Megrendeztük a II. Labdás Légy Kézisuli Fesztivált

2023. április 26-án eljött a II. Labdás Légy Kézisuli Fesztivál napja. A Csata utcai Általános Iskola, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola, a Szent István Általános Iskola 1–2. osztályos kézilabdásai és az Angyalföldi Sportiskola szivacskézilabdázói már várták az eseményt. Most sem az iskolájukat képviselték a kézilabdázó palánták, hanem csoportokra osztva ügyeskedtek Szőcs Eszter, az ASI edzője által összeállított feladatok minél pontosabb végrehajtásán. Segítőik az ASI U15 lány csapat tagjai voltak, akik még kézilabdázni is beálltak a kicsik közé.

A nyolc csoportban 60 fő, hat helyszínen a kézilabda játék alapgyakorlataival ismerkedett, de két alkalommal minden csoport szivacskézilabda mérkőzést is játszott. A feladatokat a gyerekek nagy odafigyeléssel, de vidáman, felszabadultan végezték. Majd előkerült „millió” szivacslabda és szabadulás a labdától játékkal fejeződött be a fesztivál.

Zárásként a részt vevők pecsétet kaptak a kézis füzetükbe, amelyből a tanév végén ajándék lesz.

Az ASI DSE mindenkit egy Angyalföldi Sportiskola feliratú karkötővel lepett meg. Utána közös fotózkodás következett.

Köszönjük a tanároknak, Fischer-Király Juliettának, Mező Imrének és Szalinszky Zsoltnak, hogy iskolájukban megszerettették a kézilabdázást, sőt, már ketten a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt Szivacskézilabda bajnokságban is versenyeztetik is tanítványaikat.

Hajrá ASI! Hajrá kézilabda!

A képeket köszönjük Milcsevics Melindának!