A március nemcsak a tavasz első hónapja és a természet újjászületésének megkezdése, hanem a bajnoki mérkőzések és egyéb versenyek újraindulásának hónapja is. Rengeteg meccs, esemény volt, amelyek során tovább fejlődtek focista palántáink. Edző kollégáink ezúttal is összefoglalták meglátásaikat az elvégzett munkával kapcsolatban.

U7 (2016/2017)

A márciusi hónap az 1-1 elleni játék és a támadások befejezése köré épült. Nagy hangsúlyt fektettünk a sok érintésszámmal járó játékokra, hogy minél jobban fejlődjön a játékosaink technikai felkészültsége. Az edzések során sokat dolgoztunk az egyéni készségeken és az alapvető labdakezelő képességeken. A Bozsik tornán is szépen szerepeltünk, ahol nagyon ügyesen játszottunk, sok szép megoldást láthattunk a csapattól. A torna során folytattuk az edzéseken végzett munkát, és remek eredményeket értünk el.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. márciusi összefoglaló - U7

U8 (2015)

Ebben a hónapban is nagy hangsúlyt fektettünk a magas érintésszám elérésére. Folytattuk a labdavezetések, irányváltások gyakorlását is, illetve visszatértünk a párharcok felfrissítésére és az ebből adódó lehetőségeket vettük számba, a gyors támadásbefejezéssel színesítve. Részt vettünk az első tavaszi Bozsik Tornán, amelyen jól alkalmaztuk a tanultakat és nagyon bátor játékot mutattunk be. Meghívást kaptunk az Bene Ferenc Emléktornára, ahol a versenykiírás furcsasága miatt nem az első, hanem a harmadik helyen zártuk a csoportot, így sajnos az alsó ágra kényszerültünk, amit aztán magabiztosan meg is nyertünk. Illetve elkezdődtek a tavaszi Futsal fordulók is, amelyek során ismét remek játékkal tettük le a csapatunk névjegyét. Elsősorban nem az eredmények, hanem a mutatott játék miatt vagyok nagyon büszke a csapatra.

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. márciusi összefoglaló - U8

U9 (2014)

Ebben a hónapban nagy hangsúlyt fektettünk az irányváltásokra, a labdával való fordulatokra és a labdavezetésre, valamint az átadás-átvételes, ritmusváltásos és induló cseles gyakorlatokra. A programban még edzőmérkőzés is szerepelt, ahol megpróbáltuk az előbb leírt feladatokat is alkalmazni. Az új játékosok egyre jobban kezdenek beilleszkedni a csapatba és felvenni az edzések ritmusát, bár még van lemaradásuk. Elindult a tavaszi Bozsik programunk is, amelyen azok a játékosok szerepeltek többet, akik a Futsal mérkőzésen kevesebb időt kaptak. Haladunk a megkezdett úton, ahol már látszódik a fejlődés több játékosnál is.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző

U10 (2013)

Március hónapban sem volt meccshiánya a csapatnak. Részt vettünk Futsal fordulókon, Kölyökligákon, Bozsik Tornákon és edzőmérkőzést is játszottunk a Szent István SE csapatával. A Bene Ferenc Emléktornán is megmérettettük magunkat, igazán erős csapatok ellen. Nagyon tartalmas hónap áll mögöttünk, bár a teljesítményünk hullámzóra sikerült. Voltak igazán remek meccseink, szép játékkal párosulva, de előfordult, hogy a csapat maga alatt teljesített. Edzéseken a létszám azonos és létszámfölényes játékokon volt a főszerep.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U10&11 Grassroots (2012/2013)

Ebben a hónapban főleg a labdaérintés számot helyeztük előtérbe, hogy a gyerekek minél többször hozzá tudjanak érni a labdához. Az edzéseken főleg a cselek, irányváltások és a létszám azonos kis játékok voltak túlsúlyban. A gyerekek nagyszerűen teljesítettek ezt a hónapot is ugyan úgy, mint az eddigieket. Csak így tovább, srácok! Hajrá ASI!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. márciusi összefoglaló - U10&U11 Grassroots

U11 (2012)

Úgy érzem, egy hatalmasat léptünk előre a rosszul sikerült téli felkészülésünkhöz képest. Az edzéseinken csak 1-2 hiányzó fordult elő, kevesebb a sérülés és a betegség. így az edzésmunka és a csapat kohézió is növekszik. Márciusban 4 Futsal mérkőzésünk volt, ebből 3-at győzelemmel hoztunk le. Részt vettünk egy Bozsik Tornán, illetve egy Kölyökligán is, ahol 2 szoros mérkőzésen is győzelmet arattunk. Volt egy edzőmérkőzésünk is a BVSC csapata ellen, utána pedig egy III. Kerület által szervezett partneregyesületi tornán vettünk részt, ahol 8 csapatból a 4. helyen végeztünk egy büntetőpárbaj végén. Az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk a labdatartásra, illetve az edzés utolsó 5-6 percében sprintgyakorlatokat csináltunk, mert a februári meccseinken a rossz felkészülés miatt nem volt meg az erőnlét. Hajrá ASI!

Csontos Ádám, utánpótlás edző

U12&13 Grassroots (2010/2011)

A márciusi hónap nagyon jóra sikeredett. Az edzéseken a nagyon sok labdaérintés volt a fő célpont: a labdavezetést, az irányváltásokat és az 1-1 elleni párharcokat gyakoroltuk. A srácok ezt a hónapot is nagy akarattal és fejlődési vággyal teljesítették, ami nagyon nagy örömet okoz nekem. Csak így tovább, srácok! Hajrá ASI!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. márciusi összefoglaló - U12&U13 Grassroots

U13 (2010/2011)

A márciusban elért eredményeink azt mutatják, hogy ez egy rosszul sikerült hónap volt, de ha az eredmények mögé nézünk, korántsem ez a helyzet. Egyrészt csapatunk az U14-es bajnokságban kizárólag 2010-es és 2011-es játékosokkal versenyez, olyan csapatok ellen, amelyekben többségben 2009-es játékosok szerepelnek. Másrészt tudni kell, hogy csapatunk az őszi eredmények alapján az U13-as bajnokságban az „A”, tehát a legerősebb csoportban versenyez és a 2. csapat is a „C” azaz a harmadik legerősebb csoportban játszik. Ezek fényében az U14-ben a 2 mérkőzésen elért 1 pont nem rossz, ráadásul a Testvériség erős csapatát is komolyabb erőbedobásra kényszerítettük, a RAFC ellen pedig végig dominálni tudtunk.

Az U13-as háromnegyedpályás bajnokságokban 2 győzelem és 2 vereség volt a mérleg. Itt is hozzá kell tenni, hogy a 2 vesztes meccs 1 napon volt az U14-es bajnokival, így többségében csak 2011-es játékosok szerepeltek ezeken a meccseken, de játékban itt is fel tudtuk venni a versenyt az idősebb ellenfelekkel. A Futsal bajnokságban ugyanaz a helyzet, mint a háromnegyedpályás bajnokságokban: egyik csapatunk a legerősebb, másik pedig a harmadik legerősebb csoportban szerepel. Mindkét csoportban nagyon jó és szoros, fejlesztő hatású meccseket tudtunk játszani. A bajnoki mérkőzések mellett részt vettünk a Mózner János Emléktornán, amelyen olyan csapatok ellen mérethettük meg magunkat, mint a Puskás Akadémia vagy az Újpest FC, és a csapatunk itt is nagyon szépen helytállt.

Az edzéslátogatás 75%-os volt, ami 13%-os javulás a múlt hónaphoz képest. Az edzéseken a fő hangsúly a hónap első felében a mélységi játékunk hatékonyabbá tételén volt, míg a hónap második felében a 2v1-es szituációk megoldásáé volt a főszerep támadásban és védekezésben egyaránt. A mérkőzéseken az edzéseken gyakoroltak szerencsére gyakran visszaköszöntek.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

U14 (2009)

A hónap elején kezdtük meg az idei második periodizációs szakaszt. Az edzések újra az egyéni labdás feladatok és párharcok körül forogtak, ezek sokszor vissza is köszöntek a mérkőzéseken. A párharcok javát sikeresen vívtuk meg, akár támadó, akár védekező pozícióban voltunk. A mérkőzés eredmények kicsit felemásra sikeredtek sajnos, összességében mégis pozitívan léptünk előre, ami a játékunkat illeti.

Gősi Viktor, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. márciusi összefoglaló - U14

ASI DSE Kapusok

Ebben a hónapban sem unatkoztak a kapusok, elég ha csak a lejátszott mérkőzéseket nézzük az U14-es és U13-as 3/4 pályás bajnokságokban, a Futsal mérkőzések tömkelege, illetve a Kölyökliga és a Bozsik tornákról se feledkezünk meg. A betegség hullámot viszonylag átvészeltük, így az edzéseken tudtunk készülni a közelgő eseményekre. A legtöbb korosztályban a szélre menő lövések hárítását próbáltam meg finomítani, míg a nagyobbaknál a közeli játékhelyzetekbe néztünk bele mélyebben. A srácok már várták a mérkőzések tömkelegét, sokan nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, remélem április is hasonlóan jól fog sikerülni!

Détári István, kapusedző