Ujvári Bendegúz.

Edző: Bokros Tamás
Technikai vezető: Jenei Sándor

Hajrá ASI!