ASI DSE Labdarúgás - Havi összefoglaló - 2023. február

A február már teljes mértékben a felkészülés kiteljesedéséről szólt a Labdarúgó Szakosztálynál: az erősítő edzések, a technikai és taktikai elemek gyakorlása és az edzőmeccsek kerültek a fókuszba. Lássuk, hogyan telt csapataink utolsó téli hónapja!

U7 (2016/2017)

Az elmúlt hónapban az U7 korosztályban számos érdekes és sikeres edzésünk volt. A fő hangsúly az egy-egy elleni játékokon volt, melyekben nagy hangsúlyt fektettünk a gyors döntéshozásra és a helyes időzítésre. Emellett a sok labdaérintéses labdajátékok is fontos szerepet játszottak az edzéseken. Ezeken a gyerekek rengeteg időt töltöttek azzal, hogy különféle technikákat gyakoroltak, mint például a cselek és a passzok. Elégedett vagyok a srácok havi munkájával.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

U8 (2015)

Ebben a hónapban a labdaátvételek, labdapasszok, labdavezetések, fordulások, irányváltások voltak a hangsúlyos dolgok az edzéseken. Próbáltunk a normál sebességen kicsit emelni, a pontosságra jobban ügyelni, illetve most már jobban figyelni rá, hogy a fejünket felemeljük. Az edzőmérkőzéseken is a játék gyorsítására koncentráltunk, hogy labdavezetésnél meglegyen a kellő sebesség és a labda helyes átvételéből tudjunk előnyös helyzeteket kialakítani, illetve minél több 1 az 1 elleni párharcot nyerjünk meg. Az edzésmunkával elégedett voltam, de az edzőmérkőzéseken nem mindig mutattuk meg a valódi tudásunkat.

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. februári összefoglaló - U8

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2023. februári összefoglaló – U8

U9 (2014)

Ebben a hónapban az átvételek, passzok, labdavezetés gyakorlásain volt a fő hangsúly. Edzőmérkőzéseket is játszottunk, amelyek elég jól sikerültek. Próbáltuk a mérkőzéseken a pontos passzolást gyakorolni, illetve a védekezéseknél a gyorsabb visszazárásokat megvalósítani. Ezek több-kevesebb sikerrel jártak. Sajnos az új játékosok betegség miatt kevés meccsen tudtak részt venni, így még továbbra is meg kell találni a helyüket a csapatban. Az edzéseken már látni a bíztató jeleket a feladatok megoldásánál, de sajnos még mindig sokszor pontatlan a végrehajtás. Reméljük, ebben is fejlődni fog mindenki a jövőben! Kapusokra továbbra is szükségünk lenne, hogy minél kevesebb gólt kapjunk a hibák miatt. További feladataink a jövőre nézve: a pontos passzok, helyezkedések, és a védekezés fejlesztése, amin igyekszünk szorgalmasan dolgozni.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. februári összefoglaló - U9

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2023. februári összefoglaló – U9

U10 (2013)

Február hónapban folytattuk a felkészülést az előttünk álló megmérettetésekre. Edzéseken rengeteg labdatartós feladatot, létszámfölényes, kombinatív játékokat gyakoroltunk. Három edzőmérkőzést is játszottunk: megmérettettük magunkat az Újpest FC, a III. Kerületi TVE és a BVSC csapati ellen. Mind a három mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott a csapat, és fel tudtuk venni a versenyt ilyen neves csapatok ellen is. Szerintem egy nagyon tartalmas hónap áll mögöttünk és felkészülten várjuk a Bozsik, a Kölyökliga és a futsal bajnokság mérkőzéseit.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

U10&11 Grassroots (2012/2013)

Az év második hónapja nagyon jól sikeredett. Az edzéseken főleg kis játékokat és labdaérzékelős feladatokat csináltunk, amiket a srácok hónapról hónapra egyre jobban csinálnak. A hónapban sikerült egy edzőmeccset játszani a BVSC csapatával, amelyen láttam nagyszerű dolgokat, de hibákat is, amiket próbáltunk kijavítani. Sajnos februárban elég sok betegség volt, így elég kis létszámmal dolgoztunk. Hajrá ASI!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. februári összefoglaló - U10&11 Grassroots

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2023. februári összefoglaló – U10&11 Grassroots

U11 (2012)

Eléggé nehézkesen ment végig sajnos a február, eddig sosem látott betegség- és sérüléshullám tizedelte a csapatot, illetve a három legmeghatározóbb játékos is eligazolt. Ami jó hír, hogy három új játékos is érkezett hozzánk, ketten most a télen igazoltak át, illetve egy játékos a felkészítő csapatból került fel. A cél egyértelműen újraépíteni a csapatot/csapategységet, ami úgy gondolom, sikerülni is fog! Hajrá ASI!

Csontos Ádám, utánpótlás edző

U12&13 Grassroots (2010/2011)

A februári hónap első felében főleg a passzok és az első érintések voltak terítéken, amiket a srácok nagyon jól oldottak meg. A hónap második felében pedig a kisjátékokat gyakoroltuk, a srácok napról napra jobban dolgoznak, aminek meg is lesz az eredménye. Sajnos persze a hónapban nagyon sok betegség volt, de ebből mindenki vissza tudott térni és a hónap végére teljes volt a létszám! Hajrá ASI!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. februári összefoglaló - U12&13 Grassroots

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2023. februári összefoglaló – U12&13 Grassroots

U13 (2010/2011)

A téli felkészülési időszak második hónapjában a téli futsal bajnokság tétmeccsei mellett hét felkészülési mérkőzést játszottunk a Kelen SC, a REAC U12, a REAC U13, az UDSE, az Eötvös SE, a III. Kerületi TVE és az Eger SE csapatai ellen. Ezeken a meccseken 3 győzelem és 4 vereség volt a mérleg, de az eredménynél fontosabb, hogy a csapat minden játékosa játékba kerüljön és formába lendüljön a tavaszi szezonra. A játékunk a felkészülési időszakban még nagyon hullámzó volt. Előfordult, hogy egy tehetségközpont csapata ellen sikerült nagyszerű teljesítményt nyújtani, de az is, hogy gyengébb képességű ellenfél ellen szenvedtünk vereséget. A futsal bajnokságban ellenben egész télen nagyszerűen teljesített a csapat, és sok kiélezett, jó meccset tudtunk játszani komoly ellenfelek ellen.

Az edzéseken a fizikai felkészülés mellett a labdabirtoklás kialakítására és a szélességi és mélységi játék gyakorlására fektettük a hangsúlyt ebben a hónapban. Sajnos az edzéslátogatottság a betegségek miatt februárban visszaesett 62%-ra, ami 15%-os visszaesést jelent az előző hónaphoz képest. Ennek ellenére úgy gondoljuk, mindent elkövettünk a sikeres felkészülés érdekében és készen állunk a tavaszi megmérettetésekre.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

U14 (2009)

A hónapban a 2 vagy több játékos együttműködése volt a középpontban. Ezeket létszámfölényes és létszám azonos feladatokban is megnéztük. Néhány edzőmérkőzés keretein belül fel is mértük, mit sikerült elsajátítani. Van még mit tanulni, de látható volt az előrelépés.

Gősi Viktor, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály - 2023. februári összefoglaló - U14

ASI DSE Labdarúgó Szakosztály – 2023. februári összefoglaló – U14

ASI DSE Kapusok

Február hónap eléggé érdekesen alakult a kapusok számára. Sajnos a betegségek néha áthúzták a számításainkat, de amikor nem volt akadály sem a kapusok, sem én előttem, akkor jól tudtunk haladni. Felkészülési mérkőzésekben hiányt szerencsére nem szenvedtünk, így a visszacsatolások megtörténtek. Márciusban beindul a bajnoki szezon, minden korosztály számára lesznek futsal, illetve szabadtéri mérkőzések, így a java csak most kezdődik. A körülményekhez képest úgy gondolom, a lehető legtöbbet tudtuk kihozni a felkészülésből. Hajrá ASI, hajrá kapusok!

Détári István, kapusedző