ASI DSE - Labdarúgás - Büszkeségeink, Yaakobishvili Antal és Áron

Két büszkeségünk, a magyar-grúz származású Yaakobishvili testvérek, Antal és Áron nevétől volt hangos a sajtó az elmúlt hetekben. Yaakobishvili Antal mindössze 19 éves, de már a spanyol élvonalban szerepel a Girona FC védőjeként és a magyar U21-es válogatott labdarúgó csapat tagja. Öccse, a 17 éves Yaakobishvili Áron sem marad le sokkal mögötte: a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában már az FC Barcelona 3. kapusaként nevezték – bár pályára akkor még nem lépett – és a magyar U17-es válogatott csapat tagja.

Az ASI-nál is megfordult a testvérpár

Az események kapcsán az NB1.hu, a Nemzeti Sport, a Mandiner és a Sportal.hu is felkérte Labdarúgó Szakosztályunk vezetőjét, Zsimala Györgyöt és helyettesét, Szentkatolnay Miklóst, a testvérpár korábbi edzőit, hogy meséljenek a fiúk pályafutásának kezdetéről.

Út a csúcsfocihoz – Yaakobishviliék nevelőedzője elárulta a titkot a Mandinernek!

Óbudától Angyalföldön át az MTK-n keresztül az ismeretlenbe. Zsimala György elmondja, mi kellett ahhoz, hogy Antal eljusson a világ egyik legjobb bajnokságába, és hogy Áron a Barcelona ajtaján kopogtasson.
Tovább a Mandiner cikkére »

Posztváltás, higgadtság, néhány késés, és huszonkettes pulzus – íme, a Gironába berobbanó Yaakobishvili Antal

A Baráti Bőrlabda jelentette az első állomást a Gironába berobbanó Yaakobishvili Antalnak, aki az Angyalföldi Sportiskolában még kreatív támadóként szerepelt, majd az MTK-ban középső védőt faragtak belőle. Miután a családja Spanyolországba költözött, ismét felépítette magát, időközben a korosztályos magyar válogatottakban is szerepelt, most pedig a La Liga bajnoki címért küzdő meglepetéscsapatában igyekszik megvetni a lábát.
Tovább a Sportal cikkére »

Az NB1.hu cikke:

„Meccseket döntött el” – ilyen volt gyerekként a La Liga magyar szupertehetsége

Gera után észreveszi-e Rossi is a 193 centis légióst? Yaakobishvili Antal gyerekkori edzője is megszólalt.
Tovább az NB1 cikkére »

A NemzetiSport.hu cikke:

Sportrádió: a Yaakobishvili testvérek útja a Baráti Bőrlabda FC-től vezetett Spanyolországig

Szentkatolnay Miklós, az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesületben (ASI-DSE) edzője és technikai vezetője volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége, melyben a nála nevelkedett, ma már Spanyolországban futballozó, magyar U-válogatott Yaakobishvili testvérekről, a 19 éves Antal és a 17 éves Áron pályafutásának korai szakaszáról beszélt.
Tovább a Nemzeti Sport cikkére »

Rádiós interjú

A cikkek mellett Szentkatolnay Miklós a Sport Rádió Hazafutás c. műsorában interjút is adott a testvérpár sikerei, pályafutása kapcsán, ezt itt lehet meghallgatni: https://soundcloud.com/sportradiohu/szentkatolnay-miklos

Hosszabbítás

2024. február 2-án hivatalos lett a hír, hogy a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén álló Girona szerződést hosszabbított Yaakobishvili Antallal.
Gratulálunk, Toncsi, csak így tovább!