ASI DSE Labdarúgás - Havi összefoglaló - 2023. május

Május elég intenzívre sikeredett, hiszen számos bajnokság utolsó, sorsdöntő mérkőzéseit ebben a hónapban játszották csapataink. Ismét rengeteg mérkőzésen vehettek részt ifjú labdarúgóink, a fejlődésüket és a tapasztalatokat az edző kollégák foglalták össze.

U7 (2016/2017)

A májusi hónapban fókuszunk az 1:1 elleni játékra és a támadások befejezésére összpontosult. Az edzéseken intenzíven dolgoztunk ezen a területen. Az 1:1 elleni játék gyakorlása segítette a srácokat abban, hogy éles helyzetekben is jó döntéseket hozzanak, legyen önbizalmukat a pályán. Sok labdás játékot játszottunk, amit nagyon élveztek a fiúk. A májusi tornánk átcsúszott júniusra, de ezen a tornán is remekeltek a srácok, sok szép megmozdulást láthattunk.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

U8 (2015)

A hónap legizgalmasabb megmozdulása az U7-U8-U9 saját rendezésű minitorna volt, ahol csapatunk végig magabiztos játékkal, 4 győzelemmel nyerte meg az aranyérmet. Az edzéseken a párharcok voltak a fő irány, akár létszámelőnyös, akár létszámazonos játékhelyzetben. A bemelegítő játékok előtt az edzés felvezetéseként vagy dekázós-kapufázós, vagy célbarúgós játékot játszottunk, ami még oldottabbá tette a hangulatot. Az edzés játék részénél több figyelmet kapott a különböző pozíciók mozgásának megbeszélése.

Zsimala György, utánpótlás edző

U9 (2014)

Ez a hónap is elég mozgalmasan telt. Futsal forduló és Bozsik Fesztivál is szerepelt a programunkban, valamint részt vettünk az ASI saját rendezésű minitornáján, ahol a 3. helyet szereztük meg. Remek, izgalmas mérkőzések voltak minden eseményen. Részt vehettünk az MLSZ által rendezett Országos U9-es bajnoki fordulón is. Itt érzékelhettük és tapasztalhattuk azt, hogy mennyivel gyorsabb a játék és a labdakihozatal. Ezen a téren van még lemaradásunk, bár minden egyes mérkőzésen kapuba találtunk, de sajnos rengeteg helyzetet kihagytunk. Ezen a tornán azt tanultuk, hogy gyorsabban és jobb helyzetkihasználással kell játszanunk. Reméljük, a jövőben tanulunk a lejátszott mérkőzésekből, hibáinkból és tovább tudunk fejlődni.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző

U10 (2013)

Május hónapban sem maradtunk megmérettetések nélkül. Lezártuk a Futsal és a Kölyökliga bajnokságokat, ráadásul sikerült a képzeletbeli Futsal tabella 2. helyén végezni, ami egy nagyon szép teljesítmény. Részt vettünk az MLSZ Országos bajnokságon, ahol szintén felvettük a versenyt az ellenfeleinkkel. Ezek mellet még edzőmérkőzéseket is játszottunk a III. Kerületi TVE és a BVSC GR csapatai ellen. A csapat teljesítménye rendkívül hullámzó volt ebben a hónapban is. Volt, amikor élmény volt nézni a játékot, de sajnos előfordult, hogy rá sem ismertem a csapatra. Azon vagyunk, hogy ezt kijavítsuk és kevésbé hullámzó teljesítményre legyünk képesek.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U10&11 Grassroots (2012/2013)

Május hónap első felében a párharcok voltak előtérbe helyezve, amit a srácok nagyon élveztek és minden edzésen próbálták a legjobbat kihozni magukból, ami nagyon tetszett. A hónap második felében inkább már a játék volt a középpontban, mivel már közeledett a szezon vége, de itt is különböző megkötések voltak, azért, hogy a srácok folyamatosan fejlődjenek.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U10-11 Grassroots - 2023. május

U11 (2012)

A csapatot május elejével vettem át. Korábban, a hétfői napokon, kisebb-nagyobb létszámmal már tartottunk közös mozgásokat az Újpalotai úton, azonban a közös „munka” május elejével kezdődött meg. Az első napok az ismerkedés jegyében zajlottak, ezért is gondoltam úgy, hogy a bizalom és a csapatépítés jegyében ismerkedjenek meg a gyerekek és szüleik azzal, hogy mit is csinálok a főállású munkám során, és mi a filozófiám a gyermekek foci irányú nevelése, képzése kapcsán. Egy szerintem életre szóló élménnyel gyarapodott mindenki, aki ott volt a Puskás Arénában, a Magyar Kupa döntőjében. Láthatták a Szentélyt, annak néhány, mások által soha nem látható helyszínét és magát a meccset, a minden vele együtt járó eseménnyel együtt.

Utána viszont elkezdődtek a szürke hétköznapok. Az első napok során néhány tornán is helyt kellett állnunk. Május 7-én, Anyák napján a III. Kerületi TVE pályán vettünk részt egy nem túl sikeres tornán, ahol a gyerekek nagyon aranyosan köszöntötték Anyukájukat, de a mérkőzések sok sikert nem hoztak számunkra. Nem állítom, hogy világverő csapatokkal mérkőztünk, ez alól talán csak a III. Kerület volt kivétel, ők erősebbek voltak, el kell ismerni. A lebonyolítási rendszer sem volt túlságosan barátságos. Viszonylag meleg időben, négy mérkőzést játszani egymást követően, szinte pihenő nélkül, felnőttek számára is embert próbáló. Hősiesen azonban, de lehozták a fiúk. A látottak alapján megszeppenve kezdtünk, majd fokozatosan javultak a srácok.

Május 14-e egy hektikus nap volt, Kölyökliga meccs Újpesten, majd Futsal mérkőzés a Malév pályán. Itt viszont a Cső-Montage elleni futsal meccs olyan élményt adott számomra, amire nincsenek szavak. A gyerekek minden egyes „utasítást” betartottak, nagyon fegyelmezetten fociztak. Az első félidő parádés volt, utána sajnos hibáztunk és elfáradtunk. Viszont a szervezőkkel folytatott beszélgetésem olyan volt, hogy szinte magam sem hittem el: azt mondták, hogy ezek a srácok nagyon sokat fejlődtek, nem ismernek rá a csapatra. És itt bónuszként betekintést láthattatok a mi családi életünkbe is, a drága kislányom hozott ajándékot a srácoknak, nagyon tetszettek neki a gyerekek!

A hónap csúcspontja az a május 22-i Bozsik torna volt, amikor a csapat parádés játékot bemutatva, nagyon sok gólt rúgva és egyet sem kapva játszott. Természetesen figyelembe véve a sorozatban részt vevő csapatokat, nem szabad hátra dőlnünk. Van még bőven dolgunk!

Az edzéseken nagyon sokat kell dolgoznunk még. Nagyon sok a fegyelmezetlenség, amit nem tűrők el, sok az egyéb hiba is, amiket ki fogunk javítani. Nagyon sokat segít ebben, hogy az U10 és a Grassroots csapatainkkal heti rendszerességgel játszhatunk az edzéseken. Nekem filozófiám, hogy a bójás gyakorlatok mellett a gyerekek játék közben tanulják meg az egyes játékhelyzetek megoldását. Mindezt fegyelmezetten és az életkoruknak megfelelő fizikai állóképesség mellett.

Dávid József, utánpótlás edző

U12&13 Grassroots (2010/2011)

Május hónap első felében a párharcok voltak előtérbe helyezve, amit a srácok nagyon élveztek és minden edzésen próbáltak a legjobbat kihozni magukból, ami nagyon tetszett. A hónap második felében inkább már játék volt a középpontban, mivel már közeledett a szezon vége, de itt is különböző megkötések voltak, azért, hogy a srácok folyamatosan fejlődjenek. Minden játékos próbálta a száz százalékot beletenni az összes edzésen, amikor ott volt, és ezt öröm volt nézni kívülről is, hogy a srácok mennyit fejlődtek a hónap során. Csak így tovább srácok!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U12-13 Grassroots - 2023. május

U13 (2010/2011)

Nagyon intenzív hónap volt a május a csapat életében. Nagy terhelésnek voltak kitéve a játékosok, hiszen 11 mérkőzést játszottunk ebben a hónapban a különböző bajnokságokban, és emellett még volt egy edzőmérkőzésünk is partneregyesületünk, a III. Kerületi TVE csapatával. A hónap végén már látszódott a fáradtság a csapaton, ami megmutatkozott a játékunkban és az edzés munkában is, de a hónap első és középső részében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, és nagyon komoly éles meccseket játszottunk jó ellenfelek ellen, mind a Futsal bajnokságokban, mind nagypályán. Az edzéslátogatás kiemelkedő, 79%-os volt a hónapban.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

U14 (2009)

Májusban lezárult az U14-es háromnegyedpályás bajnokság. Három mérkőzésünk volt, amelyek során 6:2-es vereséget mértünk a bajnok Ikarus csapatára, egy mérkőzésre nem tudtunk sajnos kiállni (0:3 a CsHC ellen) és egy fájó vereség 2:0-ra a Pénzügyőr korosztályos csapatától egy elmaradt idegenbeli mérkőzésen. A csapat végül az 5. helyen végzett, amely dicséretes teljesítmény ezzel a nehézségekkel terhelt szezonban. Egyeztetve Gősi Viktor edző kollégával, aki személy szerint csapatedzőként is sokat segítette a korosztályt, valamint a kapusokat edző Détári Istvánnal, akár még jobb eredmény is lehetett volna, ha néha a körülmények nem dolgoznak a csapat ellen. Abban viszont egyet értettünk, hogy sikerült lerakni egy jó alapot a következő szezon U15-ös csapatának, és egy összeszokott, jó társaságot kialakítani a folytatásra.

Szentkatolnay Miklós, technikai vezető

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály U14 - 2023. május

ASI DSE Kapusok

Május hónap a bajnokságok végét jelentette, ami extra mennyiségű mérkőzés képében jelentkezett. Az edzések fő témája a szélre érkező labdák voltak a kis korosztályok esetében, a nagyobbaknál inkább a közeli játékhelyzeteket megoldására helyeztük a hangsúlyt. A mérkőzéseken a kapusok próbálták az edzéseken tanultakat alkalmazni, és habár néha még belecsúsztak hibák a kivitelezésekbe, szerencsére szépen lassan elhagyják a nagyobb hibákat okozó dolgokat. A labdarúgó naptár utolsó hónapja – június – a levezetésről fog szólni, jobbára játékosabb edzések lesznek az első hetet leszámítva, ahol még tornákon fognak részt venni a kapusok.

Détári István, kapusedző